דימוי עירוני והשפעתו על הכלכלה העירונית

tapuzo2

New member
100% ממדינות ערב ממשיכות להחרים תוצרת יהודית

למה אני צריך לקנות אצל השונא שלי שמנופף בדגלי דאעש בנצרת כי עולה שם שני שקל פחות?
 

tomer1976

New member
תפסיק למצוא סיבות הגיוניות לגזענות וטרור

ההסתה מוצאת אוזן קשבת במסגדים כי המוסלמים הם אנשים הרבה יותר דתיים משאר הדתות. קל מאד לעשות עליהם מניפולציות דתיות. אגב, בדיוק מאותה סיבה, גם נוער הגבעות מוצאים אוזן קשבת להסתה הגזענית נגד ערבים.
 
כי מי שמוכר לך דגל לא בהכרח תומך בדעא"ש לעומת זאת

אם יהודים יחרימו את כל ערביי ישראל בטענות ההזויות שכולם תומכים בדעא"ש אז באמת לא תשאר להם ברירה והם יעברו לתמוך בדעא"ש.
נבואה שמגשימה את עצמה.
 

tapuzo2

New member
מספיק לי לראות לאיזה שונאים קיצוניים הם מצביעים לכנסת

אין הבדל בין השייח סאלח לדאעש ואין הבדל בין חמאס לבל"ד
ועל רקע עשרות שנים של חרם כלכלי ותרבותי וחברתי וספורטיבי ו.. מסביבנו הנמשך גם אחרי הסכמי שלום,
ועל רקע הגברת הרדיפה במגזר הערבי של כל מי שמעוניין להשתלב בישראל ולהיות אזרח נאמן לה,
ההקצנה במגזר הבדואי ועכשיו גם חלחול בהסתת המגזר הדרוזי שייראה עצמו "ערבי ולא ישראלי"
אולי צריך לחשוב מחדש על כל רעיונות הדו-קיום שאנו רואים בכל התפרעויות בטמרה, תהלוכות סכנין,
מכוניות שרופות וגירוש יהודים בשפרעם - שאין דו קיום, הגזענות במגזר הערבי ובכלל בקרב מדינות ערב
בלתי פוסקת ועל רקע זה צריך להפסיק לחיות באשליות.
ואפרופו - לא תמצא באף עיר ערבית לא משפחה יהודית, לא חנות שמעסיקה יהודים..
נתחיל הפוך, כשהם יפסיקו להחרים ולהסית ויחליטו שהם חלק ממדינת ישראל, יהיה לכם קייס.
 
בוא נדייק, מחרימות בפומבי

אבל בחסות "ידידים" (בעיקר הירדנים אבל גם פלסטינים ואחרים) חברות קש בינלאומיות וכולי מוכנות לרכוש מישראל לא מעט דברים מתוצרת חקלאית, מכוניות משומשות, תרופות, "יהלומים" ועוד פריטים רבים (אפילו להאזין למוזיקה בשפות זרות שנעשית על ידי מוזיקאים ישראלים) מכל מה שיש לתוצרת המקומית להציע כולל שוק הסחורה המשומשת. הם רק מבקשים בלי חותמת גלוייה של ישראל ואם אפשר לייבא דרך צד שלישי ולא ישר בהסכם מול ישראל. (למרות שאני מניח שמאחורי הקלעים יש סחורות שהם מתגאים באיכות הישראלית למשל ביהלומים).
 
אחת החולשות של המגזר הערבי היא התבססות על מסחר..

בהיעדר תעשייה ופעילות עסקית המגזר מתפרנס מתיירות זולה (צימרים ולא מלונות ענק) ומסחר זול (אף אחד לא יחפש את קניון רמת אביב או ממילא באום אל פאחם אלא מחפשים את אווירת השוק ומחירי השוק). לא סתם יש לא מעט שקוראים להביא ענפים רווחיים נוספים לערי המגזר (כמו הכרזה על אזורי תעשייה) או עידוד לעסקים בינלאומיים (למשל תעשיית הייטק בערבית ולא רק באנגלית). יש לציין שכל העסקים "הזולים" גם מעודדים פשיעה במגזר כי אם באים לחפש אצלם ברזל זול או חלקי חילוף לרכב או אוכל זול זה מעודד גניבה וייצור ללא פיקוח כדי לאפשר את המחיר הזול.
 

ש מים

New member
סלח לי, אבל יש כאן אוסף לא יאומן של בבל"ט

ודיעות קדומות ובלתי מבוססות.
נכון שבמגזר יש חוסר בתכנון של שימושי מסחר ותעסוקה בהיקפים גדולים (על הסיבות כבר דיברנו רבות בעבר), אבל המצב רחוק שמים וארץ מהתיאורים שלך. באום אלפחם למשל, ברחוב הכניסה (רחוב אל-קודס), בין הכיכר הראשונה לשלישית, קיים ריכוז גדול מאוד של מסחר ברמות שונות - כולל קניון עצום שנתקע ברמת שלד (סיכסוך בין השותפים? בעיות מימון??), בעיקר בצד הדרומי של הרחוב. אבל לאחרונה אושרה תכנית גדולה למסחר ותעסוקה בגדה הצפונית של הרחוב.
בפרדיס קיימת בהכנה תכנית גדולה למסחר ותעסוקה, ועוד תכנית של מרכז מסחרי גדול (תכנית ש/1335, שאושרה באוקטובר 2010) שעדיין לא הוחל במימושה (לדעתי מסיבות כלכליות, הם ממתינים לסיום בניית הכניסה הדרומית לישוב).
צימרים כמעט ואין במגזר. לצערי הרב. כנ"ל מלונאות. אבל יש לזכור שמימוש ותכנון שימושים כנ"ל (מסחר ומלונאות למשל) תלוי רבות בשיקולים וחישובים כלכליים...
 

ש מים

New member
השלמת פרטים - תכנית ש/1335, פרדיס.

מדובר במגרש מסחרי אחד (לא מחולק. כלומר: ככל הנראה הכוונה היא להקים מבנה אחד), כשסה"כ השטח המותר לבניה הנו 34,000 מ"ר ושטח המגרש הנו כ- 25.5 דונם.
לדעתי מרכז קניות "מכובד ביותר"!
 
אתה דווקא הוכחת שזה לא בבל"ת וכדאי למתן את התגובה

אם הקניון נתקע כשלד מוכיח שקשה לקדם מסחר ברמה גבוהה במגזר הערבי, בעיר ערבית מובהקת (לא עיר מעורבת). לעומת זאת מסחר יותר "עממי" מצליח למדיי כמו שמוכיחים אבו גוש ודומותיה וגם אזורי מסחר ערביים בערים מעורבות (למשל חיפה, מזרח ירושלים ועוד).
לגבי מלונאות נזכיר שלא מעט ערבים ישראלים עובדים במלונות ישראלים ולמשל מלונות בנצרת שלא לדבר על המלונות של הפלסטינים. אבל רוב היצע התיירות במגזר הערבי היא תיירות כפרית בצימרים ולא מלונות פאר.
בכל אופן אם נצרת או אום אל פאחם ומעט פחות גם רהט או סחנין אמורים להראות את שיא רמת הפיתוח האורבני במגזר הערבי והערים הכי מפותחות שלו בישראל אז התוצאה עגומה. לעומת זאת עיירה כמו אבו גוש נותנת גם מעט תקווה.
 

ש מים

New member
לצערי...

פיל לבן אחד (שתקוע בגלל סכסוך בין שותפים) אינו מעיד על על המגזר וגם לא על כל העיר. ויעידו על כך המסחר ("המערבי"!) השוקק ברחוב אל-קודס. על אחת כמה וכמה מעיד המשך התכנון והפיתוח של מרכזים מסחריים (עדולים ביותר!) לאורך ציר זה.
לגבי מלונאות: במגזר היהודי היא ממש "לא להיט", להוצא מוקדי תיירות מובהקים (ע"ע "סי-אנד סאן" בת"א ו- "חומת הים" בחיפה - שייעודו למלונאות, ומה נעשה מהם בפועל...). במגזר הערבי אין כאלה, למעט מעט מאוד "ייחידי סגולה", בפקיעין, נצרת ואולי עוד 2-3 ישובים. בג'סר זרקא מנסה המינהל/רמ"י כבר שנים לקדם תכנית לתיירות אבל עד עכשיו אין תוצאות (לא דווקא מהסיבות הכלכליות, אם כי כל הכלכלנים והמתכננים המעורבים בפרוייקט מאוד סקפטיים לגבי מימוש קרוב).
 
והנה דוגמא לחולשה התכנונית במגזר הערבי אבל הפעם התמ"א מואשמת

תוכנית המתאר של טירה עד 2030 מציעה להקים 900 דירות בלבד בעיירה עד אותה שנה וגם את הבנייה הזאת מציעה לעשות על קרקעות פרטיות ולא ממשלתיות מה שגורר תביעה (עתירה לבג"צ) מצד עיריית טירה והתושבים עצמם שטוענים שצריך לתכנן הרבה יותר דירות (לפחות 2000 יותר מהממשלה) ושצריך לתכנן אותם על קרקעות מדינה עם תמהיל שיתאים גם לצעירים.
http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3642606,00.html

ש מים אני יודע שאתה מתעניין בנושארים האלה אז זה ספיישל בשבילך
 
למעלה