דילמה

batelav

New member
דילמה

עמית בן שנה ושבעה חודשים עדיין לא הולך , כשהוא נעמד אז רגל שמאל לא יכולה לשאת את משקל גופו אז הוא נאחז בשולחן והיא באויר וכשהוא מניח אותה הוא נעמד על צידה של הקרסול. אנחנו עדיין לא מנעילים לו נעליים {יש לו זוג חדש של אלפנט צעד ראשון} היום שמתי לו את הנעליים הפוכות ולא נוח לו עם התחושה ואת זה אני עושה במחשבה שאולי זה יעצב לו את העמידה. אני מחכה עד הבדיקה שהקדמתי לדר' בור בעוד חודש כי האמת זה מדאיג אותי ממש סמדר.

טאניוש

New member
אפשר להקדים עוד את הביקורת?

לא הבנתי למה את מתכוונת כשכותבת "שמה לו את הנעליים הפוכות"- הכוונה לדניס בראון? נעלי צעד ראשון רגילות נועלים רגיל, לא הפוך. תנסי ותראי האם נוח לו יותר עם נעלי צעד ראשון. עד כמה שאני מכירה את עצמי, הייתי קובעת תור הכי קרוב שיש. ניסיתם פיזיותרפיה?

galitdror

New member
מצטרפים לטאניוש,נסו להקדים לבור...

חיבוק חם מאיתנו, שמכירים אתכם מספיק טוב. מגיע לכם ולילד שלכם שלא תסבלו ותראו בסופו של דבר את הכל מסתדר ואת הקטנצ'יק הולך וצוחק על כולם. בהחלט נסו להקדים את התור לד"ר בור, אולי אפשר לעשות פיזיוטרפיה? ד"ש אישי למשה, דרור

לדעתי, את יכולה לשים

כלומר לנעול לו נעליים רגילותף במיוחד אם זה צעד ראשון אלא אם כן זה משפשף לו או מפריע לו חוץ מזה שבלי קשר לקלאב פוט, לא כדאי לשים נעליים גם לא צעד ראשון עוד בטרם הליכה, אלא רק הנעליים הרכות האלה שלא תופסות את הרגל, ואל תשאלי אותי מדוע... אני לא הייתי מקדימה את התור, תני לילד קודם להתחיל ללכת וגם אחרי שיתחיל ללכת "יש סיכוי" שימשיך כך לעמוד, כך זה היה אצלנו עד שהילד התייצב וביסס את ההליכה שלו, ואגב, גם הוא התחיל ללכת מאוחר, בשנה ועשרה חודשים ועד שהתחיל, לא נעלנו נעליים גם שהיה קר במיוחד.... בהצלחה אורית

batelav

New member
הוא לא עומד על רגל שמאל

הוא נשען על השולחן ונותן "קונטרה"{אני מקווה שכך כותבים} רק ברגל ימין ורגל שמאל באויר וכשהוא מעביר משקל לרגל שמאל אז היא ממש מתעקמת והמראה ממש מלחיץ. וגם אנחנו באופן כללי בדעה שלא להנעיל נעליים עד שהילד הולך אבל אתמול ניסיתי לראות האם הנעליים ימנעו ממנו עמידה לא נכונה ובאמת שמתי לב שעמית נשען על רגל שמאל אז הוא נופל כשהעמידה לא נכונה [בדיוק כשאני כותבת הפשוש מגיע אליי למחשב עם נעל אחת ביד שאני ינעיל לו חמוד. וחוץ מזה לגביי הנעלת נעליים רגילות בכיוון הפוך, אל תשכחו שלא מזמן טיפלו בדניס בראון עם נעליים הפוכות עד שנכנסו הנעליים הישרות ואני עושה זאת משום שיש מעט מאוד נטיה לאצבעות ביחוד ברגל שמאל פנימה והבנתי שנעלים הפוכות אמורות לשפר את הבעיה. אני תמיד חושבת שאולי הניתוח שדר' בור עשה לעמית בגיל שמונה חודשיים לשחרור פורמלי של העקב לא עבר כמו שצריך ואוליי הוא לא שיחרר את הרגל מספיק אבל היינו בביקרות לפני חודשיים בערך והוא היה מרוצה מרגל שמאל ומהגמישות שלה. ולגביי פיזוטרפיה אנחנו בטיפולים אחת לחודש במכון שממנת קופת חולים כללית והם ממש לא עוזרים לי הם יותר מתמקדים בבעיות מסביב אז לעת עתה אנחנו בהפסקה {בעיות ריגשיות וכאלה}.

טאניוש

New member
לדעתי את לא צודקת בקשר לנעליים

הפוכות. הנעליים שלנו הפוכות, אבל הטיפול הוא לא בעזרת הנעליים אלא בעזרת דניס בראון שללא נעליים אין איך לחבר אותו לרגליים. הנעליים ההפוכות יוצרו לטיפול בבעיה אחרת, לא קלאב פוט, אך מכיוון שלא היו נעליים ישירות בארץ השתמשו בהם גם לדניס בראון (ומשתמשים עד עכשיו כפי שאת רואה, בירושלים אין נעליים ישירות). כלומר, הנעליים ההפוכות "לבד" לא יעשו את העבודה. מעולם לא שמענו המלצה לנעול נעליים רגילות הפוך, ההורעה הייתה חד משמעית- לנעול רגיל, וכן, רק כאשר הילד התחיל לעשות צעדים ראשונים סביב הרהיטים. לנו כנראה היה יותר מזל עם פיזיותרפיסטית. היא מכירה את הבעיה ונתנה לנו תרגילים ממוקדים מאד. לפחות על איכות העמידה שלו היה להם מה להגיד? אני חוזרת על ההמלצה להקדים את התור ולשאול את הרופא גם לגבי נעלי צעד ראשון וגם לגבי נעילת נעליים הפוך. אמא דואגת זאת סיבה מספיק טובה להגיע לרופא.

תחיצ

New member
אמנם מלאכי יותר קטן

אבל גם הוא בהתחלה היה עומד על צדי כפות הרגלים, וגם הוא עדיין לא הולך למרות שהוא רץ עם כסאות בבית וכדומה. (הוא בן שנה ושלושה). מלאכי נועל נעלים צעד ראשון, בערך מהזמן שהוא נעמד לבד, ע"פ המלצת הרופא. אני לא יודעת מה הגורם, אבל כיום גם כשהוא עומד יחף העמידה שלו יציבה. אני יודעת שהמלצה זו לא פופולרית פה בפורום, או לפחות אין פה אף אחד שעשה את זה. אולי כדאי לך גם לנסות.

למעלה