דילמות של הורים

brum

New member
דילמות של הורים

כאמא לשלושה ילדים הסוג הזה של התוכניות הוא מהאהובות עלי אולם היום למרות העצות הטובות שקיבלו ההורים שם ד"ר פיל הרגיז אותי מאוד ב- 2 נקודות - 1. הוא אמר כבר לא פעם אחת שהוא מאמין שילד נולד כ"לוח חלק" - ובכן זו דעה שכבר הרבה פסיכולוגים אינם מסכימים לה (ואני לא מדברת על מחקרים שהוכיחו אחרת כי אם אי אפשר לבדוק את המקור של המחקר לא כדאי להתייחס אליו) אני כהורה יכולה להגיד בוודאות שאפשר לראות את האופי של התינוק מהימים הראשונים מבלי שהוריו התחילו להשפיע עליו ולראיה אפשר לבדוק בבית יולדות תינוקות שרק נולדו איך כבר הם מתנהגים אחרת כשהם נמצאים באותה סיטואציה בדיוק, כמו שתינוק נולד עם גנים מסוימים הוא נולד גם עם תכונות מסוימות שעם גידול מסוים יראו תוצאה שמתאימה לתכונה איתם נולדו. 2. הוא צחק על ההורים שניסו מה שראו בתוכנית כגון סופרנני - זה ממש לא בסדר מצידו כי התוכניות האלו קודם כל משקפות מה שהוא בעצמו ממליץ לעשות עם ילדים חסרי גבולות כמעט מילה במילה והשיטה הזו עובדת מצוין אם משיימים אותה בדיוק כמו שהומלץ וכאן אני מדברת מנסיון (אני יישמתי את השיטה הזו עוד לפני שראיתי אותה בתוכנית ואפילו בדקתי אותה עם פסיכולוג ילדים- השיטה יעילה ועובדת ! (והכי חשוב אינה פוגעת בילדים למרות שבהתחלה זה נראה ככה) רק היום בבוקר התראיינה האמא של המשפחה אותה ביקרה האומנת מבתוכנית שתשודר היום בערוץ 2 והם כבר חודש אחרי סיום השידור - האמא אמרה שהם הולכים לפי הכללים שהומלצו להם והשיטה באמת עזרה והחיים שלהם השתנו לטובה. מי שמגלמת את האומנת הישראלית היא ממכון אדלר שהוא כמו בית ספר להורות - דבר מצוין להורים שמאבדים שליטה בקיצור ד"ר פיל צחק על משהו שהוא כנראה לא ראה, אחרת הוא לא היה מדבר ככה (גם השיטות המצוינות שם הם שיטות שפסיכולוגים פרסמו זו לא המצאה של אומנת זו או אחרת). סופרנני (תוכנית הטלויזיה המקורית) היא תוכנית חובה לכל הורה לדעתי, אפשר ללמוד מזה המון ואני ממליצה לכל מי שהוא הורה או עומד להיות הורה לראות את התוכנית גם אם אין לו כרגע בעיות עם הילדים. בהתחלה גיכחתי כשהוא הציג את הנושא הבא וזו בת שאובססיבית לגבי נשיקות, נשמע חמוד ולא הבנתי מה האמא בכלל רוצה - אבל אח"כ שהראו את הסרטון זה באמת מפחיד שאולי היא מדברת ככה כי מישהו מתעלל בה מינית - אני חושבת שאם הבת שלי בגילה היתה ככה גם הייתי חרדה (אבל היא רצתה רק להתחתן עם בנים בלי לחבק אותם אז ככה שזה בסדר
) אהבתי מאוד את האבא שפרסם את הספר "בנים יעמידו אותך על הבמה כדי שיוכלו להציץ לך מתחת לחצאית" גם כותרת מצחיקה וגם מצחיק שהוא כתב את בשביל הבנות שלו - אבל האיש הזה מבריק ממש עם תבונות ועצות מדהימות הייתי רוצה לקרוא את הספר הזה. וסתם רכילות שלא קשורה - בתכנית הבוקר שהזכרתי גידי גוב בדק את הסוכר שלו בדם (התארחו חולי סכרת כי אתמול היום יום הסכרת הבינלאומי) וכנראה שיש לו סכרת (היתה לו רמה של 180 כשהרמה הנורמלית היא 100 ומ- 120 זה כבר סימן לסכרת)

הערות + שאלה/בקשה ../images/Emo39.gif

אני גם לא מאמינה שילד נולד כלוח חלק, אני מאמינה שכבר בבטן הילד מפתח אופי וזה מתבטא בין היתר בתזוזות שלו, בבעיטות שלו בבטן, ואח"כ כשהוא יוצא החוצה- בשינה שלו, באיך שהוא יונק וכו'. האם תוכלי להסביר יותר על השיטה שנהוגה בסופר נני ודומותיה

brum

New member
השיטה הטובה מהתוכנית "סופרנני"

יש הבדל גדול בין סופר נני הישראלית לסופר נני המקורית (היא בריטית במקור והיא עושה את הביקורים דווקא באמריקה) ולדעתי השיטה של סופר נני המקורית הרבה יותר טובה וזה הולך ככה: כשהילד עושה או אומר דברים שאינם מקובלים על ההורים (ההורים חייבים מראש לקבוע ביניהם מה מקובל ומה לא מקובל), הוא מקבל אזהרה - את אזהרה ההורה נותן כשהוא נמצא מול הילד, בגובה העיניים ואומר לו בקול נמוך "לא מקובל עלי מה שעשית עוד פעם אחת ואתה הולך לפינת עונש (או פינת מחשבה בגרסה אחרת), אם הילד ממשיך באותו דבר, לוקחים אותה לפינה או חדר בבית שמבחינת הילד זו פינה משעממת (כלומר לא לחדר או מקום שיש בו טלויזיה ומשחקים או דברים שהוא יכול להפוך אותם למשחקים) ומשאירים אותו לזמן קצר (המחושב לדקה=שנה מחיי הילד, כלומר אם הילד בן 5 אז ל- 5 דקות) ובזמן הזה לא מתייחסים לשום צעקה או פרובוקציה שהילד עושה, אם הילד קם ממקומו או יוצא מהחדר מחזירים אותו ללא שום מילה - אחרי הזמן הקצוב מבקשים מהילד (יורדים שוב לגובה העיניים) לבקש סליחה ושהוא לא יעשה את זה שוב - אם ההתנצלות כנה מחזירים אותו ל"עניינים" כאילו לא קרה כלום (אם לא משאירים אותו לעוד דקה). אצלי אחרי פעמיים הבן שלי הבין את הפרנציפ וכמעט לא קורה שאני צריכה להשתמש בשיטה הזו (הוא גם לומד בגן טיפולי ומסתבר ששם גם נוהגים בשיטה הזו) אגב אני הקמתי מעין קבוצה ביאהו בה ציינתי את כל הדברים שראיתי שעובדים בנוגע לחינוך ילדים לאור ההתלהבות של משפחתי וחברותי, אפשר להגיד שגם אני הוכתרתי שם כ"סופר נני"

dafna341

New member
האמת ששמעתי על השיטה הזאת גם...

בסדרה "מלאכים קטנים" שמשודרת בערוץ 8. למרות שאין לי ילדים ואפשר להגיד שאני רחוקה שנות אור מהעניין אני מאוד אוהבת לצפות בסדרה ואני חושבת שאפשר ללמוד ממנה המון..בוא נגיד שכמעט היו לי את כל התשובות להורים שהתארחו אצל ד"ר פיל וזה באמת חבל שהוא התבדח על סדרות מסוג זה שההעצות דומות והשונה הוא שלמנחה אין שפם.

brum

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את המשפט האחרון ../images/Emo6.gif

למעלה