עוד קצת דברים
חשבתי עליהם אחרי שכתבתי לך את התגובה. אם את קונה דירה ואז משכירה חלק מזה לשותפים - את הבעלת בית. תיקונים - זה עליך. ארנונה, חשמל, מים גז - אתם מתחלקים. נכון שיורד לך העניין של השכ"ד מהראש, אבל בסופו של דבר מגורים עצמאיים עולים כסף מעבר לעלות ההשכרה. בשלב מוקדם יותר של השרשור ציינת שאין לך כ"כ דרך אחרת לממן את השכ"ד - ומבלי להכנס לענייני הכספים האישיים שלך, חשוב שתביאי בחשבון שכל הזמן יהיו לך הוצאות נלוות. לגבי פלוסים ומינוסים משני הצדדים, הייתי אומרת שהשרשור הקודם סיכם את זה. בסך הכל זה יותר נוח לגור במקום שהוא לגמרי שלך, בלי להכניס שותפים, אבל כשמדובר בקניית נכס - זה סיכון. בכנות, אני לא חושבת שהפורום הזה הוא המקום הנכון להתייעץ במקרה הזה. כלומר, זה כיף שאת משתתפת, אבל אני חוששת שאין לאנשים כאן את הכלים או היכולת לעזור לך (כל המשתתפים הקבועים כאן לכל היותר שוכרים דירה)- ולטעמי בעניין כזה לא הייתי סומכת גם על פורומים אחרים. לדעתי מה שאת צריכה זה ייעוץ מקצועי באמת: אני לא יודעת מי בדיוק עוסק ביעוץ כזה, בין אם זה שמאים או יועצי השקעות, אבל ניתן לברר זאת. קניה של נכס להשקעה זו החלטה שראוי שתיעשה בזהירות: כבר עכשיו את יכולה ללכת ולקנות איזשהו נכס אקראי, אבל בהנחה שלא תגורי בו כל ימי חייך, תרצי שאח"כ תוכלי לעשות איתו משהו באופן שלפחות בערך ישמר את ערך הכסף שיש לך עכשיו. לו הייתי את (ואני לא, כך שזה רק בגדר המלצה, לא איזה חוק בלתי כתוב.), הייתי מחליטה לקחת את העניין מאוד לאט. הייתי אומרת לעצמי :אוקיי, אני יודעת שאני רוצה לקנות נכס, יש לי את האמצעים, עכשיו אני אעשה את שיעורי הבית על מנת להפיק מהצעד הזה את המירב. מה שאני (ושוב, יכול להיות שאני טועה) שומעת מדבריך זה את הרצון להשתמש באפשרות הזו כמקפצה ליציאה מהבית
בעתיד הקרוב , ולדעתי לא כדאי לך להיחפז. מצאתי לך את
המדריך הזה, וגם את
האתר הזה : יש בהם אינפורמציה התחלתית, ומשם אפשר להמשיך הלאה. דברים שכדאי לשים לב אליהם:
כמה כסף משלמים
בפועל (שיפוצים, שכר טרחה, מיסי קניה וכו' וכו')
ממה כדאי להשמר
באילו מקומות בארץ/בעיר הרלוונטית ערכי הנכסים נוטים לשמור על ערכם. ואת תמיד מוזמנת לחזור לכאן ולספר מה קורה