דילמות לגבי הגירה לקנדה

aliceb

New member
דילמות לגבי הגירה לקנדה

שלום לכולם! בזמן האחרון התחלתי להתעניין בפורום הזה. למה? כי בחודשיים האחרונים התחלתי לחשוב באופן רציני על הגירה לקנדה. אני יודעת שיש כמה תוכניות הגירה. אחת מהם(הקצרה והבטוחה ביותר) היא דרך הקהילה היהודית בוויניפג.קראתי כבר הרבה על העיר הזאת,על התהליך עצמו, אפילו עשיתי צעד ראשון-כתבתי מכתב לקהילה,קיבלתי תשובה והתחלתי למלא טפסים שהתבקשתי למלא. אומנם אני חוששת, אני מתלבטת, אני בדילמה. אספר קצת על עצמי: אני בת 30,גרה בבאר שבע, עובדת כמורה בתיכון(קביעות במשרד החינוך). בעלי בן 42,עובד כרוקח. יש לנו 3 ילדים(בת 11,בני 8 ו-2).יש לנו בית גדול(250 מ"ר),גינה-אבל בשכונה ממש לא טובה בעיר. לכל אחד מאיתנו יש רכב,לא מפוארים,אבל יש.בקיצור על חיים לא מתלוננת. אבל המשכורת שלי לא משהו,העבודה לא ממש תענוג גדול(שתבינו,את המקצוע שלי אני מאוד אוהבת,אבל מה שקורה היום בבתי ספר-כל אחד יודע),בנוסף,בעיניי המצב בארץ(גם ביטחוני),אבל אני רוצה להדגיש-המצב החברתי גורם לקריסה של רוב המערכות החיוניות.יש לי הרגשה של הידרדרות במדינה.במיוחד,כשאני רואה את הנוער שאני פוגשת בעבודתי-אני מתחילה להטיל ספק לגבי העתיד המובטח של המדינה.אני לא פסימית,אני מדברת על מציאות. לכן,בעקבות כל זה, יש לי שאלות: - האם כדאי לי בכלל לחשוב על חיים כאלה(כמו שיש לי) או יותר טובים בוויניפג? -האם יש סיכוי למצוא עבודה לבעלי כרוקח ולי כמורה(אני בעלת תואר שני בהיסטוריה,תעודת הוראה בהיסטוריה ועכשיו אני מסיימת לימודים לתעודת הסבה במתמטיקה)?הכוונה:האם בכלל יש צורך במקצועות אלה שם,תוך כמה זמן אפשר למצוא אותה והאם השכר בהם אקוויולנטי לזה שמקבלים כאן. יש לי המון שאלות.בנתיים אעצור ואגיד לכם תודה רבה שקראתם.והרבה תודות אם מישהו יעזור בדילמות שלי. דרך אגב, בעלי לא נדלק במיוחד,למרות שהוא מסכים שהמצב בארץ גורם לחששות רבים. לדעתו:- בקנדה קר מאוד -וויניפג זה פרובינציה -להתחיל את החיים מהתחלה-זה לא כל כך קל -בגיל 42 להתחיל הכל מחדש לא כל כך אטרקטיבי מה אתם חושבים? תעזרי לי! תודה.

gilad_no

New member
זה בטוח לא קל

כבר היו מספר דיונים בנושא (הדברים הטובים והרעים בהגירה), ואין ספק שזה לא פיקניק. לא פשוט לעזוב הכל ולנסוע למקום זר, ללא משפחה או חברים. מה שכן, זה שאתם משפחה ולא בנאדם יחיד מאוד מקל על המעבר. לגבי עבודה במקצועות שלכם (ולגבי וויניפג בכלל) אין לי שום ידע, וכנראה שאחרים ישלימו. לגבי הקור - אין מה להתרגש. קונים בגדים טובים, מוצאים משהו שאוהבים (סקי, סנובורד, הוקי, החלקה על קרח) ומעבירים את החורף בכיף (מעולה לילדים) מה כן? איכות חיים, שקט נפשי, אנשים מנומסים ואדיבים. נסכם בכך שיש יותר ישראלים שעוזבים לקנדה מאשר כאלו שעוברים מקנדה לישראל. אז כנראה שרובם מעדיפים להיות כאן...

לגבי המקצועות, ובלי קשר לביקושים

הם גם יצטרכו לעבור הליך של רישוי/לימודים מקומיים לפני שהם מתחילים לעבוד כמורה וכרוקח. לגבי תחביבי חורף, אני מוצא שמכל הדברים, הכי חביב עלי, שנעדר מהרשימה שלך, זה פונדו שוקולד.

shyi1

New member
כן אני מסכים איתך.

בגלל זה אני עדיין עוזר לשאר המשפחתי לעבור לכאן. כאן מאוד שקט ומאפשר לנו לחיות ולעבוד הכי חשוב זה ללישון בשלווה בלי שום הלחץ! אני מקשיב ורואה חדשות של ישראל ויותר מופתע מהבעיות חדשות וחוזרות של מדינת ישראל למרות הזאת כבר לא חדש לי. הכי חשוב לך שכאן בקנדה יש הסביבה שמרגישים כאילו שאתה בישראל למשל: סופר מזון מישראל, עיתונים ספרים וסרטים בעברית...אנשים מדברים בעברית ויש בתי כנסת...וכלום לא חסר לנו משהו כאן!-למרות הזו אין כמו ישראל! יש טיסות ישרות מכאן לישראל ומחירים מוזלים בעיקר בחורף.

kandidat

New member
לעזוב

ויפה שעה אחת קודם. אבי עזב את מדינתו בגיל 53 והצליח. מקצועות יש לכם. גם תצאו לא בלי כסף והכי חשוב הילדים. הם עדיין מספיק קטנים כדי להסתגל

yaronzd

New member
ענית בשאלה שלך

אין עתיד, כלומר, יש עתיד אבל הוא לא מוצא חן בעינייך. את מכירה את הנוער = את העתיד אז מה הבעייה? מה עדיף - בית גדול או חיים? 2 מכוניות או שלווה? אלימות בבתי ספר או בתי ספר ללא גדרות בכלל? נכון שיש מחיר שמשלמים כשעוברים מדינה אבל ישראל היא אפיזודה חולפת...החינוך...השחיתות...המצב המדיני... מישהי פעם תארה את המעבר שלנו כמו אותם חיילים ששוכבים על הגדר כדי שהחברים יעברו, אנחנו בהחלט כרגע שוכבים על הגדר כדי שלילדים שלנו יהיה עתיד טוב יותר מאשר בארץ. רק שהגדר שלנו כאן...איך לומר...לא רעה בכלל.

shulubulu

New member
לא יודעת כלום על וויניפג, אבל

כמי שגם גרה בב"ש, אפילו לכינוי פרובינציה היא לא ממש ראוייה. אני בטוחה שאין מה להשוות ברמת החיים בין שתי הערים...

shipy1234

New member
חוץ מזה שכל מקום בקנדה הוא פרובינציה...

חוץ מהטריטוריות...

aliceb

New member
תודה רבה לכולם.

תודה על התגובות המעודדות והמלצות שנכתבו מכל הלב,זה מאוד משמח.

mayush23

New member
מתי כתבת לקהילה בוויניפג ותוך כמה זמן

קיבלת תשובה? מעניין אותי כי אני כתבתי להם בספטמבר.

נשוי

New member
סתם מתוך...

סקרנות,איזה מסלול הגירה יש דרך הקהילה היהודית בוויניפג?

למעלה