דין וחשבון בינעירוני

דין וחשבון בינעירוני

דין וחשבון בינעירוני. או: מדריך מזורז לגידול חיות היא ישבה לידי באוטובוס 405 שעשה את דרכו מירושלים לתל-אביב. אפילו המדים לא הצליחו לעמעם את יופיה ואת תווי פניה העדינים. שנה במישמר-הגבול. לפני עוד שנה אחת של שירות חובה, ואז עוד שנה של שירות קבע במשכורת של 3,500 ש"ח. התנאים אינם קלים כלל וכלל. עובדים מישמרת של 12 שעות, אחר-כך מנוחה של שמונה שעות, שוב מישמרת של 12 שעות, וחוזר חלילה. יוצאים הביתה פעם בשבועיים, מיום שישי ועד מוצאי-שבת. -"אז איך זה שאת נוסעת באמצע השבוע?". "היו לי שלוש תפיסות, אז קיבלתי צ'ופר". -"תפיסות?". "של ערבים דרושי חקירה, במחסומים". -"חקירות של השב"כ?". "לפעמים יש גם מקרים פליליים, כמו אלימות במשפחה, אבל בדרך-כלל זה משהו בטחוני". -"ורק ערבים?". "כמובן". -"איך הם מתנהגים?". "מי שלא מתנהג יפה, מקבל מכות". -"אגרופים?". "מה פתאום, בשביל זה יש אלות". -"תני לי דוגמה". "אתמול עצרנו ערבי במחסום, ראינו במסוף שיש לו רישום. שאלנו אותו מה הוא עשה, אז הוא אמר שהרביץ למג"בניק. כמובן שהוא חטף על זה". -"רק מי שמתחצף מקבל מכות?". "לפעמים הפרצוף שלו לא מוצא חן בעיני". -"ואז?". "ואז גם הוא חוטף. זה עוזר להעביר את הזמן". -"סתם ככה, מכות?". "יש לו את המספר האישי שלי, כך שהוא יכול להתלונן במחלקה לחקירת שוטרים". -"והיו עלייך תלונות כאלה?". "ארבע פעמים". -"ומה היה?". "שלוש פעמים לא היה כלום, אבל בפעם האחרונה כמעט הסתבכתי". -"למה?". "הבחור איבד את ההכרה". -"ואיך יצאת מזה?". "עשיתי קומבינות עם הקצינים" -"קומבינות?". "עבדתי עוד שתי מישמרות". -"לא סקס, אני מקווה". "חס ושלום. אם מישהו ייגע בי באצבע אחת, אני אולי אשב בכלא, אבל הוא ימות". -"ומה עם הבחור?". "איזה בחור?" -"זה שאיבד את ההכרה". "האמת? אין לי מושג". --- אמנון בירמן, "כל העיר", 16.1.2004

גועל-נפש הסרבנות הזו../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif

מתי תבינו שאם תמשיכו לשבת בבית ולתת לטיפוסים המחרידים האלה לשבת במחסומים - סיפורים כאלה יהפכו יותר ויותר לשגרה???

של מי הגועל?

בחייאת, הגזמת. אתה קורא קטע נורא כזה ועל מי אתה אומר גועל-נפש? לא על המג"בניקית לא על מפקד המחסום לא על מפקד הגיזרה לא על הרמטכ"ל לא על שר הביטחון לא על ראש הממשלה. לא על אף אחד שקשור באיזושהי צורה לעניין. מי שמגעיל אותך זה מעט (מעט מידי) האנשים שבאופן מוצהר ומפורש מסרבים לקחת חלק בגועל הנפש הזה. אכן, היפוך יוצרות מושלם. ואפילו בלי שום הדגשות. ורק שיהיה ברור: אנחנו לא יושבים בבית. אנחנו לא מסירים אחריות. המחויבות שלנו היא להאבק בזוועות האלה, בדיוק בשביל שהם יפסיקו להיות השיגרה.

אתם מפקירים את המחסומים../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif

לא קראת את הקטע שנכתב? או שלא הבנת? כי די ברור לי שכן... גם אם: ראש-הממשלה, שר-הביטחון, הרמטכ"ל, מפקד הגזרה, ומפקד המחסום... אם כווווולם היו נשארים בתפקידיהם, ורק במקום המג"בניקית הזו היה עומד גלעד מישר -
כל הארוע החמור הזה לא היה קורה
לי ולך אין מספיק כוח אלקטורלי להחליף את ראש הממשלה (מסתבר). האזרח הפשוט לא יכול להחליף את הרמטכ"ל, מפקד הגזרה, מפקד המחסום וכו'. אבל האזרח הפשוט בן ה-18 כן יכול להתגייס לצבא ולשרת (בין השאר) במקום המג"בניקית הזו. יש כאלה בינינו שחושבים שהם לא צריכים לעמוד במחסומים ומעדיפים שמג"בניקיות עם דעות כמו של הנ"ל יעמדו שם. ואז עוד יש להם את החוצפה לפרסם את זה בפורום ולהתלונן.

או שלחליפין

גלעד מישר יסרב, ייצור הד ומודעות בציבור, יעורר ויכוח ציבורי, ויפעל מבחוץ להפלת כל מנגנון הכיבוש. כי נכון, אם גלעד מישר היה עומד במחסום באותה דקה, הוא היה מונע את אותה תקרית. אבל גם אם היו בוחרים לשים במחסומים רק אנשים מהשמאל, אז אתה באמת חושב שזה היה פותר את בעיית העוינות, השנאה והטרור? היחס במחסום הוא בהחלט בעיה רצינית שנובעת מעצם הכיבוש והכוח המשחית שלו. אבל הבעיה היא לא רק היחס (שהוא רק סימפטום של הכיבוש והסיטואציה) במחסום, הבעיה הגדולה והעיקרית יותר היא המחסום עצמו והכיבוש עצמו.

אimר

New member
אופטימיות זהירה

1. גם אם הוא לא עושה, אחרים עושים, וקשה עד בלתי אפשרי לעצור אותם גם אם הוא שם (שנדמיין שיש מספיק פציפיסטים כדי להגיע ליחס עודף? אז שלא יתגייסו ולא יהיה צבא :)). 2. קשה מאוד מאוד שלא להגרר בסיטואציות אלימות, כשאתה משתייך לצד האלים. שוחרי שלם רבים מוצאים את עצמם משתתפים בסיטואציות אלימות בלי שברור להם איך הם הגיעו לשם ולמה הם התנהגו ככה. כבר עשו על זה ניסויים, כמו הניסוי על הסטודנטים שהתחלקו לאסירים וסוהרים או הניסוי עם החישמול. 3. גם ככה חלק גדול מהחיילים הם שמאלנים יפי נפש. מה שמאפשר לצבא לשמור על תדמית של צבא רחום ועדין. אולי שאף שמאלני לא ילך לצבא ואז ייחשף פרצופו האלים של הצבא.

אין שום בעיה...../images/Emo26.gif

אתה מאמין שהדרך של סרבנות תביא לסיום הסכסוך - בסדר, 100%. אבל לדרך הזו יש תופעות-לוואי לא נעימות: למשל, בממוצע הצבא יהפוך ליותר ימני ופחות שוחר-שלום. הדוגמה של המג"בניקית הזו היא דוגמה של תופעת לוואי של הדרך שלכם. ייתכן וכמו שאתה אומר - זה שווה את זה, כי בסופו של דבר יהיה טוב. אבל מה שאתה לא יכול לעשות זה לבוא בטענות שהצבא הולך ונהיה יותר תוקפני (כשבמקביל אתה מטיף לגורמים הלא-תוקפניים לצאת מהצבא).

מה שאני כן יכול להגיד

זה שגם אם בצבא באופן היפוטתי לחלוטין יהיו רק "שמאלנים הומניים לא-תוקפניים", אז אולי ברמת השטח תהיה פחות התעללות מיותרת, אבל עדיין יהיו מחסומים (שעצם קיום מחסום של צבא זר בעיר שלך במשך 37 שנה זאת השפלה), ועדיין יהיה כיבוש, וגם עצם הסיטואציה של המחסום והכיבוש תגרור את האנשים ה"לא-תוקפניים" למצבים אלימים, וזאת בגלל שזה עצם טבעו של כיבוש - הוא משחית גם את הטובים ביותר, השחיקה של תפקידי הכיבוש גוררת אנשים למצבים אלימים וגורמת להם להתייחס לאנשים שעומדים בתור במחסום (בתור דוגמא) בתור מטרד ולא בתור בני אדם.

yair abitan

New member
אין דבר כזה כיבוש !

ארץ ישראל השלמה ניתנה לעם היהודי... גם אם דבריך נכונים ויש לתת לעם שלא היה קיים עד לפני 30 שנה מדינה , המדינה תינתן בזכות ולא בחסד , על כל פיגוע התאבדות נשלח 10,000 ערבים=מחבלים לירדן כדי שילמדו (בארצות ערב הפלשתינאים לא היו מעיזים להרים את האף)

אimר

New member
אין דבר כזה עם יהודי!

אולי אולי אולי פעם היה כזה דבר, אבל הוא מזמן התפזר והתמוגג וכל מה שנשאר ממנו זה דת, ודת זה לא עם. אז הלכתם ועשיתם מעצמכם לאום, כל הכבוד, סחתיין, אבל את הקישקושיאדה על העם היהודי תשמור לפתיים שמאמינים באגדות. אי"ה ניתנה? על ידי מי, הג'יני במנורה? דג הזהב? גם אני יכול להמציא סיפור על דמות דמיונית שנתנה לי את הבית שלך. לך תחפש, עלי באבא.

dylan

New member
זה לא ממש מדוייק..

גם אם אני לא מגדיר את עצמי כיהודי ואני ממש לא דתי או קרוב לדת עדיין רוב העולם יראה בי כזה.. אני לא חושב שהיטלר, למשל, היה רב גדול.. ומי זה "הלכתם ועשיתם"?

dylan

New member
לא אבל הוא הוכחה לכך

שהעם היהודי מוגדר כלאום ולא רק כציבור דתי בעיני עוד אנשים חוץ מאותם אנשים שהחליטו כך לדעתך (עדיין לא הבנתי מי הם..). אני גם מאוד לא מרוצה מזה אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות.

אimר

New member
מצוץ מהאצבע

בבריה"מ הגדירו את היהודים כלאום ולא כדת. אני לא טוען שהיהודים הם לא עם ולא לאום (כן, אני יודע שטענתי שהם לא עם), לדעתי הגדרה עצמית מאוד חשובה ואם ככה יהודים רואים את עצמם, שיבושם להם. מה שכן, במקרה של היהודים השרירותיות והשבריריות של הגדרתם כלאום גדולה יותר מהשרירותיות והשבריריות של רוב הלאומים החדשים. אז כשאיזה פוץ בא ומקשקש על זה שאין עם פלסטיני והיהודים היו פה כעם לפני אלפי שנים, אני עונה שגם הסיפור של היהודים די מצוץ מהאצבע. כמו שאר הסיפורים.

yair abitan

New member
בעם ישראל

כאומה עתיקה הכירו גדולי הוגי הדעות והפילוסופים (מרק טווין , טולסטוי) בלפור הכיר בנו בשם כל העם האנגלי וב-48' הכיר בנו כל העולם (תוכנית החלוקה של האו"ם)

yair abitan

New member
הבעיה שלנו ...

היא הכרת העולם בנו כעם ובארצנו כמדינת היהודים , הבעיה היא אצלנו , השמאלנים אוהבי הערבים ושונאי היהודים !

yair abitan

New member
תיקון קטן...

הבעיה שלנו היא לא הכרת העולם בנו ובארצנו כמדינת היהודים אלא הבעיה היא אצלנו.....ההמשך ידוע...

אimר

New member
בהצלחה עם זה

ב-48 הכירו גם בפלסטינאים. תוכנית חלוקה זה לחלק את הארץ, בין יהודים ופלסטינאים. זכרון סלקטיבי זה עניין מאוד נוח. זה שאנשים שמאמינים בסיפורי התנך מכירים בקשר בין העם היהודי מהסיפורים לבני הדת הפזורים במאה העשרים זה לא ממש הוכחה ניצחת לצדקת הדברים, הרי אתה בעצם אומר שהמשוכנעים מסכימים איתך. וואו, יהודו-נוצרים שמאמינים בסיפורי התנך, איזה חידוש. אני יודע שבשבילך זה אולי נשמע מוזר אבל יש קשר הדוק בין יהודים לנוצרים, נוצרים הם במידה רבה היהודים החדשים, וזה שהם עושים ג'סטות ליהודים זה לא כזה מפתיע. תשים לב שאני אמרתי שהקישור בין יהודים כלאום במאה העשרים ליהודים כעם לפני אלפי שנים הוא המגוחך. קישורים דומים עשו רוב הלאומים החדשים, אלא שאצלם הם לרוב חיו באותם אזורים שבהם אבותיהם לכאורה חיו. אני יודע שמכירים ביהודים כלאום, גם לא אכפת לי אם היהודים רוצים להיות לאום, רק כשמתחילות הטענות המטופשות על כך שהיהודים שבים למולדת שלהם ואין עם פלסטיני אני מנסה להדגיש שגם הסיפור של הלאום היהודי מופרך מעיקרו. כמו סיפורי "הפרחת השממה" האהובים כל כך על הציונים - באנו לפה - לא היה פה כלום - בנינו הכל מאפס - הערבים המנייאקים פתאום שמו לב והחליטו שזה שלהם. ומה בקשר לאיה ניתנה? אתה עדיין הולך לפי צווים של כוחות על טבעיים, שלא לומר דמיוניים?

yair abitan

New member
להזכירך...

2 גדות הירדן היו חטיפה מנהלית אחת גם בתקופת שלטון העותומנים וגם בתקופת המנדט הבריטי , דהיינו ארץ ישראל היא משתי גדות הירדן כחטיבה אחת שלימה שלא ניתנת לפירוק . הערבים (סורים , ירדנים , וכו = אין ממש הבדל חוץ ממקום המגורים....הם כולם אותו דבר) פתחו בהשמדת עם (60 ריבוא מול מיליארדים) והחזרנו לידינו את השטחים ה"כבושים=זאת אומרת שהם כבשו לנו , בשביל למנוע התקפות פתע ומלחמה עתידית (מה שבטוח יהיה) ובה הערבים יהיו בנקודת פתיחה טובה יותר אסור לנו לתת להם את השטחים הללו . נ.ב הפיסקה השניה היא רק לאנשים כמוך אשר חושבים שאלו שטחים שלהם ולא שלנו.

למעלה