דילמה

batelav

New member
דילמה

שלום לכולם המחשב בבית דרוש תיקון במאורר אז ככה שכל הזמן הוא כבוי בשל רעש בלתי פוסק. איזה יופי שמתקיים מפגש, היינו בכיף באים אבל השיגרה כרגע מאלצת להישאר בבית. רציתי להתייעץ איתכם לגביי נעליים לעמית. עמית בן שנה וחמישה חודשיים נולד עם קלאב פוט דו צדדי במצב מאוד קשה עבר גיבוסים רבים וכמו כולם גם ניתוח גיד אכילס וניתוח נוסף בגיל שמונה חודשים ברגל שמאל לשיחרור פורלמלי של הקרסול היה בערך עד גיל שנה וחודשיים עם גיבוסים לסירוגין. בביקרות אצל דר' בור לפני חודש התרשמות של הרופא היתה מאוד טובה, לרגל שמאל יש גמישות מאוד טובה וקיבלו גם צורה יפה . לדבריו אין כל דאגה לגביי העמידה של עמית להזכירכם עמית החל לעמוד בערך לפני שלושה חודשיים וכשהוא נעמד הוא מעביר את כל משקל גופו על רגל ימין ורגל שמאל הרבה פחות וכאשר הוא נעמד עליה אז הוא נעמד על הצד החיצוני שלה וזה מתחיל להדאיג אותי. איך אפשר למנוע את התופעה ? האם כדאי לי להתייעץ עם אורטופד שמכין נעליים לשאול אם יש איזה פטנט חדש או לא לדאוג לתת לתופעה להעלם מעצמה? אני מפחדת שעמית בשל הניתוח הנוסף שהוא עבר רגליו רפויות מאוד והוא יתרגל לעמוד ככה ואז תהיה בעיה רצינית. האם עוברים ניתוח במצב כזה? האם כדאי לי לדבר עם דר' בור שיבחון שוב את הרגל אם כי קצת קשה לי להאמין שהפעם הוא חיפף בבדיקה... מחכה לתגובתכם בעניין, סמדר.

פרלמנים

New member
הי סמדר

אנחנו רחוקים מכם בגיל של הילדים, אבל אני יכולה להגיד לך שאני הייתי הולכת לרופא שיציץ. זה לא עניין של "חיפף", אולי פשוט הוא חשב שזה יעבור או משהו. אל תשכחי שאת רואה את עמית כל הזמן אז לך יש את טביעת העין הכי טובה. הביקורת הייתה בערך לפני חודש נכון? מה יכול להיות- לכי שוב! אם יש ספק, אין ספק בכל מקרה הייתי מתייעצת, אפילו טלפונית. נשמח אם תבואו בכל זאת למפגש, זה בעוד שבוע וחצי, אולי ישתנה משהו? (אתם באים מהצפון נכון?)

טאניוש

New member
הייתי שוקלת פיזיותרפיה

אני תמיד בעד לשאול רופא. אם את דואגת זאת סיבה מספקת לדעתי. בנוסף לזה הייתי הולכת למכון להתפתחות הילד כדי שפיזיותרפיסטית תראה אותו, היא תוכל להגיד לך האם זה שלב נורמלי בהתפתחות (בנסיבות הקיימות) או שהעמידה שלו בעייתית. לא נוכל לאבחן שום דבר על דפי הפורום. עוד ממה שאני יודעת- הניתוחים מחלישים את השרירים. אנחנו הולכים לחוג שחיה מגיל חצי שנה בערך ועד היום (בן שנתיים) בתקווה ששחיה תעזור בחיזוק השרירים. לא יודעת עד כמה טוב להתחיל בחורף עם כל הוירוסים שמסביב, בכל זאת רציתי שתדעי.

פרלמנים

New member
את ממליצה על שחיה?

חשבתי להתחיל עוד כמה חודשים, זה מומלץ ספציפית בגלל הק"פ? איך זה הולך?

טאניוש

New member
באמת- לא בטוחה ב-100%

כששאלנו לגבי זה את האורטופד (לא רוצה להטעות, לא זוכרת את מי בדיוק) הוא תמך מאד. כשדיברנו עם אחת המאמנות היא אמרה שמכיוון שהקטנטנים לא שוחים אלא צוללים הם לא בדיוק מאמנים את הרגליים, ולכן זה לא יחזק את השרירים. עכשיו הוא כבר ממש מפעיל את הרגליים (מחזיק את המוט ומתקדם בעזרת תנועות הרגליים), כך שכנראה שזה טוב. בכל מקרה, אנחנו נהנים שם מאד, אז למה לא?

גם הייתי הולכת לנסות

ויזיוטרפיה או פלדנקרייז. לומדת תרגילים ומיישמת בבית. גם אם הרופא חיפף או לא. הייתי מנסה לעזור לרגל ולא רק בזמן שהילד דורך. לנסות במשך היום למצא כל פעם כמה דקות-מול הטלויזיה למשל, בהם אפשר לעסות את הרגל, לתמוך אותה ולסובב לכל הכיוונים. לעשות זאת כשהרגל מכופפת מעט ואז יותר קל לסובב את כף הרגל ממש לכל הכיוונים. פשוט תעזרו לו. אני ראיתי ממש איך הפלדנקרייז תומך ועוזר לאושרי. בלי שום ספק. לא תפסידו כלום. שחיה לא נראה לי תעזור למנח הרגל. רק הליכה מרובה או פיזיוטרפיה. שחיה כן תעזור בגיל שהילד כבר באמת שוחה ואמור לעשות תנועות מיוחדות עם כפות הרגליים. השתכשכות במים תחזק אותו אך לא תשנה את המנח.- כך ההגיון שלי אומר, לא בדקתי את זה. אבל שחיה- השתכשכות וכל פעילות שהיא חשוזבה מאיין כמוהה לחיזוק השרירים.

kashke

New member
מטיסת שבלולים יקרה,

את ואני (ואורנית של לים לם) יכולות לדבר על פלדנקרייז שוב ושוב ושוב - האם אנו מנהלות "דו שיח של חרשים"?

טאניוש

New member
דוקא רצינו לנסות את פלדנקרייז

אבל...זה לא זול. הייתי צריכה לקחת מונית עד הבית של מדריכה+לשלם עבור שיעור כמובן. הלואי והייתה לי אפשרות להתעלם מהשיקול הכלכלי, לצערי אין לי פריבילגיה כזאת. לכן החלתתי קודם לנסות את מה שיש לרפואה ציבורית להציע, ופיזיותרפיה כן עזרה לנו.

אני לא חושבת, מישום ש

פיזיוטרפיה ממומנת ע"י קופ"ח וגם לה יש יתרונות. יותר קל לשמוע על כך המלצות ספציפיו וכו'. קחי לדוגמה את טניה. היא כבר יצרה קשר עם מדריכה לפלדנקרייז- של אושרי. אך להשקיע גם בטיפול וגם במוניות במקום לנסוע למספר לא מוגבל של שיעורים בפיזיוטרפיה. זו בעיה. לדעתי מומלץ לכל מי שמעוניין להגיע לפיזיוטרפיה לכמה שיעורים, ללמוד תרגילים וליישם בבית. וחוץ מיזה אני אלופה בדו- שיח של חירשים. לצערי. בכל כך הרבה תחומים. אני מאוד מביהנ אותך. אני חושבת שגם שי זילברבוש- (זה השם המדוייק?) לא תורם לפלדנרייז. הוא לוקח סכומים אסטרונומיים של אזה 300-400 ש"ח לפגישה ושמעתי על כמה שלא היו מרוצים ממנו. כך שהוא עושה קצת שם רע- אם אחד כמוהוא שנחשב מומחה לא ממש עוזר אז מה עם השאר? אני ממשיכה להמליץ, כי אצליו ראינו איך אושרי מתקדם, ללא ספק, בזכות הפלדנקרייז, ואני חבה המון לשיטה ולמדריכה שלו.

אילהT

New member
../images/Emo13.gif זו אני בניק אחר.

לא אפרט יותר מידי כאן, אבל השם הנכון הוא "סידרי עדיפויות". ולי אין זכות כלל להחליט בשביל מישהו על מה הוא יוציא את כספו. אני מודה לך על ההמלצות שלך - הנובעות מנסיונך האישי. אני זוכרת עד היום את השיעור שקיבלתם מחוה. את מרשה לי לעשות לכם "אאוטינג" כאן? על השיעור ההוא?

כן, חוה מדהימה

לא אהבתי אותה האופן אישי, היא גם המליצה להוריד את הנעליים למספר שעות בלי שבכלל הבינה מזה ק"פ, היא חשבה שזה משהו אחר. אבל העבודה שלה הייתה פרפקט, היא הובילה את אושרי בידיים מיומנות ביותר. אני מאוד ממליצה ללכת אליה למי שגר בסביבה שלה. ובכלל פלדנקרייז, כממובן.

batelav

New member
אנחנו בפיזוטרפיה כבר..

אחת לשבועיים כבר שלושה חודשיים ויש התקדמות מפעם לפעם, אתמול היינו והפיזוטרפיסטית של עמית אומרת שהוא דורך על הרגל הרבה יותר טוב מפעם שעברה, הולך לצדדים במרץ רב יותר ונעמד יותר טוב אז יש התקדמות, לגבי שיעורי שחייה הם לא תורמות לקלאב פוט שום דבר זה דבר נפלא בפניי עצמו אבל במקרה שלנו זה לא תורם , אני חושבת כן לקבוע תור לדר' בור שיסתכל . מה שכן עוזר והפיזוטרפיה הכי טובה לדעת המכון זה לתת לו להיעמד כמה שיותר ביום זה מה שייחזק. ועוד שאלה האם הפנו משהו מכם לעשות "בדיקת אמריי"? האם ילדכם עבר איבחון אצל נירולוג התפתחותי?

למעלה