דימום רקטאלי

anonimi13

New member
דימום רקטאלי

שלום רב, אני בת 57 לאחרונה (בחודש האחרון) בעת מתן יציאה יורד לי דם מפי הטבעת כזה שניתן לראות על האסלה מלווה בכאבים של דקירות בפי הטבעת. אני סובלת מאז גיל 30 מטחורים חזקים וסדק בפי הטבעת, בעבר היתה לי בעיה דומה (3 פעמים) רק ללא הדימום עם כאבים עזים וחזקים הרבה יותר מהכאבים אותם אני מרגישה היום. לפני 19 שנה בערך נבדקתי בפעם האחרונה בדיקת קולונסקופיה (עברתי 3 פעמים את הבדיקה בתקופות זמן שונות ומאותה הסיבה) ונמצא כי סבלתי מטחורים ולא מצאו שום דבר אחר. היום שוב אותה תופעה רק עם דימום וכאבי דקירות בעת מתן יציאות בשילוב ירידה במשקל כ-7 קילו במשך 7 חודשים בערך. הייתי בסוף השבוע אצל רופא המשפחה ולאחר בדיקה קצרה הוא אבחן שיש לי טחורים רציינים ואמר שאין כל קשר בין ירידת המשקל לבעיית הדימום (יש לציין שלפני כ 3 חודשים בבדיקות דם נמצא אצלי כולסטרול גבוה וגלוקוז גבוה, בעקבות כך נתבקשתי ע"י דיאטנית של קופת החולים לבצע דיאטה עדינה). רופא המשפחה מקשר את הדיאטה לירידת המשקל. היום הייתי אצל רופא כירוג שלדבריו אני סובלת מטחורים קשים מאוד (דרגה 3),כנראה זקוקה לניתוח, להלן האבחנה: "בטן רכה, ללא אורגנומגליה ללא גירוי ציפקי. בלט של טחורים דרגה 3 טונוס תקין לא נומשו גושים גודש של טחורים החזרת טחורים עם אצבע" שאלתי : למרות האבחנה הנחרצת בטחורים נשלחתי בכל זאת לבצע לפני הניתוח לבצע בדיקת קולונסקופיה (ליתר ביטחון בעקבות הירידה במשקל לפי דברי רופא הכירוג). אני ממש ממש חוששת ומודאגת למרות שיש לי הסטוריה של טחורים . האם לאור כל הרשום אני אמורה לחשוש ? האם בעקבות טחורים מדרגה 3 יורד דם בעת מתן צואה ? האם הדרישה לבדיקת קולונסקופיה מוצדקת (בדיקה לא נעימה וחודרנית) ? ולשאלה האחרונה והקשה מכולם, קראתי ברשת על סרטן המעי וסרטן פי הטבעת והחששות שלי רק גברו, האם יש קשר בין הבעיה שלי לאחד מהשנייםץ תודה וסליחה על אורך המכתב, המודאגת

דימום רקטלי

התאור שלך על אופי הדימום, כאבים וקשר ליציאות, וממצא של טחורים דרגה 3 בבדיקה- מתאים מאוד לדימום שנובע מטחורים. למרות זאת, מקובל לשלול בעיה גבוהה יותר במעי הגס- בעיקר גידולים של המעי הגס, וקולונוסקופיה היא עדיין הבדיקה הנכונה ביותר לצורך העניין. עדיין, האבחנה הסבירה ביותר היא דימום מטחורים ולא מגידול. לאחר שתבצעי קולונוסקופיה שתשלול גידול או בעיה אחרת במעי הגס תוכלי להשלים את ניתוח הטחורים. בהצלחה

למעלה