דימיטרי, עזרה עם מזון לגור בבקשה?

g l o r y

New member
דימיטרי, עזרה עם מזון לגור בבקשה?

חזרתי להטריד אותך עם פציינט חדש

הגור החדש (כרגע הקונצנזוס הזהיר הוא ששמו בישראל הוא: האני!)
הגיע אלי מיד אחרי שהוא נגמל מיניקה והעבירו אותו לאכול פריסקיז רטוב, שזה גם מה שנתנו לי במרפאה כדי שיהיה לי לכמה ימים.
כמו כן קיבלתי במתנה שקית של MONGE גורים עוף, שאותו אני מרטיבה כרגע ונרשמה התלהבות גורית ממנו (אם כי חוסר ידע איך לאכול אותו עדיין, לכן אני נותנת לו לנסות מדי פעם ורק בפיקוח)

אחרי סאגת ג'רי והתהיות שלי (שתמיד יהיו לי כנראה) אם התזונה המקדימה שלו תרמה או הזיקה איכשהו למצבו (במקור לפני המזון הרפואי הוא אכל המון פנסי פיסט, ופרו פלאן סלמון)
אני רוצה לוודא שהגור אוכל אוכל שהוא לפחות ברמה טובה+.

השאלה היא 1) האם פריסקיז שימורים כאוכל מעבר זה בסדר או שיש משהו יותר טוב ומומלץ, והאם פנסי פיסט זו תזונה תקינה שכדאי לי להתחיל איתה או לא להתחיל עם זה... (בעיקרון אני רוצה שלפחות חלק מהתזונה שלו תהיה לחה, כי יש כל כך הרבה מקורות שקראתי בנושא CKD שהתעקשו שחתולים צריכים תזונה לחה ותזונה יבשה גורמת להם נזק בגילאים מאוחרים וכו וכו)
2
)האם האוכל של MONGE הוא יבש איכותי ומה כדאי להאכיל גור גדל?

תודה רבה!!

dimitrygo

Active member
מנהל
פריסקיז שימורים זה מזון ממכר ואחריו החתול לא יסכים לאכול שום

דבר.
יש ישמורים איכותיים של הורייזון ונואבו, שני הסוגים באים בקופסאות של 200 ג' ועולים כ-6 שקלים. נואבו כנראה חסר כרגע בארץ. לשניהם יש מזונות לגורים אבל זה של נואבו פחות מומלץ כי משום מה הם החליטו לשים בו אורז. בשאר הסוגים אין פחמימות. בעיקרון ההבדלים בין המזונת האלה לגורים ולמבוגרים הם מינוריים.
יש גם שימורים איגותיים נוספים כמו קארני, לאונרדו וכו'.
פנסי פיסט אני פחות מכיר, יש המון סוגים כך שצריך לבדוק מה יש בהם.
&nbsp
מונג' לא כ"כ איכותי לדעתי. אני הייתי מאכיל באוריג'ן או N&D ללא דגנים.

g l o r y

New member
הסתכלתי מה יש במלאי

באניפט, שתכלס הם החברה היחידה שאיתה לא היו לי בעיות משלוח בהזמנה באינטרנט (בחנויות בסביבה אין כל כך מגוון ואני מנסה לא להסתובב בערים עכשיו)
אין לצערי לא אוריג'ן ולא N&D. הסתכלתי בטבלה ולפי הציונים שם כנראה שהכי איכותי שאני אמצא אצלם זה או NOW או פרופלאן. אני זוכרת שNOW הוא כופתיות קטנות נורא, ואף חתול אצלי לא אהב את הגרסא לבוגרים שקניתי, אפילו לא החתולי חצר, אז כנראה שאני אחזור לפרופלאן...
&nbsp
כנ"ל לגבי שימורים, הם לא מחזיקים אף אחת מהחברות הנ"ל. יש להם נטורל באלאנס ואינסטינקט וכו, אבל אני ממש לא מכירה שימורים מעבר לשזיר, פנסיפיסט ופריסקיז, אז אני אצטרך להסתכל פיזית רכיבים וזה קצת קשה עכשיו....
זה מבאס שאין מידע אמין על שימורים.
(למרות שבינתיים נראה שהגור מסמפט ממש אוכל יבש ואפילו מעדיף אותו על הפריסקיז שימורים, שזה מפתיע...)

g l o r y

New member
איזה מוזר, כנראה האלגוריתם סינון שלהם לוקה בחסר

כי עשיתי סינון לפי מזון גורים וזה לא הופיע שם.
כן, אני גרה בשומרון. העיר הכי קרובה זה כפר סבא. חשבתי אולי לנסות במקום את גג לחיות, למרות שעוד לא ניסיתי להזמין מהם. הייתי נוסעת אליהם מפעם לפעם כי היה להם מגוון אוכל רפואי.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה מזון לכל הגילאם, כנראה הם שכחו לשייך אותו לקטגוריית גורים

בגג לחיות גם אין שימורים טובים.

למעלה