דיל היום באמזון: SanDisk Extreme Pro 128GB 95/Sec

דיל היום באמזון: SanDisk Extreme Pro 128GB 95/Sec

כרגע במבצע 31.99 דולר

המחיר הכי זול אי פעם.

המבצע עד מחר בבוקר או עד גמר המלאי.

יוצא 143 ש״ח כולל משלוח לארץ (אפשר להוסיף עוד מוצרים ואז המשלוח מתחלק)

מחיר בארץ לפי זאפ 258-349 ש״ח.

https://www.amazon.com/gp/product/B01J5RH06K

steiff

New member
אכן מחיר אטרקטיבי (היה) אבל...

מאחר ומצלמתי תומכת בטכנולוגית UHS-II (שמצריכה פס מגעים נוסף על הכרטיס אבל מאפשרת מהירויות גבוהות) אני רוכש רק כרטיסים מסוג זה ומקפיד שיהיו במהירויות 150 מגה לשניה לפחות.

ההבדל בהחלט מורגש, גם בצילום סטילס ברצף.

וההיפך גם נכון

לא לקנות כרטיסי זיכרון שהרבה מעל ומעבר ליכולות המצלמה כי אז משלמים פרמיה מיותרת
+
לשים לב למהירות הכתיבה ולא מהירות הקריאה - הראשונה היא זו שהכי חשובה ומשום מה היצרנים נוטים להחביא אותה ולפרסם דווקא את מהירות הקריאה.

steiff

New member
היצרנים מחביאים את מהירות הכתיבה

משום שקשה יותר להגיע למהירות כתיבה גבוהה מאשר למהירות קריאה גבוהה.

אבל אכן - מהירות כתיבה משמעותית יותר בזמן צילום. מהירות קריאה משמעותית בזמן הפריקה למחשב.

חובב1

New member
מותגים שמכבדים את עצמם

כמו סאנדיסק, סוני וכו' כותבים בבירור במפרט הכרטיס מהירות קריאה וכתיבה.

steiff

New member
לא כל מותג שמכבד את עצמו מפרט גם את מהירות הכתיבה

אחד המותגים שהזכרת מציין על הכרטיס רק את מהירות הקריאה. זה לא המותג שהצגת בתמונה.

steiff

New member
זה לא חייב וזה לא כתוב

וזה צעד שיווקי לא נכון ואפילו גובל בהטעיה.

יצרנים שמכבדים את עצמם כותבים על הכרטיס את מהירות הקריאה והכתיבה ולא רק את הנתון המחמיא מביניהם.

חובב1

New member
לא הבנתי מה הבעיה

נכנסים לאתר החברה ומוצאים את הנתון הזה תוך דקה. אם זה לא כתוב על הכרטיס עצמו אז אתה לא טורח לבדוק מעבר לזה? כמו בכל מוצר שקונים, גם לזה יש מפרט מסודר שצריך לקרוא טרם קניה. בכל דגמי הכרטיסים המודרניים נתון הכתיבה מופיע במפרט. אם זה לא כתוב אז סימן שהדגם לא חדיש וסביר להניח שהוא גם איטי.

רמאות לשמה

מנצלים את זה שמי שלא יודע לבדוק לא יבדוק. אם הנתון הזה היה המוביל אנשים לא היו קונים ישראבלוף עם מהירות קריאה מרשימה ומהירות כתיבה מגוחכת.

חובב1

New member
אז תהיה צרכן נבון

אתה קונה רכב רק לפי הצהרות צריכת הדלק האופטימלית של היצרן או קורא סקירות שבדקו את זה בפועל? אתה קונה טלוויזיה לפי ההצהרה "ניגודיות של מליון לאחד" או בודק את נושא איכות התמונה יותר לעומק?
במקרה הזה, הבדיקה פשוטה ביותר, חפש את מפרט הכרטיס וזהו. ברוב המקרים הנתון הזה כתוב בדף המכירה עצמו (בטח בחנויות מכובדות כמו B&H) ולא צריך אפילו "להתאמץ" ולחפש באתר היצרן. כמו בכל תחום צרכני, גם כאן לא מומלץ להית צרכן עצלן.

sagiKor

New member
אני בכלל לא מבין למה שיהיה הבדל בין במהירויות

ואם אני לא מבין למה (למרות אני מודע למצב), אני בטוח שהצרכן הממוצע גם לא מעלה בדעתו שיש הבדל ומתייחס למהירות המוכרזת כנכונה לשני הכיוונים.

ועל זה בדיוק היצרנים מתבססים

שכשיגיע אותו לקוח שאין לו מושג לחנות (מקוונת או פיזית) וישווה בין שני כרטיסים, הוא ישווה לפי המהירות הרשומה (שהיא גבוהה ומכובדת) ולא לפי מהירות הכתיבה (שרלוונטית מאוד כתלות באופי השימוש ויכולות הציוד).

בערך כמו להתפאר בכמות המגהפיקסלים של המצלמה מבלי לדבר על גודל הסנסור.

steiff

New member
יש סיבות (טכנולוגיות) להבדל

ואני מבין אותן ומודע לקיומן.
אני בטוח שגם היצרנים מבינים אותן.
לא בטוח עד כמה רוב הצרכנים מבינים אותן, ועד כמה הצרכנים מודעים למשמעות של זמן כתיבה מהיר לעומת זמן קריאה מהיר.
כי בינינו - אם לוקח למצלמה רבע שעה לפרוק כרטיס עם זמן קריאה איטי - אז זה בדיוק הזמן להפסקת קפה.
אבל אם לוקח למצלמה עשרים שניות יקרות לרוקן את הבאפר בגלל זמן כתיבה איטי, ובדיוק פספסת את הרגע הקובע...

אני בהחלט מצפה מחברה שמתיימרת להיות מובילה בתחום - לפרט את שני הנתונים על הכרטיס. באופן אישי אני נמנע משימוש בכרטיסים בהם מהירות הכתיבה לא מופיעה על הכרטיס עצמו.

sagiKor

New member
יש כרטיסים שהמהירויות זהות

או מאד קרובות לרמה זניחה שאפשר לומר שהן זהות.
ככה שלפחות היום זאת לא בעיה טכנולוגית אלא עניין של גישה.

מהירות הכתיבה היא דיי הבסיס לבידול בין קטגוריות כרטיסים ומחיר הכרטיס ואולי זה היה בסדר לפני 5 שנים ויותר אבל היום בעידן של קבצים מפלצתיים וחיבורים מהירים הגיע הזמן לבטל את הבידול הזה או לפחות לשנות גישה ומה שיבדיל בין הקטגוריות היא מהירות העבודה ואמינות/עמידות אך שתהיה סימטרית.

הבחירה שלך להמנע מיצרנים שלא רושמים על הכרטיס קצת תמוהה בעיני כי זה לא משאיר בידיך הרבה אופציות ולא בטוח שמה שזמין עבורך הן גם האופציות העדיפות טכנולוגית...
אגב, על כל כרטיס מצויינת מהירות הכתיבה המינימלית שהיצרן מתחייב אליה, זה בעצם הקלאס.
המהירות שאנחנו מדברים עליה היא המקסימלית ולרוב ניתן להגיע אליה רק במעבדה בתנאים מסויימים אבל ללא ספק יש הבדל בין כרטיס שהמהירות המקסימלית היא 80 לבין כרטיס שמהירותו המקסימלית היא 20

steiff

New member
הבחירה שלי היא ברגע בו אני מכניס את הכרטיס למצלמה

ועל פי רוב זה לא בסיטואציה בה יש לי את האפשרות או את הזמן לבדוק מה מהירות הכתיבה. אני רוצה לדעת, במבט זריז על הכרטיס, אם הוא איטי או מהיר. זאת אומרת אם אני אשאיר אותו בתיק ואחפש כרטיס אחר.
יש לי כמה כרטיסים וכמה מצלמות, ולא כולן תומכות במהירויות כתיבה של UHS-II לכן לא כולן מצריכות את הכרטיסים המהירים. ההעדפות התקציביות שלי הן Lexar וההעדפות האיכותיות שלי הן Sony.

e zi

New member
ואת מי אתה מעניש (מלבד את עצמך)?

"באופן אישי אני נמנע משימוש בכרטיסים בהם מהירות הכתיבה לא מופיעה על הכרטיס עצמו"

אתה הרי יכול לבדוק בגוגל, ב-5 שניות (תמונה 2), ולרכוש את הכרטיס המתאים לצרכיך, במקום להיתלות בעקרונות, שלא ברור איזה מטרה הם משרתים. ואתה חושב, שפרקטית יש הבדל גדול בין 95 (קריאה) ל-90 (כתיבה)? ושהמספר הזה באמת מספר על מהירות הכתיבה במצלמה? מצורפת טבלה (תמונה 3) של ביצועי הכתיבה, אותו הכרטיס, במצלמות שונות (מקור).

הבעיה לא עם רובנו

אלא עם 95% האחרים של האוכלוסיה, אותם היצרנים מנסים בכל כח לרמות.

steiff

New member
הבעיה היא

שכשאני קונה כרטיס זיכרון באינטרנט ואני צריך להחזיק כמה חלונות חיפוש פתוחים בשביל לבדוק את הנתונים שהייתי מצפה לראות כתובים על המדבקה שעל הכרטיס, אני מרגיש מרומה.

כן, כמובן, צרכן נבון יכול למצוא את האותיות הקטנות. העניין הוא שאת הנתון הזה הייתי מצפה לראות דווקא באותיות גדולות על המדבקה שעל הכרטיס, לא מוחבא איפה שהוא במפרט האינטרנטי של היצרן.
זו הסיבה שלחץ האוויר המומלץ לצמיגים מודפס על הדופן של דלת הרכב ולא רק בספר הרכב.
זו הסיבה שעל העטיפה של מוצרי מזון מפורטים המרכיבים ואחוזי שומן/פחמימות וכו.

למעלה