דימום לפני בטא

Indie62

New member
דימום לפני בטא

שלום. רציתי לשאול מי חוותה דימום לפני בטא ומה הציעו הרופאים?
אצלי כבר שבעה מחזורים, ובכולם - דימום כמה ימים לפני הבטא. לא משנה אם זה קפואים או טריים, אם הקפדתי על התמיכה או לא, אם זה הסתיים בשלילי, כימי, הריון שלא התפתח כמו שצריך מההתחלה או הריון קטן שהדופק הפסיק. בכולם היה דימום.
עברתי היסטרוסקופיה שהייתה תקינה.
לרופא שלי פתרון אחד לדימום - הוספת פרוגסטרון (בצורת גסטון או פרוגסטרון ריטרד). בחלק מן המקרים הדימום נעצר עם הוספת פרוגסטרון ובחלק מן המקרים לא. בכל מקרה זה לא הוביל להריון תקין.
למשל עכשיו אני שלושה ימים לפני הבטא, נוטלת אוטרוגסטן וגסטון ועדיין מדממת חזק.
הרופא אמר שאקח גסטון יומי.
שאלתי אותו אם הוא בטוח ששום דבר אחר לא גורם לדימום והוא אמר "אני מקווה".

האם מישהי כאן דיממה לפני הבטא באופן קבוע ומצאה מה הסיבה לזה (מלבד פרוג') או עברה טיפול אחר מאשר פרוג'?
האם יש לכן מושג מדוע "הוא מקווה" שזה לא שום דבר אחר? זהיכול להיות משהו מסוכן?

anguly

New member
דימום יכול לנבוע מירידת הורמונים

בבת אחת.
יש שני הורמונים שיכולים לגרום לזה, ולפי מה שכתבת משתמע שלא בדקת את העניין.
כדאי לבדוק רמות הומונים פרוגסטרון וE2.
בינתיים הרופא שלך התייחס רק לפרוגסטרון, בצורה נכונה ומלאה, אבל יש נשים שאצלן הבעיה היא בE2, אם הוא צונח בבת אחת לרמות נמוכות זה משדר למוח שהגיע זמן למחזור, במקרה כזה הפתרון הוא אסטרופם.
רוב הרופאים לא בודקים את העניין, ואפילו מתווכחים אם יש טעם לבדוק או לא. מניסיון של מספר בנות שהצעתי להן את העניין זה יכול להיות קריטי להצלחת הטיפול וכדאי לבדוק גם את רמות הE2 שבוע אחרי החזרה.
&nbsp
הסבר נוסף לדימומים יכול לנבוע מבעיות קרישה, לפי מה שאת מתארת יש בעברך כימיים והריונות שהפסיקו להתפתח, זה מרמז שיכולה להיות לבעיית קרישיות, ובהקשר זה כדאי להתייעץ עם פרופסור קופרמינץ.
&nbsp
בהצלחה

Indie62

New member
תודה רבה!

אכן לא בדקתי את רמות ההורמונים לפני הדימום אלא רק אחרי. אני מקבלת פרוגינובה בכל טיפול אבל את האסטופם לא הכרתי. כך או כך נראה שבדיקת הרבה חשובה. בפעם הבאה אמדוד אותם בזמן הנכון באמת.

anguly

New member
פרוגינובה ואסטרופם שתיהן נגזרות של אסטרדיול

ככה שהיית מכוסה גם בכיוון הזה.
בכל זאת כדאי לבצע בידיקת ם לראות שהרמות נשמרות והכל תקין.
בהצלחה

למעלה