דילמת הגלולות

אמאסיס

New member
דילמת הגלולות ../images/Emo184.gif

קודם כל - ברכות על פתיחת הפורום, רעיון מצוין!
דבר שני - בהצלחה לכל מי שמנסות להיכנס להריון
אני למען האמת עוד לא ממש שייכת "רשמית" לכאן, כי עוד לא התחלתי לנסות, ובכל זאת אני מתעניינת מאוד במה שכתוב כאן. אני בת 31, אני ובן זוגי רוצים ילד, אבל אחרי שיחה שלנו בסוף השבוע האחרון החלטנו להתחיל לנסות להיכנס להריון רק מתישהו סוף הסתיו הקרוב (פשרה בין העמדות של שנינו
), מסיבות כלכליות. העניין הוא שעכשיו אני צריכה להחליט בקשר לאמצעי מניעה: אני כבר כמה שנים לא לוקחת גלולות (מאז שהייתי עם חבר קודם שלי), עד עכשיו השתמשנו באמצעי מניעה אחרים אבל כבר כמה חודשים שהפסיקו לייצר ולמכור את אמצעי המניעה החביב עלינו (ספוגיות), ואמצעי מניעה אחרים לא הכי נוחים לנו, וגם לא הכי בטוחים בעולם
עושה רושם שהצעד ההגיוני המתבקש הוא לחזור לגלולות עד שנתחיל ב'פרוייקט' - ז"א, לקחת גלולות לתקופה של בין חצי שנה לשנה, בערך 8 חודשים או משהו בסגנון. השאלה היא, מה קורה לביוץ אחרי שלוקחים גלולות ומפסיקים במשך תקופה כזאת? קראתי כאן בשירשור למטה שלקיחה של גלולות במשך שנים יכולה להביא לזה שלוקח חודשים עד שהביוץ חוזר בצורה מסודרת, ולמען האמת גם אני זוכרת כמה חודשים שכמעט לא היה לי מחזור כשהפסקתי לקחת גלולות בפעם הקודמת. אבל אז זה היה אחרי שלקחתי גלולות 4 שנים. מה קורה לפוריות אחרי שלוקחים גלולות במשך פחות משנה? קראתי באיזה מקום שיש השערה שלקיחת גלולות במשך כמה חודשים לא רק שלא מורידה את הפוריות, אלא אפילו מעלה אותה קצת, כי זה יוצר פוריות יתר! מצד שני, שמעתי גם דעה הפוכה. המחזור שלי כרגע סדיר פחות או יותר, זה לא יבלגן אותו כשאפסיק לקחת? או שזה קורה רק אחרי תקופה ארוכה של גלולות, ולא אחרי תקופה 'קצרה'? אם למישהי/מישהו יש מושג בנושא, אני סקרנית. ותודה מראש...

m i c h a l y

New member
אמנם זו לא תשובה מדעית

אך כמו שניתן להבין מהשרשור הקודם בנושא - אחרי פרק זמן ארוך של שימוש בגלולות (מינולט) המחזור שלי איבד את הצפון. אני מניחה שהשימוש בגלולות אינו מוביל לאי אילו בעיות משמעותיות בנושא הפריון אלא חוסר סדירות התחלתית שכעבור כמה חודשים חולפת. בתור אחת שהפסיקה את הגלולות במטרה להיכנס להריון - לא היתה לי את הסבלנות לחכות כמה חודשים עד שהעניין יסתדר מעצמו ופניתי ל"קסמי" הרפואה... לדעתי כדאי לערוך כמה נסיונות של שימוש באמצעים חלופיים (כדי להגביר בטיחות כדאי להעזר בשני סוגים למשל גם קונדום וגם קוטל זרע, וכו') אם הנסיונות השונים לא עונים על הציפיות אז עברי לגלולות, וקחי בחשבון את האמור.... בכל אופן אני מאחלת לשניכם שהכל יתנהל כמתוכנן

6ליהי

New member
למיכלי-

כשאת אומרת "קסמי הרפואה" למה את מתכוונת? לקחת הורמונים לשם קבלת המחזור?

My Wave

New member
מנסיון שלי וגם של חברות

המחזור נוטה להשתגע לאחר לקיחת גלולות, החל מסתם אי סדירות ועד למצב שבו הוא לא מגיע במשך כמה חודשים וצריך לקחת כדורים מיוחדים ש"מביאים" אותו. אני באופן אישי לא הייתי מתחילה גלולות מספר חודשים לפני הרצון להיכנס להריון מהסיבה הזו (אבל אני לא חושבת שהבעיה היא ירידה בפוריות אלא פשוט אי סדירות ועקב כך קושי לתכנן את ההריון). בכל מקרה, חשוב שתדעי שיש נשים רבות שנכנסות להריון תקופה קצרה מאד לאחר גלולות (פה ושם יש כאלה שלא מקבלות אפילו פעם אחת...), אז ככה שכמו בכל דבר בחיים- אין חוקים, אין ביטוחים ואת צריכה לעשות את השיקולים האישיים שלך... בהצלחה

אמאסיס

New member
תודה לשתיכן, מיכלי ו- my wave

הקטע המעניין הוא שאני זוכרת שכשלקחתי 4 שנים מינולט, זה שיגע לי את המחזור למשך חצי שנה בערך אחרי שהפסקתי (דווקא היה כיף - חלק מהמחזורים לא קיבלתי בכלל, אלה שכן באו היו חלשים וסמליים, ואז לא רציתי להיכנס להריון
) אבל לפני זה, כשלקחתי דיאנה במשך שנה בערך והפסקתי, אם אני זוכרת נכון המחזור דווקא חזר מיד ובלי הפרעות. אז אולי זה באמת עניין של משך השימוש בגלולות, ככל שמשתמשים בהן יותר זמן, הגוף מתרגל יותר להורמונים ומתקשה להסתגל חזרה. טוב, קבעתי תור לגינקולוג לעוד שבועיים בערך, אז יש לי עוד שבועיים להחליט. האמת היא שבינינו, כבר אין לי סבלנות לזרוק את כל אמצעי המניעה ולהצטרף אליכן...

מעיןבר

New member
את יכולה להישאר עמנו

גם בלי לזרוק את אמצעי המניעה - זו קהילה שפתוחה גם למי שנמנעות עדיין. במיוחד לאור המשפט האחרון שלך...

m i c h a l y

New member
אולי

זה יעודד אותך לדעת שגם אני הרגשתי שאני מוכנה קצת לפני בעלי, ולצערי אני יכולה גם לספר לך שאין מנוס אלא להמתין בסבלנות. הביחד של העשייה - חשוב לא פחות מהתוצר.... בכל אופן - כמו שמעין כתבה את מוזמנת להשאר. שיהיה בהצלחה

אמאסיס

New member
../images/Emo51.gif אין ספק שככה יותר טוב

הוא אמר עוד לפני שהוא רוצה ילדים, אבל אני והוא חושבים אחרת כשמדובר בכסף - הוא שואף ומצפה ליותר שפע ממני, ואני יותר הולכת בקטנות. עד עכשיו חיינו מאוד בצמצום, וביוני נגמור לשלם חוב ומצבנו ישתפר מאוד - מבחינתי זה אור ירוק להתחיל, אבל הוא פשוט רואה כתנאי לגדל ילדים מתוך מצב של שפע ולא רק מתוך מצב של 'להסתדר'. הוא גם מאמין שנגיע למצב של שפע גדול הרבה יותר, ואני לעומת זאת לא חושבת שהולכים ליפול עלינו מיליונים מאיזשהו מקום (עם מה שאנחנו מרוויחים...). אבל את צודקת - ואני לא בקטע של להפעיל לחץ או משהו וכן - עודדת אותי

יפעת99

New member
מניסיוני

שנים לקחתי גלולות להריון הראשון לקח לי כמעט שנה ולשני תכננתי להיכנס בקיץ ובדיוק מתי שרציתי ניקלטתי עכשיו אני אחרי התקן בשם מירנה שאין בו מחזור וביוץ ולקח לי חצי שנה להכנס להריון ולצערי גם להפיל (לא קשור להתקן) לדעתי הכל קשור וטיימינג הנכון. יפעת

למעלה