דימיון לשימפנזות

דימיון לשימפנזות

כשאומרים שאנחנו דומים גנטית לשימפזנות ב 98% - למה בידיוק מיתכוונים ?

איך בידיוק הספירה מתבצעת ?

Sophalin

New member
הערכה

הרי הקוד הגנטי שלנו הוא מעין קוד מחשב.
רצפים של סימנים שבאים לידי ביטוי כמולקולות ארוכות של חומר.
נניח שהקוד הגנטי מורכב מ1000 סימנים, מתוכם 980 מסודרים כמו הקוד הגנטי שמצוי אצל השימפנזים.

תגובה

זה לא ניראה לי רציני.
הרי המרחק בן המשפט : " אני אוהב x " למשפט " אני לא אוהב x " הוא קטן , אך המשמעות גדולה.

Sophalin

New member
זה לא ממש נכון

המשמעות לא שונה ככך בהרבה. ויותר מזה - שניהם אינפורמטיביים באותה המידה.

ateo

New member
OK

אז הדגמת למה מרחק המינג הוא מדד לא טוב למרחק בין משמעות משפטים בעברית. למה אתה חושב שהדוגמא שלך רלוונטית למולקולות?

תראה,

אני לא יודע אם היא רלוונטית , אבל חישוב לפיו אנחנו 98% כמו השימנזות , ניראה לי , אינטואיטיבית , שגוי .

ateo

New member
המלצה

אל תסמוך על האינטואיציה שלך במערכי נתונים גדולים. עדיף ניתוח סטטיסטי מסודר.
ועוד דבר, האינטואיציה שלנו טובה פחות או יותר בהתמודדות עם עצמים עד שני סדרי גודל מהגודל הפיזי שלנו (נניח מילמטרים עם מאות מטרים).
אין לנו שום אינטואיציה טבעית כלפי איך מולקולות מתנהגות.
2% של שינויים יכול להיות המון. לדוגמא, מוטציה נקודתית בגן PAX6 יכולה לגרום לעיוורון או לאי התפתחות של העין (ברוב בע"ח שיש להם עיניים)

Sophalin

New member
אז האינטואיציה שלך שוגה

חוץ מזה אני מכיר כמה אנשים שהייתי אומר שהגנים שלהם דומים לשימפנזים ביותר מ- 99.5 אחוז...

אבל ברצינות, תחשוב כמה כבר בני אדם שונים זה מזה? בצבעי העור והעיניים? בצורת השיער? בגודל של האיברים?
אתה שם לב שהנתונים הללו הם מאוד זניחים ביחס לאותו קוד שבונה את הלב, הריאות, העיניים, המוח, העור, העצמות וכו'.
הקוד שמאפשר לנו להיות בעלי שתי ידיים, רגליים, זוג אוזניים ונחיריים,
הקוד שנותן לנו לחשוב, לדמיין וכו'

סה"כ רב הדמיון על השונה (כמובן שיש אנשים שרואים רק את השינויים אבל הם מסתכלים על פחות מאחוז של אותם אנשים).

למעלה