דילמת Top Pair - Top Kicker

shuval

New member
דילמת Top Pair - Top Kicker

יד די בסיסית, אך אני כל פעם נכנס לאותה דילמה, ומעניין אותי איך הייתם משחקים. אני הדילר עם A-10 אוף סוטד, כולם לפני קיפלו, אני נותן רייז של 3BB, ה-SB מקפל, BB משווה. כמות הצ'יפים זהה פחות או יותר, אין לי ריד על השחקן. נפתח 10-6-2 צבעוני. ה-BB מהמר חצי קופה. מה נכון לעשות? אני מאמין שאין לו יד יותר טובה ממני (אם היה לו זוג 10 או 6 הוא היה משחק צ'ק רייז). יכול להיות שיש לו KJ, או K10, או Q10 או QJ, משהו בסגנון. הדילמה שלי היא: האם לתת הימור גדול ולקחת את הקופה או להשוות ולנסות לגרום לו להכניס עוד כסף, תוך סיכון שייפתח K/Q/J באחד הרחובות, ואז אני מסתכן באובדן היתרון? שובל

la chika loka

New member
אני אישית

מעדיפה לקחת את הקופה במצב שאני מובילה בפלופ ולא לתת ליריב שלי לשפר את מצבו. בעיקר כשההובלה היא זוג 10 וקלף גבוהה. אבל זה מאוד תלוי בצורת המשחק שלך.

b.o.b

New member
תלוי בהרבה גורמים

קודם כל, כמה סטאק יש לכל אחד ממכם. האם יש לך ריד על השחקן? האם הוא יכול לבלף כל הדרך עם אוויר? ואז אתה יכול לנצל את הפוזישין שלך ורק לשלם. האם הוא משחק עם TP סקנד קיקר כמו נאטס? ואז אולי אתה יכול לגרום לו להכניס את כל הכסף בפלופ. מתי הוא עושה דונק בט, האם כשהוא חזק מאוד? חלש? כשהוא רוצה לבדוק איפה הוא עומד. במצב רנדומלי כמו שתיארת, אתה מוביל כמעט בוודאות, עם פייר של 6 או 2 אני לא רואה אותו עושה ליד, אולי עם פייר T נמוך או זוג 77-99. פשוט הפלופ הזה + הפוזישין שלך נותן לך יתרון אדיר, אם אתה חושב שהוא ייתן רייז שם עם KJ או QJ , אז אני חושב שהוא מסוג השחקנים שיכול להמשיך לבלף שם.

shuval

New member
אין ספק שאני כנראה מוביל

פלופ מעולה ופוזישן מצויין. השאלה היא האם להסתכן? יכול להיות שהוא סקנד קיקר, נניח K10/Q10, ואז אני מסתכן בלאבד את היתרון (שיש לי כרגע) אם ייצא לו Q/K בהמשך. על אחת כמה וכמה אם הוא אוהב לבלף ובסה"כ יש לו Kx או Qx או Jx והוא חושב שגם אני פספסתי את הפלופ. במקרה כזה, אם אני אשווה הוא ימשיך להזרים כסף לקופה אך הסיכון נשאר זהה: לקבל פרצוף בטרן/ריבר (יש 12 פרצופים, שכל אחד מהם יכול להוות איום עלי) ולהפסיד קופה שהיתה שלי, כי סה"כ זוג 10 זה לא מי יודע מה גבוה. מצד שני, גם לדחוף במצב הזה זהו סיכון (שלבים ראשונים של SNG), מכיוון שיכול להיות לו גם JJ או QQ (אני מניח שעם KK הוא היה מעלה אותי פריפלופ) וחבל לי לסכן את הטורניר על זוג 10...

למעלה