דימום מהפה

dotan51

New member
דימום מהפה

בני בן שנה ושמונה ילד בריא באופן כללי. לעיתים רחוקות כאשר אני מוציאה אותו מהמיטה בבוקר אני מוצאת על הסדין שלו עיגולים חומים. זה קורה אחת לכמה חודשים וזה בד"כ לא חוזר על עצמו למחרת היום. היום בבוקר הסדין היה עם הרבה דם, גם החולצה וגם מעקה המיטה כאילו הוא נושך אותו... וטיפטפו כמה טיפות גם על הריצפה. בתוך הפה אני לא רואה שום פצע, ונראה שהוא אוכל רגיל... ייתכן שהחניכיים שלו מדדמות? למרות שאין לו דימום אחרי צחצוח שיניים. מה זה יכול להיות??? תודה

תשובה

אפשרות אחת שהוא מדמם מהאף ולא מהפה. אפשרות אחרת שהוא נושך את עצמו מתוך שינה- ילדים וגם מבוגרים שונים נוטים לחרוק שיניים בשינה- אני לא מכירה תופעה שבה הם נושכים את עצמם. הייתי מתייעצת עם רופא פה ולסת. חשוב לדעת אם אין לו נטייה לדימומים ממקומות אחרים

dotan51

New member
רופא פה ולסת

האם הכוונה לרופא שיניים? אני בטוחה כמעט בוודאות שהדימום הוא לא מהאף כיוון שאז הייתי רואה סימנים של דם יבש באף או באזור האף. למה הכוונה בנטייה לדימומים ממקומות אחרים? מקומות אחרים חוץ מהפה? באמת יש תקופות בהן חורק שיניים יותר אבל לא באופן חריג. הבנתי כי רוב הילדים עושים זאת במידה כזו או אחרת. תודה

המשך

הכוונה למשל האם מדמם באופן חריג כאשר נפצע... רופא פה ולסת כשמו כן הוא- רופא פה ולסת- לברר עם הרופא המטפל. יש כאלו גם ספציפים לילדים

למעלה