דימום-ממש צריכה עזרה

אורה17

New member
דימום-ממש צריכה עזרה

אז ככה, אני בשבוע השביעי להריון ולפני כשבוע גיליתי דימום. מה שהיה מאוד מלחיץ וגרם לי ליסוע הישר למיון. במיון אמרו לי שהסיכוי להפלה הוא חמישים אחוז.. למחרת הלכתי בבהלה לגניקולוג שלי שבדק וראה שק הריון תקין! עם דופק! אבל הוא ראה עוד איזה כתם שחור שנראה לו כמו שק הריון שכשל... השבוע שוב פעם נראה דופק והתפתחות תקינה של העובר אבל הכתם השחור עדיין שם.. ועדיין אי אפשר לדעת אם ההריון ימשיך או לא.. אני ממש בלחץ! האם זה יכול לצאת באופן טבעי בלי לפגוע בשק ההריון התקין??? האם הגוף אמור "לספוג" את הכתם הזה??? האם מישהי מכירה מקרה דומה?? אשמח לתשובות מהירות.. בינתיים אני שוכבת כבר שבוע.. תודה!
 

27חומד

New member
../images/Emo140.gifשלום,

ישנו מצב בו היו שני עוברים ואחד מהם לא התפתח מעבר להתחלת ההריון. זה נקרא תסמונת העובר הנעלם וכנראה לזה הרופא התכוון. לרוב שק ההריון הזה נספג ונעלם ויכול לגרום לדימום. האם עדיין יש לך דימום? אני מכירה לא מעט נשים שההריון שלהן התחיל עם דימום ונגמר בידיים מלאות ומכירה גם כאלה שלא. לצערי כרגע חוץ מלחכות ולתת לזמן לעשות את שלו אין מה לעשות. וודאי ינחם אותך לדעת שלאחר שרואים דופק הסיכוי להפלה יורד עוד. אני מחזיקה לך אצבעות להמשך הריון תקין וקל.
 

אורה17

New member
תודה על התגובה

אין לי דימום (היה לי במשך יומיים וזה פשוט נפסק) אבל הרופא שלי הכין אותי לזה שהדימום עוד יכול לחזור.. לראות דופק זה בהחלט היה מעודד אבל אני נזהרת לא לטפח ציפיות יותר מדי תודה על העידוד!
 
נשמע כמו תסמונת התאום הנעלם

בה ההריון התחיל כרב עוברי ועובר אחד הפסיק להתפתח. זה שכיח למדי ולרוב נספג, אבל יתכן שוב דימום (מלחיץ, אבל לרוב לא משפיע על גורל ההריון של העובר התקין). בכל אופן, עם התקדמות ההריון, זכרי כי יתכןכהריון רב עוברי (זה עלול להשפיע על תוצאות התבחין המשולש (חלבון עוברי) ויהיה צריך לקחת את זה בחשבון). בנוסף זו יכולה להיות המטומה (שטף דם) וגם זה ממצא שכיח שנוטה להספג. בכל מקרה, ברגע שיש
סיכויי ההריון משתפרים מאוד. בהצלחה.
 
בבדיקה נמדדים שלושה פרמטרים

בדם האם. חלקם מושפעים גם שבועות אחר כך מנוכחות שק הריון נוסף ומעוותים את התוצאה. לכן, בהריון מרובה עוברים אין כלל משמעות לתוצאות התבחין המשולש ובהריון שהחל כרב עוברי תתכן הטייה של התוצאות (אם הן טובות זה בדרך כלל אמין, אם גרועות צריך לקחת בחשבון שיתכן שהן מוטות).
 

אורה17

New member
תודה../images/Emo13.gif

מקווה שההריון ימשיך עד למועד הבדיקה של החלבון העוברי. בכל מקרה תודה, אני אקח זאת בחשבון.
 
למעלה