דימיטרי: מזון Wild Free

דרורפפ

New member
אם מותר לי לשאול

אם מותר לי לשאול, אני קצת לא מבין- אם אתה מוצא עניין בדירוג של דימיטרי, מדוע בחרת לרכוש בוב-קט כשיש אופציות טובות יותר בטווח מחירים דומה?

(האם אני טועה בקריאת הדירוג? הציון שאני רואה הוא 27, גרוע כמו ג'ורג'י)

ארמורגם

New member
תמיד מותר לשאול, אחרת איך תדע?

אני אכן מייחס חשיבות לדירוג של דימיטרי, אך עם זאת במזונות של חתולי רחוב (אני שונא את המושג הזה...), הדירוג פחות מדוייק כי אני מאמין שהיצרניות לא רושמות מידע מדיוק על האריזה.

אני אסביר איך הגעתי למסקנה הזאת. במשך הרבה זמן הייתי מאכיל במזון שנקרא "בוני קאט", אשר קיבל ציון 43 אצל דימיטרי. בפעם האחרונה שקניתי אותו, שמתי לב שהחתולים לא אהבו אותו, והשאירו את האוכל למרות שהיו רעבים. התקשרתי לחנות, והם אמרו שהיצרן שינה את הפורמולה, ובאמת הרבה לקוחות מתלוננים שהחתולים הפסיקו לאכול אותו. הכיתוב על האריזה לא השתנה עם שינוי הפורמולה. לכן אני מוצא קשר מקרי בלבד בין המוצר עצמו לכיתוב על האריזה (וכתוצאה מכך גם לדירוג).

בוב-קאט (או פרפקט-קאט, שהם אותו מוצר), אמנם קיבל ציון יותר נמוך, אבל החתולים אוכלים אותו בתיאבון, והוא באותו טווח מחירים. ישנו גם שיקול של זמינות ומחיר. היום אני משלם 7.16 ש"ח לק"ג, ואני מעוניין להמשיך במחיר הזה. אם קיים מזון שלדעתך יותר איכותי באותו מחיר, אשמח שתספר לי עליו.

דרורפפ

New member
אני חושב שזה בעייתי

אני חושב שזה בעייתי להניח שאין קשר בין המוצר לכיתוב, גם אם הניסיון האישי שלך עם מוצר ספציפי אכן שלילי- לא הייתי מכליל מוצרים אחרים.

אישית אין לי ניסיון עם 'בוני קט' וגם אם היה לי זה לא היה משנה את הניסיון השלילי שחווית עם המוצר הזה. עד כה האכלתי חתולים במזונות זולים שונים ועדיין לא חוויתי 'סירוב' לאכול מצד החתולים, למרות שזה שכיח לאכול רק חצי מנה. אין לי ספק שהסיבה היא שהם אינם רעבים, מאחר ולא תמיד הם מסיימים מנות של טונה או של חזה עוף, אז המסקנה שלי שזה בסך הכל סביר שהם לא מסיימים מנות של מזון יבש מאחר ואינם רעבים.

על פי הדירוג של דימיטרי ערכתי סקר שוק שרירותי למוצרים בטווח מחירים זול, ובטווח מחירים בינוני, אלו התוצאות של הדירוג כששמים דגש על 'הכדאיות'- מחיר מול דירוג. (הנתון האמצעי הוא העלות של ק"ג אחד בשקלים.)

בקטגוריה של המזונות הזולים הבוני קט מקבל את הדירוג הכי גבוה: 6.1 אני אשתמש בו כדי לבטא 100% בטבלת דירוג ששמה דגש על תמחור המוצרים:

100% - בוני קט - [43/7/6.1]
92% - בלו קט - [43/7.7/5.6]
87% - אולטרה קט - [43/8.3/5.3]
80% - סטאר (עוף) - [38/7.7/4.9]
75% - דר.פט גולד - [43/9.4/4.6]
57% - ג'ורג'י - [27/7.7/3.5]

בקטגוריה עם טווח מחירים בינוני הריגל מקבל את הדירוג הכי גבוה: 4.0, אני אשתמש בו כדי לבטא 100%:

100% - ריגל (בוגר) - [61/15/4.0]
80% - בווי קט - [48/15/3.2]
72% - טופ קט (דגים) - [45/15.3/2.9]
65% - לה קט (בוגר) - [35/13.3/2.6]
58% - רויאל קנין (בוגר) - [47/20/2.3]
42% - פריסקיז (מאכלי ים) - [29/16.6/1.7]

הערה: הטבלאות נעשו באופן שרירותי ומגמתי ועל כן אינן מדויקות, הן מבטאות שקלול בין הדירוג של דימיטריגו למחירים שמצאתי באינטרנט. אם עשיתי טעות מהותית אני יותר מאשמח לשמוע על כך ולתקן.

מיותר לציין שאני בקושי יודע להבדיל בין חתול לכלב ועל כן אין לי שום אינטרס או מגע כזה או אחר עם בעל אינטרס בתחום המזון.

ארמורגם

New member
אני מסכים איתך שזה בעייתי שאין קשר בין המוצר לכיתוב

צריך להבין איך התעשייה הזאת עובדת. היא נולדה כפתרון לתעשיית הבשר. לאחר שלוקחים מהגוויה של הפרה או התרנגולת את כל החלקים שנחשבים כראויים למאכל אדם, צריך לעשות משהו עם מה שנשאר, כלומר הנוצות, המקור, הקרבולת, הציפורניים, הטלפיים, וכו'. אז החליטו לטחון את כל החלקים האלה לאבקה, שקוראים לה "קמח עוף" או "מוצרי לאווי מתעשיית הבשר" או כל שם אחר שלא מסגיר בדיוק מה זה, מערבבים עם עוד כמה מרכיבים זולים כמו תירס, ומשווקים את התוצאה כמזון מלא סופר-פרימיום לבעלי חיים (או בז'רגון שלנו: מזון לחתולי רחוב או לכלבים שהבעלים שלהם קמצנים וקונים אותו בסופרמרקט ואז ירדימו אותו כשהוא יפתח בעיות בריאותיות).
&nbsp
ההרכב של המזון אינו אחיד ומשתנה לפי "מוצרי הלוואי" שהגיעו מהמשחטות באותו יום. לכן אני לא מייחס חשיבות לתווית בקטגוריה הזאת של מוצרי מזון. לצערנו זה לא מדע מדוייק, ואין פיקוח על העניין הזה.
&nbsp
לגבי בוני קט, הייתי שמח להמשיך לתת להם אותו, הוא גם יותר זול, אבל הם פשוט לא אוהבים אותו, אז זה לא רלווטני. לגבי שאר המזונות, אני אבדוק בקניה הבאה.
&nbsp
כמו שרשמתי לך כשפרסמת את הרשימה שלך בפעם הראשונה, כל הכבוד על העבודה.

dvby

New member
ממליץ לך על סטאר 18 ק"ג 139 ש"ח

ניתן לקנות בחנות החיות של עמותת "חברים לחיים" הרווח מהמוצר הולך להצלת כלבים
WWW.F4L.ORG.IL אתר אינטרנט של החנות
03-6202302 טלפון להזמנות

dimitrygo

Active member
מנהל
הוא מקבל 26 נק' בגלל שיש בו רק 25% חלבון ומלא גלוטאן וסויה

למעלה