דילן ותאונת הירי של סגן הנשיא

Chocoholic

New member
דילן ותאונת הירי של סגן הנשיא ../images/Emo35.gif

לא ברור איך עלו על זה, אם במקרה או בכוונה, אבל עיתון ה NY Times מעלה אנקדוטה נחמדה. איך קשור בוב דילן לתאונת הירי של סגן הנשיא צ'ייני בחברו בעת שיצאו לצייד? דיק צ'ייני וחברו Harry Whittington יצאו לצייד בשטח עצום ששייך לחוות Armstrong שבטקסס. החווה הוקמה בשלהי המאה ה 19 לאחר שהשטח נקנה ע"י אדם בשם John B.Armstrong, לשעבר סייר טקסני. John Wesley Hardin היה אחד מהפושעים המסוכנים והידועים ביותר במערב הישן במאה ה 19; הוא כיכב בשירו של דילן 'John Wesley Harding' שמופיע באלבום עם אותו השם שיצא בסוף 1967 (למה דילן הוסיף G לשם זה כבר עניין אחר). קבוצה של rangers מטקסס, וביניהם גם ארמסטרונג, יצאו לצוד את הארדין ולבסוף תפסו אותו על גבי רכבת נוסעת, ליד פנסקולה שבפלורידה, ב 23.7.1877, לאחר קרב יריות שבמהלכו נהרגו כמה סיירים ואנשים מחבורתו של הארדין; מי שקיבל את הקרדיט על תפיסתו של הארדין היה ארמסטרונג, ששנים מאוחר יותר קנה את שטח האדמה בטקסס... דבר נוסף, בתחילת הבית השני בשיר של דילן, מצויינת תקרית במחוז 'Chaynee'...

אהבתי את החתימה!

אני יודעת שזה לא ממש קשור להודעה (אגב, רעיון מעניין), אבל שמתי לב ששינית את החתימה שלך. אהבתי, זה באמת אחד מהקטעים החזקים בסרט!

סלח לי אם אומר לך

שלדעתי זה פשוט שטות, אתה יכול לראות בסיפור הזה איך נולדת לה קונספירציה. עוד מעט יתחילו "להאשים" את דילן גם בכל מיני דברים אחרים שקשורים להיסטוריה האמריקאית ולא יהיה לזה סוף.

דוקודור

New member
זה סתם בצורה הומוריסטית...

אל תיקח הכול קשה אהוד, הוא סתם הראה את הצירוף מקרים , לפחות כך אני מעריך וחושב.

אני לא מבין למה

משום מה תמיד כשאני מעיר הערה על הומור שהוא לא מהסוג שאני אוהב כולם חושבים שאני מרובע.

דיתוּש

New member
אין כמו קונספירציות להאיר את לילותי

ועכשיו כשהחלפתי חתימה תטוס איתי לראות הופעה של בוב דילן בארה"ב?

אני אוהב את החתימה שלך

ציטוט מתוך השיר "כשתבוא" של יונה וולך. אפשר למצוא את השיר בדיסק של ערן צור שנקרא: "אתה חברה שלי" (אגב, יצירה מקסימה) ושמחתי שסופסוף מישהו הלחין אותו, כי זה אחד השירים שלה שאני מאוד אוהב. אני אוהב במיוחד את הקטע שממשיך אותו בו יונה כתבה: "כשתבוא לשכב איתי תלבש גלימה של שופט ...". אם אני הייתי כותב שיר תגובה לשיר הזה, הייתי אומר באחד משורותיו - "כשתבואי לשכב איתי תלבשי מדים של אחות". אם למישהו מכם נראה שזה קצת לא לעניין ותוהה מה בכלל לקטע הזה ולפורום של בוב דילן. אולי אנצל את ההזדמנות הזו ואשאל אותכם אם נראה לכם שדילן כתב פעם איזה שיר ארוטי? אני מודה שלא עולה לי לראש שיר כזה שלו ולא שכמובן לא היתה לו דרך אחרת לנשוך, במיוחד בתקופה שהוא כתב שירי מחאה. חוץ מזה אחת מההשפעות של וולך היה המשורר הצרפתי, ארתור רמבו שהיה תקופה מסויימת אחד מהיוצרים שהשפיעו גם על דילן.

Chocoholic

New member
נתת לי רעיון

תן לי כמה שעות לפתח את זה, זה דורש שרשור נפרד

אני שמח שנתתי לך רעיון

ונתתי לך גם כמה ימים, אני אשמח לדעת אם יצא לך לעשות עם זה משהו.

למעלה