דילמת מלריה

שלייבלה

New member
דילמת מלריה

אני טסה עוד שבוע (כן!!!) לתאילנד. קיבלתי את המרשמים לתרופות נגד מלריה, אבל שמעתי שיש להם מליון תופעות לוואי. הרופא במכבי אמר לי שמלריה יש רק בצפון, וגם זה, רק אם ישנים בחוץ, כי בערים הצפוניות. הבעייה היא שחשבתי לעשות טרק של כמה ימים בצפון... יש לי כילה, חומרים נגד יתושים וכל הקטע הזה... הבעייה היא שאני לא יודעת אם כדאי לי בשביל טרק של שלושה-ארבעה ימים לקחת את התרופות הללו. (מכיוון שצריך לקחת אותם עוד חודש אח"כ). הרופא של חברה שלי (אני במכבי היא בכללית) אמר לה שהיא לא צריכה ולא הסכים לתת לה בכלל מרשמים. מה לדעתכם כדאי: לקחת את התרופות? לא לעשות טרקים של מעל יום אחד? לשים כילה ולהתרחץ בחומר נגד יתושים ולקוות שזה יעבור? אני ממש בדילמה. ועוד שאלה קטנה - עד כמה באמת בעסה לעשות טרקים (של הליכה - לא גיפים) בתקופת המונסונים (אני בתאילנד כל אוגוסט)? סליחה על האירוך...

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifזה לא בסדר ש ......

החברה שלך לא קיבלה כדורים נגד מלריה. (טוב , כללית = שכונה , רופא = נגר) OK , אז יש מעט תופעות לוואי , אז יגדל לך זנב + קרניים. זה מה שישבור אותך??? OK , אז ינשרו לך הציפורניים , זה מה שישבור אותך??? OK , אז יגדלו לך שערות על כף היד , זה מה שישבור אותך??? ועכשיו ברצינות , אני גם נוסע לתאילנד....ובכוונתי לקחת את כל התרופות. better safe then sorry יתושים יכולים לעקוץ גם אם את נמצאת בצפון 3 דקות. (אין להם שעון)

כן זה סיפור ידוע מאוד

יש את התרופה הידועה לריאם ויש את המפקלוין או משהו כזה אני לא רופא ולא מוסמך לתת תשובה לגבי זה אני רק יכול לספר לך מה אני עשיתי. אם אני זוכר נכון את אמורה להתחיל לקחת את הכדורים שבועיים לפני הטיסה ואז פעם בשבוע כדור (אני לא טועה נכון) ואחרי הטיסה להמשיך עוד חודש עכשיו מה יעשה אחד שטס לשנה? יקח 48 כדורים? זה היה השיקול שלי ואני לקחתי אולי 3 כדורים כל הטיול יש לזה המון תופעות לוואי כגון הקאות, נשירת שיער,סיוטים בלילה, אי יכולת לישון ועוד ועוד הרבה דברים. זה לא אומר שזה מה שיקרה לך אבל אילו הן חלק מתופעות הלוואי של התרופה כמעט כל מי שהכרתי בטיול לא נגע ולו בכדור אחד אגב אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל אני שמעתי שמשרד הבריאות האמריקאי המליץ לא להשתמש בתרופה הזו ..ממממ..ואם כל הכבוד לרופאים שלך ושלה לא נראה לי שהיתושים מבדילים בין צפון לדרום מלרייה יש בכל מקום וכן תעשי את המקסימום תשתמשי בכילה מרחי על עצמך קרם נגד יתושים והכל יהיה בסדר. ומשהו אחרון בהחלט השיקול אם לקחת או לא הוא שלך בלבד כמובן שעדיף לקחת זה ברור מאוד אבל השיקול הוא שלך אל תקשיבי לאף אחד כמו שאני אמרתי כל אחד יתן לך את דעתו בלבד היחידה שיכולה לדאוג לעצמך ולהיות אחראית לעצמך זו את לילה טוב ברי

עוד משהו קטן

אם אני לא טועה הכדורים מגינים על 70% ולא על כל סוגי המלריה יש כל מיני סוגים של מרליה והכדורים לא מגינים על כולם. אבל שוב פעם את זה תשאלי רופא מוסמך כמו כן כנסי לפה וגם כאן היה דיון קצר על המחלה הזו

שלייבלה

New member
החלטה, וגם עוד שאלה

לאור חששי הגדול מהמלריה, אבל גם מתופעות הלוואי ולאור העובדה שסה"כ יש מלריה רק בכפרי הצפון (אין בערים צ´יאנג מאי וחברותיה) ולאור העובדה שהיתושות עוקצות רק בלילה החלטתי שאני לא אקח את התרופות, אבל גם לא אצא לטרקים של יותר מיום אחד- ואז בערבים אני אהיה בערים - מה שמקטין את סיכויי העקיצה לאפסיים (זה אפילו לפי הרופא שלי) נראה לי שעדיף לעשות טיול טיפה פחות ארוך אולי, אבל זה עדיף על כך שאני לא אוכל לישון כל הלילה כי אני אפחד למות... (ואני היפוכונדרית - אז אני לא סתם מגזימה....) אבל עכשיו יש לי בעייה - החברה שאני נוסעת איתה היא אמנם חברה מאוד טובה, אבל היא מאוד רוצה לעשות את הטרקים הארוכים. חשבתי פשוט שנפרד לכמה ימים - היא תצא לטרק ארוך בשמחה, ואני אצא לטרקונים קטנים, ואעשה שופינג בצ´יאנג מאי. אבל הפתרון הזה הביא לי שאלה חדשה - מה כדאי לקבוע מראש עם השותפה לטיול, כדי שיהיה טיול שמח ומשמח? יש דברים ספציפיים שידועים כבעייתיים? דברים שכדאי לסגור אותם עוד בארץ? ----------רק עוד ארבעה ימים לטיסה---------

בתאילנד?לא לא לא לא ו...לא

נתחיל מזה שאני אמנם לא רופא אבל אני לא מבין מהיכן הסברה שהמלריה נמצאת רק בכפרי הצפון??? ונניח לרגע שזה נכון רק נניח למה היא לא תיהיה בערים צ´יאנג מאי וחברותיה ?זה הרי בצפון לא? אני מתאר לעצמי שהיתושים לא יודעים באיזו עיר הם נמצאים כל שלדעתי זה לא כל כך נכון ונורא חבל שאת משנה את תכנון הטיול שלך ותולה אותו בחיי היתושים וזמני העקיצה שלהם בייחוד הקטע של לצאת לטראק אחד? מה כבר תראי? בטח הרבה דברים אבל בערב זה קצת מבאס לחזור חזרה לא? במקום לשיון שם ולהמשיך למחרת לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שזה ישתנה בטיול עצמו ותא תשכחי מהכל ותעשי מה שבא לך בלי להתחשב יותר מידי ברצונותיהם של היתושים. דבר שני ואני אומר את זה לכולם הכל ז--ו--ר--ם אין דבר כזה שותפות לאורך כל הטיול אי אפשר לקבוע מראש כלום אפשר ארק לתכנן אבל לא בטווח שהתכנון אכן יחזיק מעמד. תמיד יש בעיות של לאן ללכת מתי לקום בבוקר אני רוצה לכאן ואני רוצה לשם גם אם אתן חברות הכי טובות אתן לא תהיו חייבות לטייל יחד ואני בטוח שעדיין תישארו חברות טובות. לכל אחת החלום שלה לכל אחת יש קו מחשבה אחר וכל אחת רוצה לראות משהו אחר אני בטוח למשל שאת לא היית רוצה לוותר על משהו בטיול שלך בגלל שחברה שלך לא רצתה לעשות\לראות\ להיות במקום כלשהו. ובלי להישמע אגואיסט אין דבר כזה להתחשב כי מה לעשות מלווה את ההתחשבות הזו הרגשת החמצה איומה בקטע של יאאללה הייתי במקום הזה אבל לא ראיתי את זה וזה כי חברה שלי לא רצתה לבוא או שלא היה לה כח. אני טסתי עם מישהי שהכרתי במטייל אחרי שבוע אמרתי לה להתראות . למה? כי לא התאים לי כי לא הייונ באותו הראש ועם כל הכבוד זה הטיול שלי ולא של אף אחד אחר תחשבי על זה טוב טוב כשתחזרי לארץ את תרצי להגיד לעצמך שראית כל מה שרצית לראות ועשית כל מה שרצית לראות שלא תלווה אותך הרגשת החמצה של אוףףף אם חברה שלי לא היתה עושה ככה וככה אז היתי יכולה להיות ולראות את זה וזה. ...מממממ....ואוו יצאה לי מגילה די ארוכה ואני בטוח שאת הבנת למה אני מתכוון יום טוב ברי

שלייבלה

New member
אני פשוט לא רואה זאת כך...

ובקשר למלריה - זה מה שהרופא אמר באופן מוחלט. כנראה בכפרים יש מקווי מים לא מרוססים, ובערים מטפלים בדברים האלה. אבל המידע הזה מועתק מילה במילה מחוברת ההדרכה שקיבלתי בקופ"ח. ובקשר לעובדה שהיתושים לא יקבעו לי - באבואה בואה הם יקבעו לי!!! עם כל הכבוד לטיול למזרח, זה באמת נחמד אבל הרבה יותר חשוב לי לא להעמיד את עצמי בסיכונים מיותרים. עדיף לי להגיד - לא ראיתי איזה כפר טרופי - מאשר להסתכן סתם בכל מיני מחלות משונות. אולי אני קצת בורגנית - אבל אני לא רואה את הטיול כפסגת החיים שלה חיכיתי עד היום, אלא כחודש של כיף והתרחקות מהלימודים ומהעבודה - קצת לקחת נשימה עמוקה לפני שצוללים בחזרה לשנה הבאה. אני גם סה"כ נוסעת לחודש - אם אני אחשוב על כל מה שפספסתי כשהייתי שם תהיה לי רשימה מאוד ארוכה. המטרה שלי היא לא לראות כל מה שאפשר, אלא לבלות חודש בסבבה ובחוויות חדשות. ובקשר לחברה - אני ממש לא רוצה להפרד ממנה. החלטנו על הטיול ביחד, ועשינו הכל ביחד. פתאום להגיד לה - אחותי, נמאסת עלי, ביי - נראה לי ממש לא במקום. לדעתי עדיף להתפשר קצת (ולא מדובר כאן על התפשרויות אדירות - בסה"כ אנחנו באותו ראש) אבל לעשות את החוויה הזו ביחד, מאשר לראות את כל מה שאני רוצה, אבל לנטוש אותה באמצע, ולסמוך על זה שהיא תמצא מישהו נחמד להמשיך לטייל איתו. אם אני אדע שהיא נתקעה לבד איפשהוא, בלי אדם לדבר איתו ובלי כסף, שום דבר לא שווה את זה. מבחינתי מרגע שהחלטנו שאנחנו טסות ביחד - אנחנו בזה ביחד עד הסוף. (וסה"כ מדובר בחודש יחד - לא שנה...) בגלל זה שאלתי אם יש משהו שכדאי לסגור אותו עוד בארץ, כדי ששם לא נעמוד במצב של לריב סתם על שטויות. ואם אתה יודע על דברים שבדר"כ יש עליהם "חילוקי דעות", אני אשמח לדעת, כדי שנוכל עוד בארץ להחליט מה קורה איתם - אני אתפשר קצת והיא קצת. את הפשרות היומיומיות אני בהחלט אוכל לסבול. בכל מקרה, תודה רבה על ההתייחסות, אח שלי ביי ביי (רק עוד שלושה ימים בארץ)

לא הבנת את כוונתי

אנסה להסביר שוב... בקשר ליתושים הסיכון קיים בכל מקום יש במזרח אלף מחלות מכל המינים ומכל הסוגים אמנם להתחסן זה טוב מאוד וחשוב מאוד אבל עדיין יש סוגים רבים של מחלות שהן לא מי יודע מה מסובכות אבל בהחלט יכולות להרוס טיול. אני למשל חליתי בהודו בדזינטריה קשה הייתי מאושפZ שם שבוע ואחר כך עוד שבוע בדיקות אם לשמל הייתי נוסע לחודש זה היה דופק לי את כל הטיול. ובקשר לחברה לא אמרתי לך שתגידי לה "אחותי נמאס עליי בי בי" אלא שאולי פתאום נקודת הראות שלך תשתנה את תכירי בה צדדים שלא כל כך תאהבי וכמה שזה לא נראה לך אני אומר לך שוב קחי הכל בפרופורציה הכל יכול לקרות תתפלאי אבל לכמה אנשים שאני מכיר זה קרה... זה הפלוס והמינוס בטיול את הולכת להיות איתה חודש שלם יחד את תכירי אותה לחלוטין את פתאום תגלי הרבה דברים שלא ידעת עליה וכל זה יקרה בחודש שלכן יחד גם תכירי אותה לעומק גם לטוב וגם לרע אומנם כמו שאת אומרת זZה כולה חודש אבל מצד שני זה הטיול שלך. בקשר למה שכדאי לסגור זה פחות או יותר המסלול מה מתאים לכן יותר ים בטן גב או יותר לטייל ולראות מקומות כמו כן באיזה רמה של גסטהאוסים אתן תלונו גבוהה או נמוכה אולי לאחת מכן זה לא כל כך ישנה אבל השנייה תרצה בית מלון נקי עם מצעים נקיים ומקלחת ושירותים בחדר? תשבו קצת יחד ותקבוע פחות או יותר. והכי חשוב תהנו מכל רגע

שלייבלה

New member
להנות זה בטוח

תודה רבה יקירי ולהנות - בוודאי שאני אהנה על זה אני בכלל לא תוהה. אולי נעדכן אתכם קצת על חוויותי בדרך. ואם לא - נתראה עוד חודש.

../images/Emo24.gif בכיףף

תכתבי משם תגידי מה קורה ואיך מסתדר וכן נתראה עוד חודש כשתבואי לכאן ותעזרי לאנשים אחרים על סמך ניסיונך האישי... שבוע טוב ברי

למעלה