דימנציה וסקולרית? אלצייהמר?

hava l

New member
דימנציה וסקולרית? אלצייהמר?

אתמול ביקרתי עם אמי אצל גריאטרית ביוק חוזר לאחר 5 חודשים. בביקור הקודם רשמה הרופאה שאם הסי.טי תקין האבחנה היא אלצייהמר ואז להתחיל בממוריט. הסי הראה על שני אוטמים (אירוע מוחי). ולמרות זאת נקבעה שהמחלה הינה אלצייהמר והוחל בטיפול בממוריט. אתמול נאמר לי שאין סיבה לקבל את הממוריט כי אימי עברה אירוע מוחי שלא פגע בה מבחינה פיזית אלה גרם לדימנציה וסקולרית והתרופות לאלצייהמר לא משפיעים במקרה כזה. ההמלצה היתה להפסיק לקחת את הממוריט ולהמשיך רק באספירין. האם למישהו יש ניסיון כזה והאם להתעודד ומה הלאה כדי באמת להפסיק את התרופה

מני בר

New member
היי חוה../images/Emo151.gif

תראי אין הבדל גדול בין הדימנסיה הזו לאלצהיימר. ההבדל בטיפול,ונכון ממוריט לא מתאים ..לא מתאים כנראה גם באלצהיימר. כנסי להודעות אחרונות בקשר ליעילות התרופות. אני ממליץ גם על פורום רופאים-גריאטריה ב YNET חוה,אני זוכר את הודעתך הקודמת. איך מסתדרים העינינים כעת?

hava l

New member
תודה על ההתעניינות

השאלה הגדולה היא האם במצב הזה יש הדרדרות כמו באלצייהמר או שהמצב נשאר סטאטי (עד שלא נדע האירוע ההמוחי הבא) או שהמצב עלול להידרדר. בנתיים אין שינוי ההתמודדות קשה (כמו מקלחת) לקחת אוכל לבד שלא לדבר על הכנת אוכל. מה שמשגע אותי והכי קשה זה שאימי נראת על פניו אישה במלוא כוחה פיזית ולכן שלמשל אני אומרת בואי נתקלח אז אני נתקלת בהתנגדות קשה כמו מה אני ילדה קטנה אני לא צריכה עזרה ולא שיגידו לי מה לעשות. להתראות ושבת שלום, חבצלת

אירילה

New member
התדרדרות במצבי אלצהיימר

בכל פגיעה פיזית ישנה היתדרדרות מה במצב בחולים ,נפילה ,פציעה ,אוטם במח או בלבד ,כל שינוי טראומאי עלול להביא להתדרדרות פתאומית במצב החולה ,אפילו מחלות ויראליות המלוות בחום גבוה יכולות להשפיע. עפ"י שקראתי בספרות המקצועיתהתדרדרות יכולה להיות גם ללא כן קשר לפגיעות פיזיות. לזה קוראים נפלאות התבונה.

למעלה