דילן בסרטים

Chocoholic

New member
דילן בסרטים

בעקבות אזכור של "סוף עונת התפוזים" לגבי השיר 'The Man In Me' שמופיע באחת הסצינות בסרט 'The Big Lebowski' (מה שהזכיר לי גם שמזמן לא ראיתי אותו...) , חשבתי על עוד סרטים וסדרות טלויזיה שבהן יש איזכור לדילן בצורה כזו או אחרת, בד"כ שירים שהם חלק מפס הקול. הסרט הראשון שקפץ לי מיד הוא 'High Fidelity' החביב, עם פס קול טוב למדי שכולל לא פחות משלושה שירים של בוב! אבל משום מה אני מצליח להיזכר רק באחד מהם - 'Tonight I'll Be Staying Here With You שני האחרים הם 'Most Of The Time' ו 'Shooting Star' (באמת שלא זכור לי איפה בדיוק בסרט הם מופיעים) אך יש בסרט עוד קטע נחמד שבו Barry, העובד המשוגע שבחנות התקליטים של גיבור העלילה מציג לראשונה את האלבום 'Blonde On Blonde' בפני הדיוט שככל הנראה אין לו היכרות קודמת עם דילן, או עם מוזיקה בכלל... ברי תחילה נדהם לאור העובדה שלאותו אדם אין עדיין את האלבום הזה בבית, אך לאחר שהוא "עיכל" את המקרה הקשה והחריג הזה, הוא מנחם אותו ומוכר לו את האלבום. מלבד זה אני זוכר את 'Fourth Time Around' שמופיע בחלקו בסרט 'Vanilla Sky' (עם שיר הנושא של פול מקרטני) ואת 'Forest Gump', שבו יש את 'Blowin' In The Wind' ו 'Rainy Day Women 12&35'. זכורה לי בעמימות סצינה מתוך 'נולד ב 4 ביולי' (מקווה שלא טעיתי בשם הסרט), שבה אחיו הקטן של גיבור העלילה (שוב טום קרוז?) שנדבק בשגעון הפולק של המחצית הראשונה של שנות השישים, יושב על מיטתו ושר את 'The Times They Are A-Changin'. עולים לכם בראש עוד אזכורים כאלה? או שירים ששובצו בפס קול?

Yanchu

New member
אז ככה

בפסקול של פורסט גאמפ מופיעים שני שירים של דילן: Blowing In The Wind Rainy Day Women #12 & 35 האמת שבאופן כללי מדובר בסאונדטראק מעולה, אני לא אופתע אם יש בו עוד שירים מעבר לשני אלה של דילן... חוץ מזה אני זוכר שלפני כמה שבועות ראיתי סרט שהיה בו את Most Of The Time. עכשיו, אני לא זוכר איך קוראים לסרט, וראיתי רק מעט ממנו, ובכל זאת לפי התיאור שלך אני די בטוח שמדובר באותו סרט... זה מה שעולה לי בראש עכשיו, אני די בטוח שיש עוד מלא. אם אני אזכר בעוד אני אכתוב

עלהמצפה

New member
יש מספר רשימות באינטרנט

אני לא הולך הרבה לסרטים בשנים האחרונות אבל לפני 5 שנים בערך בכל סרט אמריקאי שהייתי הולך היה שיר של דילן וזכור לי במיוחד אמריקן ביוטי. יש גם שירים שנכתבו במיוחד לסרטים כמו Things Have Changed

הסתכלתי על הלינק הזה...

מצאתי כמה סרטים מעניינים עם שירים של דילן. ב"נערה בהפרעה" יש את It's All Over Now, Baby Blue. אגב מישהו זוכר באיזה קטע זה? כמובן הסרט הוריקן והשיר נושא (איך שכחנו אותו? זה הכי ברור) באמריקן ביוטי יש את All Along The Watchtower. שוב. אני לא ממש זוכרת באיזה קטע... חוצמזה גם ב-ג'רי מקגוויר- Shelter from the Storm לשבור את הגלים- Blowin' in the Wind בוקר טוב ויאטנם- Ballad Of A Thin Man (שם בכלל נראה לי שיש פסקול מעולה). ואחד מעניין- בשם האב- Like A Rolling Stone

marxus

New member
pat garreth and billy the kid יעני

גם כל הפסקול שלו, והוא גם משחק שם (אומנם לא בתפקיד הכי ראשי, אבל בכל זאת)

למעלה