דימום (טרי) בתוך האוזן בסיום בדיקת אוזנים

מרינהג

New member
דימום (טרי) בתוך האוזן בסיום בדיקת אוזנים

שלום,
אודה מאוד לעזרתכם בלהבין מה קרה:
הגעתי עם הבן שלי (בן שנה וחצי) לרופאת משפחה עקב נזלת ושיעול במשך שבועיים. ללא חום, ללא שום סימנים לכאבי אוזנים.
באחד האוזניים היה הרבה צרומן (הופאה אף הציעה לנקות ....)
היא בדקה את האוזן השניה ואז חזרה לבדוק את האוזן עם צרומן. היא בדקתה אותו עם אוטוסקופ שעליו נשאר הרבה צרומן אחרי הבדיקה.
הבדיקה באוזן זו גרמה לכאב מאוד חזק לבני, הוא היה נראה ממש סובל מכאב חזק, צרח מכאב ואחרי כמה דקות נרדם :(.
ואז ראיתי דם טרי בכמות קטנה בתוך האוזן (על האוטוסקופ לא היו סימני דם).
מה קרה? מה יכולות להיות הסיבות להופעת דימום לאחר הבדיקה עם אוטוסקופ?
מראש תודה
<נלך ביום שני לרופא מומחה כמובן>

תשובה

מרינה שלום רב

לעיתים תוך כדי ניקוי השעווה במיוחד עם זזים בזמן הפעולה עלולה להיות פציעה בתעלה חיצונית במהלך הניקוי,עם החלמה מלאה בהמשך. גם במקרים של דלקת באוזן יכולה להיות הפרשה דמית וזאת ניתן לאבחן רק בבדיקה.
מומלץ בינתיים להמנע מחדירה של מים לאוזן.

בברכה
ד"ר אפרת ריינדורף כפיר

מרינהג

New member
תודה רבה על התשובה!

מקווה מאוד מאוד שמדובר רק בפציעה בתעלה חיצונית. אני עדיין בשוק ממה שקרה, כל הזמן חושבת על זה... על הסבל שהוא עבר ועל האפשרות של פגיעה יתכן ובלי הפיכה/מסוכנת לגילו...
יעזור לי מאוד להבין עוד קצת יותר (עד שנגיע לרופא מומחה ביום שני):

1.עם אוטוסקופ אפשר פיזית להגיע עד לעור התוף כשמדובר בתינוק?
2. האם יש הדבל בצבעו של הדם או כמות הדם או קריטריון אחר להבדיל בין שני המקרים שציינת (דלקת מול פציעה)?
(הדם היה בצבע אדום בהיר (דם טרי) ללא הופעתן הפרשות אחרות.)
3. האם יש סימפטומים חיצונים (כאבים באוזנים או אחרים) סביב אירוע קרע של עור התוף (בין אם בגלל דלקת או פגיעה חיצונית בזמן ניקוי..)? במקרה שלנו, לא לפני הבדיקה ולא אחרי מה שקרה הוא לא התלונן/מתלונן על אוזן/נים, תינוק שמח ואקטיבי.

מראש המון תודה!

תשובה

שלום רב

1. אי אפשר להגיע עם האוטוסקופ עד לעור התוף, המכשירים המוחדרים לאוזן דרך האוטוסקופ יכולים להגיע עד עור התוף.
2.לא.
3.קרע טראומטי של עור התוף יכול לגרום לכאב, ירידה בשמיעה והרגשה של אוויר היוצא מהאוזן בזמן פימפום.

בברכה

ד"ר אפרת ריינדורף כפיר

למעלה