דילן באירלנד

orenharp

New member
דילן באירלנד

שלום לכולם, חזרתי לפני כמה שעות מביקור של שבועיים באירלנד. למרות שאני לא זוכר הרבה............. אומר רק שהייתי בהופעה של דילן בקילקני. הייתה הופעה לא טובה בעיני דילן כלל לא הביט לקהל אפילו לא לרגע..והביצועים היו די גרועים הבנתי שההופעה של יומיים אחרי בקורק הייתה ברבה יותר טובה וחבל, כנראה שדילן לא מת על פסטיבלים. מצד שני אבל, היה פשוט שווה לראות את היהודי הזקן הזה משלהב המונים כמו בימיו הטובים יותר. תמונות בקרוב. לא כלכך טובות לצערי, רק אוסיף שסיכנתי את חיי כמעט להשיג אותן בין השומרים הקרביים ששמרו עליו מהפלאשים... יום טוב.

צר לי שחזרת מאוכזב

תמיד יש פה ושם הופעות שלא מצליחות. קשה לשמור על רמה אחת, כי העלאת מופע כרוכה בלא מעט תנאים מעבר ליכולתו של הזמר בעצמו. אני לא חושב שיש לזה קשר אם דילן אוהב פסטיבלים או לא. יצא לו דווקא להופיע מתחילת דרכו בכמה, מפסטיבל ניו פורט ועד לפסטיבל הבלוז בחיפה שם היה לי הכבוד לראות אותו פעם יחידה עד כה. אתה מציין את העובדה שהיית מוטרד מכך שרצית לצלם כמה תמונות בהם "סיכנת את חייך", אז אולי אחרי הכל זה מה שגרם לך לחוש החמצה עם המופע שראית. אני מאוד מאוד מקווה שדילן יגיע בעתיד הקרוב להופיע בארצנו ואז תהיה לך הזדמנות לעבור חוויה מתקנת.

אם הבנתי אותך נכון

אתה עוד שבוע טס לאיטליה לראות הופעה של דילן? אם הוא מופיע באירופה ולי זה מגדיל את הסיכויים שהוא יופיע גם בארץ. מעניין שבאתר הרשמי של דילן לא מופיע שום דבר על סיבוב אירופאי, אבל אם אכן מתקיים סיבוב כזה מה קורה עם האמרגנים שיש לנו בארץ? האם הם כלכך עסוקים בלספור את ערימת הכסף שהם קיבלו מהופעות של אמנים מחו"ל שהופיעו לאחרונה בארץ, שהם מפספסים את ההזדמנות להביא אלינו גם את דילן.

דוקודור

New member
מישהו פירסם פה אתר עם כל התאריכים

הוא מופיע באיזה 5 הופעות באיטליה אני בזאת של ה16 באודיטורים של רומא ( 3000 מקומות) כרטיס עלה לי 50 יורו , בן דוד שלי שגר באיטליה קנה לי ואני טס כמה ימים לפני וחוזר יום אחרי ... ובקשר לארץ ולמה הוא אינו מגיע , תפתח עיתון ותבין למה אף אחד לא מגיע מהיום לעוד הרבה זמן....

חבר, אני לא צריך

לפתוח עיתון בכדי לקרוא על המצב, בניגוד למה שאתה חושב אני לא מנותק פשוט לא נראה לי שהעניין הזה הוא שימנע מדילן להופיע בארצנו. אם תוכננה הופעה כזו ואמן אחר היה מבטל אותה, הוא דווקא היה מקיים אותה ונראה לי שהוא הוכיח בעבר לא פעם שאירועים בעולם ולאיו דווקא בארצנו לא ממש מכתיבים לו את הצעדים. אני מציע לך לקרוא את מה שנכתב בהקשר למוזה של דילן ומלחמות ישראל. זה אולי יגרום לך לראות את הדברים אחרת. אני בכל אופן מאחל לך שתבלה בנעימים בהופעה באיטליה.

דילן ידוע בכך

שבהופעותיו הוא עושה מה שהוא רוצה, ולאו-דווקא מה שהקהל רוצה או מצפה ממנו. בצד הופעות מהוללות ומדוברות לטובה שלו, יש לו הופעות אחרות, שזכו לביקורות לא מחמיאות. זכורה הופעתו הראשונה של דילן בישראל, בפארק הירקון בת"א, ספטמבר 1987 (הייתי אמור להיות בהופעה זו, אבל, בנסיבות לא נעימות שלא אכנס אליהן כאן, החמצתי אותה), שרבים מהמבקרים בה מתארים אותה כגרועה ביותר. מספרים דברים דומים למה שתיארת - דילן נראה כשקוע בעצמו, לא ממש התייחס לקהל, ונתן הופעה קצרה למדיי, שכללה הרבה שירים לא מוכרים. (האמת היא, כנראה, שמדובר היה בהרבה שירים מוכרים, אבל בעיבודים לא מוכרים, שהקשו על זיהוים.) יש שאינם מסכימים עם ביקורת זו, וטוענים, שההופעה לא היתה גרועה, אלא שהקהל ציפה מדילן להיות "אמן-מחמד" צפוי, שיבדר אותם בשירים האהובים עליהם, מה שלא ממש מתאים לדילן.

למעלה