דימום פתאומי ולא מובן

יסמין259

New member
דימום פתאומי ולא מובן

מי מכן שזוכרת, אני בדיכוי הורמונלי קבוע - פמינט ללא הפסקות. השבוע ניגשתי לגינקולוגית לבדיקה, נלקחו משטחים, ובערב הבחנתי בדימום זעיר. חשבתי שהתפוצץ נים או שאולי היא פצעה אותי אבל למחרת הדמם התגבר מעט ולווה בכאבי רחם קלים. יומיים הייתי עם מגן תחתון ועם כתמי דם. אתמול בערב כבר החלטתי על טמפון, שלהפתעתי יצא כמעט לחלוטין נקי, והבוקר שוב מגן תחתון נקי. קמתי לפני כשעה משנת צהריים ושוב יש כתמי דם וכאב קל. אני יודעת בוודאות שלא שכחתי שום גלולה יותר מחודש, אז מה קורה כאן?

שמיץ1

New member
אם מדובר ב-PAP

לאחר הבדיקה, לעיתים ישנן הפרשות נרתיקיות או דימומים נקודתיים מועטים בשל הפגיעה הקלה ברירית הנרתיק והצוואר. במידה וישנן תופעות יוצאות דופן כגון כאבים מתמשכים או דימומים מוגברים, יש לדווח על כך לרופא.

סביר להניח שזה קשור דווקא ל-PAP, אבל גם ייתכן שבלי שום קשר הגלולות איבדו קצת השפעה. זה יכול לקרות גם אם לא פספסת גלולה (אצלי, למשל, היו כל הזמן הכתמות ודימומים עם הרמונט ברצף). נטלת תרופות אחרות לאחרונה? אנטיביוטיקה לדוגמא?
ככל הידוע לי, כשמדובר בדימומים בעת נטילה ברצף של גלולות רגילות,
אם הדימום קל ונראה יותר כמו הכתמה - ממשיכים בנטילה רצופה, ורק אם הדימום מתחזק / מתמשך / נראה כמו התחלת מחזור - עושים הפסקה של שבוע.

יסמין259

New member
אוי...

אכן נראה כמו וסת קלה ויש כאבים קלים ובהחלט נסבלים. לא הספקתי ללכת לרופאה היום ויש לי טיסה בבוקר (מקווה שאספיק לפני). המרפאה בתה"ש סגורה ואני לא בטוחה שטוב לעשות הפסקה על דעת עצמי.

יסמין259

New member
ולגבי נטילת תרופות

התחלתי בנטילת אומפרדקס נגד צרבות ובקסאנגיס. היו לי התקפי חרדה לאחרונה

שמיץ1

New member
לא ידוע לי

על אינטרקציות בין התרופות הללו שעלולות להחליש את הגלולות.
לפי drugs.com יש לגלולות אינטרקציה עם מיץ אשכוליות :) אבל לא משהו שנשמע רלוונטי לגבי התרופות.

אכן, עדיף להתייעץ עם מומחה האנדו' אם יש צורך בהפסקה.
טיסה נעימה ותרגישי טוב.

http://www.drugs.com/interactions-check.php?drug_list=133-0,807-0,1750-0&professional=1

יסמין259

New member
תודה, שמיץ.

לא ידעתי על תגובה אפשרית כלשהי למיץ אשכוליות. משהו שרופא אמור ליידע ואבדוק מדוע לא טרחו לעדכן אותי.

liats80

New member
מקווה שהצלחת לראות רופא

אם לא אז *לדעתי* הלא מקצועית(!) כדאי להמתין עוד יום לראות שבאמת מדובר בדימום שמזכיר וסת ולא בהכתמות ואם אכן מדובר בדימום אז לעשות הפסקה בגלולות עד תום המחזור ולהתחיל שוב.
ברגע שתחזרי לארץ תעדכני את הרופא שלך שיוכל להמליץ לך מה הלאה.
סתם לידיעה - לפעמים גם בלי שום התערבות מבחוץ (תרופה או משהו אחר) הגלולות אינן מצליחות למנוע את המחזור.
ליאת.

יסמין259

New member
כנראה באמת הכתמות. ותודה, נהניתי.

אם כי בבית אמאבא. מרכז ישראל באמת מקנה לי תחושת "יציאה מהארץ". ככה זה כשמתעופפים בקו אילת-ת"א.

פז08

New member
מבינה לגמרי.....

עכשיו גרה בבאר שבע וכל פעם שנוסעת למרכז סה שינוי אווירה לגמרי. הניוד הזה מצד אחד קשה ולפעמים הנסיעות מתישות אבל לנפש השינוי כל פעם מרענן...

יסמין259

New member
אני זוכרת את הטיסות הצפופות לקראת הניתוח

פשוט הותשתי. בתוך חודש טסתי שלוש פעמים הלוך ושוב. טייל מטולטל....
פסח אצל אמאבא, זמן לבד עם אחותי, אחי, החתולות... ואוכל שכל כך התגעגעתי אליו! יש משהו קשה בלראות את המשפחה רק פעם בשלושה חודשים (תלוי בתור לסוריאנו
).

נכנעתי וויתרתי על המתנה לתום החגים, למענה מתה"ש. קבעתי תור לרופאת נשים באילת... ההכתמות פסקו אבל הכאבים ממשיכים והתחילו הקרנות כאב קל לאגן,לירכיים ואפילו קצת לגב ולשוקיים. מה שמטריף אותי שהכאב שונה בכל מקום ונע בין לחץ, דקירה, חשמול וכו'.... מתוך אינסטינקט לא מודע אני מעסה את המקומות הכואבים והחבר שלי מוטרד מכך שבכל פעם שהתראינו השבוע, היד שלי "נדבקה" לבטן... :-\

למעלה