דילמת השרת הקטן (HTTP)

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
דילמת השרת הקטן (HTTP)

אני רוצה להקים שרת HTTP קטן לצורך כל מני אפליקציות ואולי גם שרת דואר,
אני כנראה אתקין אובונטו/דביאן.

השאלה היא יותר שאלת חומרה:
יש לי נייד thinkpad ישן, למען האמת שניים, אחד עם פנטיום 3 והשני עם centrino, לשינהם 500 מגה זיכרון.

חשבתי לקנות להם הארדיסק חדש (לא סומך על הישן), אולי לשדוד זקנה ולקחת לה את הזיכרון (למי הרי יש זיכרון כל כך ישן) ואני מקבל שרת קטן ושקט, שלא תופס מקום עם מסך מובנה ומקלדת.

יש עוד אופצייה, והיא לקנות מחשב קטן (כל חומרה היום מספיקה כדי להריץ שרת קטן), אבל אז יש לי קופסא גדולה יחסית ורועשת.

אשמח לקבל כמה תובנות

Expect

New member
שאלה

אתה יכול היום למצוא שרתים (VPS) בעלי מפרט בסיסי מאוד ב DigitalOcean בעלות של 5$ בחודש. למה שלא תבדוק את הכיוון הזה? גישה מלאה ואפשריות רחבות. רק לקנות הרד דיסק ללפטופ יכסה לך איזה חצי שנה +++ של שימוש ב-VPS.

miok

New member
זה רעיון

אתה יכול לתת לי דוגמא . אולי אני אשלב את זה עם אחסנת שרת האינטרנט שלי

Expect

New member
טעות חישוב קטנה

VPS בסיסי לשנה יעלה לך 60$, הרבה פחות מכל הרד דיסק ללפטופ. אני מציע לך לקחת את הכיוון הזה בלי למצמץ

miok

New member
מה הכוונה: 1 CoreProcessor?

וכל ענייני הזיכרון .. פשוט מקצים לי משאבים משרת גדול או שיש איזה קופסא עם השם שלי עליה :) ?
האם יש לי shell?
&nbsp
אגב יש לי שרת עם דומיין המון שנים בחברה הזו:
http://jumpline.com
ראיתי שיש להם גם VPS
-- -
קראתי קצת על VPS, לדעתי הבנתי מה זה
חיסרון אחד שמצאתי, אני רוצה להתקין אפליקציה עסקית שאני לא בטוח מה רמת האבטחה שלה,
כאשר יש לי שרת אצלי, אני לא חייב לחבר אותו לרשת ויכול לאפשר כניסה מרשת פנימית, מה שלא קיים בVPS
&nbsp
אגב, יש לך נסיון עם החברה הזו ?
&nbsp

Expect

New member
ספציפית עם Digital Ocean

כן, יש לי שם VPS. אבל ניסיתי חברות בעבר כמו Linode (שהם טיפה יותר יקרים) שהם גם נותנים אחלה שירות והם באופן כללי טובים.
יש לך Shell מלא (root) וגישת Console למקרה ואתה מאבד גישה (נניח חסמת את עצמך ב iptables וכדומה)

mavor

New member
ChicagoVPS

OpenVZ VPS - Professional - DR

RAM: doubled to 2048MB
SSD Cached Disk: 50 GB
Bandwidth: 2048 GB
IP Address: 1

4.15/Mo for 1 year
so its 50$ per year in the past i store 4~5 VPS at ChicagoVPS its OK support and OK uptime

miok

New member
תגובה:

זה בגלל שכולם אנטישמיים, מקלדת עברית חייבת להיות על כל מחשב בעולם (;
&nbsp

שוּלה

New member
וכמה זה הגיוני: מכונה עם 4GB RAM במחיר 7$ לחודש...:

וספציפית,
http://lowendbox.com/blog/cosmosteck-6month-4gb-openvz-and-7month-4gb4ip-cloud-in-los-angeles/
&nbsp
לי זה נשמע מאד חשוד, כי המחיר זול מדי.
אז ישר קניתי מכונה -- אבל אני לא ממליץ לשים שם מכונת פרודקשן, בגלל המחיר הזול מדי.
&nbsp
זה עובד, אבל לא לבעלי לב חלש: אין להם DNS, התמיכה הטכנית באנגלית משובשת, האינפורמציה החשובה נמצאת באימיילים, ולא באתר, אבל בינתיים זה עובד.
&nbsp
&nbsp
אני חוזר:
לא ממליץ לשים שם מכונת פרודקשן, המחיר הזול מדי, משהו שם חשוד.
&nbsp
אבל זה נלקח מאתר מעניין:
http://lowendbox.com

Guy Yafe

New member
אל תשכח עוד עלויות

רק החשמל שלפטופ שדולק 24/7 יצרוך, יעלה לך יותר מVPS
תוסיף לזה את העלות של נפילת חשמל רגעית (או ממושכת), שתפיל את השרת שלך, תחליף לו כתובת IP ולמעשה תנתק אותו מהעולם.
וכמובן את העלות של זה שתיכנס כמעט לכל הרשימות השחורות של הספאם כי תשלח מייל מייל או תפיץ אתר דרך כתובת IP ביתית.

ירון316

New member
מת על DO

יש קפיצה דרמטית במכונה של ה-10 דולר, אני תמיד הולך במינימום עליה.

למעלה