דימום זה טומאה?

arriy80

New member
הטהרות לאחר נקיון

לפני שהולכים למקווה יש לוודא בצורה הברורה ביותר שהדימום פסק באופן מוחלט. לשם כך יש לעשות סדרת בדיקות במשך שבעה ימים. לאחר שהבדיקות במשך כל הימים נמצאו נקיות, אפשר בליל היום השמיני לטבול במקווה. מה עושים כשאין ברירה? זו שאלה כללית מאד, לא מובנת הבעיה. בכל אופן, פוסקי ההלכה התייחסו למגוון רחב של בעיות. בענינים חמורים כאלו, מומלץ להתייעץ עם רב פוסק בכל שאלה או מקרה של ספק.
 
אני אשאל את זה אחרת

אם אישה שרוצה להתחתן, פתאום מדממת כשהיא אמורה לטבול במקווה. מה עושים? דוחים את החתונה? טובלים אולה בכל זאת? או מוותרים על המקווה ודוחים אותו לפעם אחרת?
 

arriy80

New member
מצב בהחלט לא נעים

אשה שמדממת כשהיא אמורה לטבול במקווה אינה יכולה לטבול עד שהדימום יפסק ותוודא זאת במשך שבעה ימים. טבילה תוך כדי דימום, או ללא הבדיקות המוודאות את הפסקתו - אינה משמעותית, לא מעלה ולא מורידה. כשזה קורה לפני חתונה, המצב מאד מאד לא נעים. אם היא לא מצליחה להטהר עד לחתונה, החופה נקראת "חופת נידה" ויש הלכות מיוחדות כיצד לבצע אותה וכל הדברים שמסביבה. לא יודע אם יש כיוון של דחיית החתונה, אך ברור לי שאין כיוון של טבילה תוך כדי הדימום. כמו"כ אין מושג של "מוותרים על המקווה" אלא אכן מבצעים את כל הדרוש לפני הטבילה. ושוב, בהלכות חמורות כאלו יש לשאול רב פוסק שמבין בהלכות אלו.
 

אופירA

New member
מנהל
יש גלולות מיוחדות

שלוקחת הכלה לפני חתונתה, ע"מ למנוע תקלות מסוג זה ולהבטיח שבתאריך החתונה תהיה טהורה. יש לברר עם מדריכת הכלות (ברבנות?) ו/או אצל רופא הנשים.
 

tamarhp

New member
זה גם לא מבטיח

גם בגלולות יש כ10-20% שיהיו כתמים או דימומים כתוצאה מנטילת הגלולה (כי בסה"כ מדובר בהורמונים).
 
למעלה