דימום חוזר ובא לאחר 3 שנים עם מירנה

וינטרית

New member
דימום חוזר ובא לאחר 3 שנים עם מירנה

שלום, אני בת 36 עם שני ילדים. לפני 3 שנים בערך התקנתי מירנה ומאז הגיע דימום חלש מידי חודש( כמו מחזור).
לפני כשבועיים היה דימום קל למשך כמה ימים ולאחר שבועיים שוב החל דימום קל שבא והולך כל יומים בערך.
אני גרה בחו״ל והרופאה אמרה שלי שצריך להוציא ואותה כי המירנה היא מספיקה ל3 שנים. לפי בדיקותיי ולפי מה שזכור לי את המירנה היא ל 5 שנים.
האם יש צורך להתייעץ עם רופא נשים נוסף? או שבאמת לאחר דימומים לא סדירים יש להוציאה ולהכניס חדשה.
האם מישהו מכיר את התופעה? אשמח לדעת
תודה

לואי84

New member
ממה שידוע לי

המירנה אכן מיועדת ל-5 שנים (יש התקן אחר שמיועד ל-3) אך יכול להיות שיש הבדלים כמה היא יכולה להחזיק אצל כל אחת.
אני בדר"כ בעד חוות דעת נוספת אם יש ספק. אולי רופא אחר יגיד לך לחכות שזה יסתדר? הרי גם עם גלולות לפעמים יש דימומים חוזרים וזה יכול להסתדר.

שיהיה בהצלחה

משך חיי המירנה

בעקרון תכולת הפרוגסטרון במירנה היא ל 5 שנים. קורה אצל חלק מהנשים, שעקב ירידה בתחולת הפרוגסטרון עם הזמן, הכמות כבר לא מספיקה להן והן צריכות להחליף את ההתקן מהר יותר.
מצד שני, ייתכן וצמח לך ברחם פוליפ או שרירן אשר הם גורמים לדימום.
מומלץ לעשות אולטראסאונד טוב, לפני ההוצאה. שימי לב שיותר קשה לראות את חלל הרחם והרירית בנוכחות התקן ולכן זה צריך להיות מומחה לאולטראסאונד שבודק.
לצערך, גם אם זה פוליפ או שרירן, לצורך טיפול בהם, תאלצי להוציא את ההתקן.
לכל אישה לעיתים, יש דימומים ללא סיבה-מתח, מחלה וכו... ולכן אם הדימום לא נוראי, הייתי פשוט מחכה עוד חודש חודשיים לראות מה קורה.

למעלה