דילמה....

דניאלוג

New member
דילמה....

אני נמצאת בתהליך עם מתאמנת שבפגישה הראשונה בגלגל החיים בחרה להתאמן על צמיחה אישית וזוגיות..עשינו דרך יפה לחיזוק הביטחון הפנימי שלה והגענו לשלב שבו צריכה לכתוב את החזון או התמונה המיטבית שלה בתחום הזוגיות.. היא משתפת בקושי לחשוב על פריצת דרך בזוגיות..מרגישה שהיא תקועה בלדמיין את החזון...איך עוזרים לה?אילו שאלות פותחות ניתן לשאול אותה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון מערכות יחסים

אימון למערכת יחסים הוא תחום שמתפתח היום כתחום ייחודי באימון. באימון כזה מסתכלים על מערכת היחסים כיישות עצמאית במערכת היחסים. אם המאומנת לא מצליחה לאתר את החזון הזוגי, זה יכול להיות בגלל שמערכת היחסים נמצאת במקום מאוד חסר אנרגיה/שלילי. במקרה כזה יהיה קשה לעשות שום דבר עם מערכת היחסים, עד שיהיה בה משהו חיובי יותר. דרך להכניס חיוביות היא זכרונות - איך נפגשנו בפעם הראשונה, מה קרה שם, מה אהבתי בו כשראיתי אותו. לבחור דימוי או מטפורה למערכת היחסים. אפשר לשאול איך בן הזוג היה מגיב לשמוע את מה שעלה בשיחה.

שאלות שעלו לי לראש

יכול להיות שזה ממש לא מתאים לסיטואציה שלך, לא אמרת למשל אם מדובר במציאת זוגיות או שיפור זוגיות קיימת, בכל אופן מקווה שזה יפתח את המעיין שלך, אם השאלות נובעות מהסקרנות שלך הן יוצאות כמו מיים. הנה כמה רעיונות 1. ספרי לי על 5 דברים לדעתך שמופיעים בזוגיות טובה 2. ספרי לי על 3 זוגות שאת מכירה (גם מסרטים/ספרים) ואיזה דבר את לוקחת מהזוגיות שלהם בהנחה שהיא נשואה/חבר 3. אם היית יודעת שבעוד חודש בעלך צריך לנסוע לתקופה ארוכה (שנה נניח) ויש לך חודש להחליט לעשות איתו מה שבא לך, איך היית מבלה איתו את החודש הזה? בלי שום מגבלות,כסף, ילדים, מחוייבויות וכו' 4. שאלת המשך ל 3, האם מכל הדברים האלו יש משהו שאת יכולה להכניס לחיים שלך היום? (בלי שהוא נוסע) 5. ספרי לי על שלושה דברים שחשבת/ראית בבעלך בחודש/שנה ראשונה כשנפגשתם "ועשו לך את זה" אם לא נשואה/חבר 6. כדי שבן זוג יכנס לחיים שלך כדאי לפנות לו מקום, על איזה שלושה דברים בחייך את מוכנה לוותר על מנת לעשות מקום לבן הזוג (מנטלי, התנהגותי, פיזי) 7. איך נראת בעיני רוחך סיטואציה אידיאלית שבה גבר חלומותייך מתחיל איתך (או שאת מתחילה איתו
) 8. שאלת המשך, מי את בסיטואציה הזו (הוויה)

Y A R A

New member
דמיון מודרך ../images/Emo204.gif (מתחבר לי פרפר)

את יכולה לכתוב לך לפני המפגש הבא דמיון מודרך שתחילתו בהרגעות, נשימות עמוקות והליכה דרך הדמיון אל מחוזות שונים כמו: יום אידיאלי עם בן-הזוג: איך היום הזה נראה? איפה הם נמצאים? איזה ריחות? אילו תחושות? מי עוד נמצא שם? מה היא מרגישה? איך היא נראית? איך בן-הזוג שלה נראה? מה הם עושים? בן-הזוג שלה רוצה לומר משהו...מה הוא אומר? ועוד כיד הדמיון.... בהצלחה

כשמתאמנים שלי

אומרים "אני תקוע" אני מבקשת שיתארו לי את ה"תקוע" הספציפי שלהם. איך הוא נראה, למה לא זז שם כלום, מה מפריע מסביב, מה מפריע במבנה עצמו וכו' וכו'. למדתי שאין תקוע א' דומה לתקוע ב' - ורק ע"י התיאור לפעמים מוצאים דרך לזוז.

למעלה