דילמת הילד השני

בנגי 16

New member
דילמת הילד השני

יודעת שהנושא נדון כאן רבות, אבל אני מעלה שוב.
השאלה שלי היא פחות לגבי אמצע השבוע, כי יותר קל למצוא עזרה בתשלום ל3-4 שעות אחרי הצהריים. השאלה היא לגבי סופשבוע וחגים וארוחות משפחתיות, כשיש עוד ילדים ולא תמיד (כמעט תמיד) אין עוד זוג ידים לעזור, אבל יש 2 שמתרוצצים
מה עושים ב3-4 שנים הראשונות שצריך לשמור עליהם בכל רגע נתון?
תודה

ה-שונית

New member
איכשהו... מסתדרים...

המזל הוא ששום דבר לא קורה ביום (זה לא שמצטרף הילד השני ומיד הם נהיים שניים שמתרוצצים...). הכל קורה בהדרגה.
את תגדלי עם הילדים ותתארגני בהתאם לצרכים המשתנים.
הרבה בצורת הניסוי והטעיה.
אי אפשר להיערך מראש לכל תרחיש, בטח לא לפני שאת מבינה את האופן שבו עליך להתארגן ביחס לתמהיל המשפחה הספציפית שלך בכל זמן נתון.

אמאנחל

Member
מנהל
מסתדרים וגם מחנכים

הילדים צריכים להתנהג בצורה כזאת שתוכלי להשגיח עליהם. אפשר להגביל את האזור שבו הם מסתובבים: ללמד לא לצאת מגבולות החדר או לא לצאת מגבולות גן המשחקים. מאוד תלוי בגילאים. אם למשל אחד ממש תינוק והשני מתרוצץ, התינוק יכול להיות בעגלה ישן או ער ו"מתצפת על הסביבה" כשהשני מסתובב.
&nbsp
את אחראית לחנך אותם כך שהם גם יכולים לפעול ולהתפתח, ואת גם יכולה להיות בשליטה ולהשגיח. שלי בהפרש שנתיים זה מזו והסתדרתי בסדר גמור בכל שלב.

כאמא לשניים אתן תשובה

הכי בנאלית שיש.. פשוט שומרים:) השנים הראשונות דורשות הרבה יותר בכל דבר ביומיום ופשוט עושים זאת.. מחנכים ומלמדים את הילדים מגיל קטן לעמוד בגבולות שאת מציבה בצורה נעימה אך תקיפה. בהצלחה:)

jiminit2

New member
אכן.. מסתדרים

כאמא לתאומים.. לא יודעת אם זה משנה סופשים או אחר צהריים.. כשאת לבד איתם, זה דורש הרבה יותר תשומת לב. אין מנוחה והכל הרבה יותר אינטנסיבי. בהמשך זה מתאזן. אם יש לך אפשרות לקחת עזרה, מבורך. אם לא - לומדים להסתדר בכל מקרה.

למעלה