דימיטרי- אתר טוב לתזונה ביתית?

g l o r y

New member
דימיטרי- אתר טוב לתזונה ביתית?

היי שוב!
אז במסגרת המאבק שלי לגרום לחתול לאכול (כזכור, כשל כליות רמה 2 גבוה או 3 נמוך)
ניסיתי כבר המון דברים... ועכשיו אני מוכנה לנסות את השלב הבא.
כאמור החתול רגיל לאכול אוכל רטוב, בעיקר בטעם דגים, ומקיא מאוכל עם ריח של חלקים פנימיים כמו כבד.
במסגרת המעבר לתזונה תומכת כליות ניסיתי בערך כל אוכל יבש אפשרי:
רויאל קאנין רנל- מתעלם כבר במשך שבועיים
רויאל קאנין רנל סלקט- כנ"ל
K/D - אוכל אבל לא מספיק בכמות היומית
NF פיורינה- אוכל מעט מאוד
טרווט- לא אוכל.

זה לא שאין לו תאבון, הוא כל הזמן מחפש אוכל! אבל הוא רוצה אוכל רטוב.
ניסיתי את כל המזון הרטוב שיש להשיג:
K/D- גורם לו להקיא
ר"ק פקטות- מתעלם מהעוף ולפעמים מסכים לאכול את הטונה, אבל נאמר לי שהפסיקו לייבא את הטונה אז זאת כבר לא אופציה.

הוא מקבל גם שני מעודדי תאבון, אחד טבעי והשני רפואי - שניהם בהמלצת הווט שלי, אבל בשקילה של האוכל הוא לא אוכל את הכמות שהוא צריך לאכול.

אני כבר לא יודעת מה לעשות, ולא חושבת שחוסר תיאבון הוא הבעיה.
אז, עכשיו אני חושבת לנסות להתאים לו תזונה בהכנה ביתית. הבעיה היא שהווט שלי לא כל כך מתעסקת עם זה למיטב הבנתי, אז עכשיו אני מחפשת מקור טוב ואמין למתכונים, רצוי מאושרים ווטרינרית באיזו דרך.
האם אתה מכיר איזה אתר או מקור טוב למתכונים כאלו? אני כבר אובדת עצות...

תודה!

שרונה200

New member
לא דימיטרי אבל שלוש הצעות

יש treats מיוחדים לחולי כליות כמו למשל זה
https://www.ebay.com/itm/Beaphar-Ca...hash=item239e368796:m:mSmrqtH61PS2pU3Qg1XIgSg
או זה
https://www.amazon.com/royal-canin-veterinary-feline-treats/dp/b004fvxj7g
הם נורא טעימים בהשוואה לאוכל הרגיל לחולי כליות. בזמנו שהיתה לי חתולה עם כשל כליות הזמנתי חטיפים כאלה מחו"ל, ריסקתי אותם לאבקה ופיזרתי על מה שרציתי שתאכל וזה עבד.
הצעה שניה - להשרות אוכל יבש במים וליצור מחית. אפשר להוסיף לו שימורים או רוטב כדי להגביר אטרקטיביות.
הצעה שלישית - תרופות הומאופטיות, כתבתי הודעה בנושא, יש תרופות שמיועדות לכליות.

g l o r y

New member
תודה על התגובה!

החטיפים נשמעים מבטיחים, אני אנסה.
אני תוהה אם אי אפשר להזמין גם אוכל מחו"ל, ראיתי שלמשל לרויאל קאנין יש באתר באנגלית מבחר הרבה יותר גדול של מזון לכליות תלוי מרשם ווטרינרי שבכלל לא מגיע לארץ... אם אני יכולה לעשות יבוא אישי כזה זה יפתור לי הרבה בעיות.
&nbsp
בנוגע להצעה השניה- לצערי אני לא יכולה לערבב לו שימורים כי הווט אסרה עלי לערבב לו אוכל של כליות עם אוכל רגיל, אפילו קצת. וכאמור יש לי בעיה עם אוכל רטוב לכליות. המצאי נמוך מאוד בארץ, ובחצי מהאפשרויות הוא לא נוגע עד נגעל. ניסיתי ליצור לו עיסה מהיבש מורטב אבל גם בזה הוא לא נגע.
&nbsp
בנוגע להצעה השלישית, הווט שלי נתנה לי תוסף תזונה טבעי שהיא אמרה שהיו לו תגובות טובות מאוד בנושא של עידוד תיאבון. הצלחתי לתת לו אותו פעמיים לפני שבת אבל משישי בצהריים הוא פיתח בחילה ככל הנראה, ולא אכל הרבה השבת.
ניסיתי לתת לו פראמין בכל מיני דרכים והוא פשוט לא אכל כלום גם לא דברים שהוא אוהב כמו טונה, רק כמה ביסים של יבש. בסך הכל הוא אכל בערך חצי מהכמות שהוא אמור לאכול ב24 שעות האחרונות. אני מחכה לבוקר לראות אם הוא יתאושש ואם לא רני אתקשר לווט.
&nbsp
בקיצור, זה תהליך. באמת שהייתה נגולה לי אבן מהלב אם היה לי מזון רטוב לתת לו, כי זה מה שהוא רגיל אליו כל החיים וזה מה שהוא מחפש.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא כ" כמכיר את התחום הזה. אני יודע שיש אתרים וקבוצות

בפייסבוק, צריך לחפש ולבחון טוב טוב מי כותב שם ומי מרכיב את המתכונים. יש מעט מאוד וטרינרים שמתעסקים בתזונה, אני שמעתי שיש קבוצות שוטרינרים כאלה כותבים שם אך אני לא יודע עד כמה הם מעורבים בהרכבת המתכונים.
&nbsp
אני אישית גם לא בטוח שזה יעזור לך כי אם חתול לא רגיל למזון כזה הוא לא יסכים לאכול אותו, הוא לא מפתה מספיק.
&nbsp
חוסר תאבון זו אחת הבעיות הרציניות במחלה הזו ומכל מה שקרתי אסור שהחתול ירעב. לכן עדיף שהוא יאוכל משהוא מאשר שלא יאוכל בכלל ולכן אני לא חושב שהוט' שלך צודק בקשר לשימורים רגילים.

g l o r y

New member
תודה

בינתיים השעיתי את החיפוש בגלל שלא הצלחתי למצוא מקור אמין באמת ואני לא רוצה לעשות נזק.
הווט שלי הציעה לי לנסות רויאל קאנין סלקט בתור יבש, והוא אוהב את זה יותר מאת השאר. יש לו אוכל מונח בכל קומה בבית, מכל הסוגים והוא באופן מובהק מעדיף את הסלקט. הגרגירים הם בעצם "כריות" ממולאות במשהו משחתי. המצחיק זה שכל השנים הייתי מביאה הביתה חטיפים כאלה בצורת כריות ממולאות ורק החתולי חצר היו אוכלים אותם והוא היה מסתכל על זה בלי להבין שזה אכיל בכלל.
&nbsp
אני גם אוהבת את הרעיון של האוכל הזה כי ההמלצה לכמות פר משקל שלו היא קטנה יותר בכמות וכל "גרגיר" גדול יותר אז יוצא שהוא אוכל יותר. (אני שוקלת לו את האוכל כל יום כדי לראות כמה הוא אכל) יש ימים שהוא מגיע למכסה יפה.
הוא כמובן מקבל גם כדור מעורר תיאבון, ותוסף תזונה באבקה שמכיל חומצות אמינו ופפטידים. אני מקווה שהכמויות יתייצבו בהמשך, לפחות לתקופה כדי שהוא ישמור על משקל.
תודה רבה על העזרה!! ועל האוזן הקשבת
. לפעמים ההתמודדות יכולה להיות מתסכלת וזה עוזר שיש עם מי לחלוק.

dimitrygo

Active member
מנהל
מעניין, אני רואה שלרויאל קנין יש עכשיו 3 סוגים של מזון יבש

לכליות: רגיל, ספשיאל וסלקט. בספשיאל יש הכי הרבה חלבון, בסלקט יש הכי הרבה שומן.

g l o r y

New member
האמת שבארה"ב

יש שלושה סוגי יבש ושלושה סוגי רטוב. לפי האתר בחו"ל יש שלושה סוגי יבש שנקראים לפי אותיות, A, S, F. לא ברור מה ההבדלים אבל כנראה הטעם קצת שונה בין אחד לאחד. לא יודעת אם הם מקבילים לרגיל ספשל וסלקט או לא.
הרטובים הם: T, D, E. כולם בפחיות, לא בפקטות גמישות כמו בארץ.
הבנתי גם שבחו"ל יש מעין "חבילות למאכיל המתחיל" שאפשר לקנות או לקבל מווט, שמכילים חבילות בסיסיות של כל הסוגים הנ"ל כך שמאכיל שמעביר חתול לרנל יכול לנסות את כולם ולהתאים לחתול את מה שהוא אוהב. גם את החבילות האלה אין בארץ.
לצערי אף אחד מאלה לא מגיע לארץ. ניסיתי ליצור קשר עם היבואן לשאול למה אבל ללא תוצאות.
לא כל כך ברור לי מה הסוגים שאנחנו מקבלים ולמה הם שונים מבארה"ב (או לפחות נארזים ממותגים שונה)

בארץ, את הרגיל ניסיתי והוא לא טעם אפילו. את הסלקט הוא אוכל יפה ואני שמחה לשמוע שיש בו יותר שומן כי אני רוצה שהוא יעלה במשקל (הוא ירד לפחות חצי קילו מלפני פסח)
את הספשל לא ניסיתי, אבל נראה לי שבינתיים אני אשאר עם הסלקט. כמובן שיש בבית צלחות גם של KD וNF מפוזרות והוא אוכל מהן ספורדית אבל המזון העיקרי כרגע הוא הסלקט. יש לו ריח די חזק, כמו הריח של חטיפים מהסוג של כרית ממולאת אז כנראה שזה מושך אותו.

dimitrygo

Active member
מנהל
המזונות של רויאל קנין שנמכרים בארץ הם תוצרת אירופה (צרפת

נדמה לי) ולכן האתר הנכון (והנוח ביותר) לבדוק מזונות שלהם הוא האתר האנגלי www.royalcanin.co.uk

למעלה