דינה,לילי,מוניקה.

עמיקםרז

New member
ללילי

לילי שלום, ההתנצלות שלי היתה על העיכוב בתשובה ולא על שום דבר אחר. מזכותה של תמר לשאול, וחובתנו כארגון ציבורי לתת תשובות אמינות, מפורטות ומדויקות, וזה מה שאכן השתדלתי לעשות. חבל רק שתמר מכפישה באמרות כלליות לפני שהיא שואלת, כשהיא מתבססת על מידע מגמתי חסר שחר שקיבלה ממישהו. ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לילי שלום

אני מקווה שלא חשבת לרגע שאינני שואפת ומאחלת לכל אחד מילדינו את הכי טוב שיש,כי גם כך החיים לא האירו להם פנים.וכמה רווח לי שראיתי במקומות אחדים דיור מכובד וטיפול נפלא שמאפשר להם לחיות חיים של כבוד.וראיתי גם מקומות אחרים וזה מה שגרם לי להמשיך לחקור ולשאול.במסגרת השאלות וללא כל כוונת זדון התגלו דברים של חוסר יושר,ועוד דברים שאינם אמורים להיות בארגון הורים האמור לדאוג לילדינו כשאנחנו לא נוכל.לכן לילי,אני חושבת שלילדינו מגיע יותר מלכל ילד אחר ולו רק כדי לפצותם על שנגרם להם שלא באשמתם.וזה הקו שמנחה אותי מאז נולדה בתי.

tamar13

New member
דינה,לילי,מוניקה.

כשנכנסתי לראשונה לפורום,הגעתי ממקום של בלבול ובקשה לכיוון.קבלת הפנים היתה קיטונות של רותחין ןהשתלחויות חסרות רסן מצידו של שחר (וסיגל)עד כדי שהתגובה הורדה מהפורום ע"י עמיקם(לאחר שקיבל את אישורו של שחר)לאחר מכן ננזפתי ע"י אורית וכמובן הוזהרתי ע"י שחר וסיגל על שלא עניתי בזמןלאורית.ונאמר לי שעלי להיות בסדר עם אורית שהיא בעלת ההוסטלים.למרות אדיבותו של עמיקם החלטתי להפסיק לפנות לפורום ,כיון שכל פניה שלי היתה זוכה למבול של לעג ובקורת .נזכרתי בכך כשראיתי את תשובותיו של שחר אליכם בתוספת חיזוקים של אורית וסיגל.ובמקום שאנו ההורים נוכל מידי פעם להעלות בעיות או לעזור אחד לשני אנו מאפשרים לקבוצה קטנה לדחוק אותנו בבדיחות ולעג.פורום זה חייב להיות חופשי מהפחדות וניבולי פה.להוקיע את מלחכי הפנכה ולהבין שעתיד ילדינו תלוי בנו ובעזרה ההדדית ולא בכניעה לשררה,דבר שאקים ישראל לא השכילה להבין זאת ועיקר עיסוקם הוא ריב ותככנות.מתי נבין שהסכסוכים מועילים ליחידים הרוצים לקדם את עניניהם האישיים ולרב מצליחים,ואנו נשארים מאחור עם התיסכולים וסימני השאלה שילוו אותנו כל ימינו. .

עמיקםרז

New member
אם כך...

שלום תמר, אם אכן את שואפת לכל אחד מילדינו את הכי טוב שיש, אז למה עינך צרה ביופיו של הוסטל רעננה? אפשר רק להיות גאים בכך שכיום נבנות המסגרות שלנו באיזורים היוקרתיים ביותר בארץ ובסטנדרט בנייה שאינו מבייש אותן גם יחסית לסביבה היוקרתית שבה הם מצויים. אם ראית מקומות אחרים מאלה שבהם חיים ילדינו בדיור מכובד וטיפול נפלא, אני חושב שמחובתך להתריע על קיומם. לגבי הביקורת המכפישה שלך על אקים - כבר התיחסתי לכך ואינני מתכוון לחזור על עצמי. ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
לתמר...

1) אני מודה לך על המחמאות שאת חולקת לאקים. אינני יודע מה את יודעת על פועלו של אקים ישראל במשך השנים (ובקטע הזה אכן אקים חלש: בפרסום פועלו), אבל ברור לחלוטין שמעמדם של אנשים עם פיגור בישראל, שהוא בהחלט במקום טוב יחסית למדינות העולם, אפילו בעולם המערבי, לא היה לחלוטין כפי שהוא היום, הן מבחינת החקיקה והן מבחינת השירותים, אלמלא פועלם הסינגורי וחלוציותם במתן שירותים של קומץ הורים שהחליט להתאגד ולעשות מעשה התנדבותי לגמרי (כמובן בעזרתם של עובדים מסורים ושקדנים). לפני שאת משתלחת באקים, אני ממליץ לך להצטרף כפעילה ולהכיר את הארגון מבפנים, ובכלל זה תחומים כמו אמנות, ספורט, אפוטרופסות, ארגון ועדי הורים ועוד, שבהם אנחנו המתקדמים ביותר בעולם. 2) כאשר את מבקשת לעשות מאמץ לא פשוט כדי לגייס הורים שיהיו מוכנים לחשוף בפנייך אם החיים של ילדם עם הפיגור בקהילה, מן הדין שלא תתעלמי מהתוצאה. לא פנית לאורית כשמצאה מי שישוחח אתך, וגם לא פנית לאב שממנו ביקשתי להיפתח לפנייך, ושעשה זאת עם כל הלב, בפורום. בהתנהגות זאת את פוגעת בהורים אחרים, שכן בפעם הבאה אצטרך לחשוב פעמיים אם להסתכן בהתבזות ולבקש את עזרתו... ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
עמיקם שלום

לא השתלחתי באקים מבלי לעשות עבודת שטח מעמיקה ביותר.דברי מבוססים וגם אתה יודע שהם אמיתיים.למדתי היטב על כל הלבה הרותחת שמבעבעת מתחת לפני השטח.אינני חושבת שכדאי להעלותה בפורום.לידיעתך,ניסיתי להתנדב מספר פעמים בשנתיים האחרונות ונענתי בשלילה.לא צלצלתי למספר שנתת לי כיון שלא רציתי להטריד את אותו הורה כשידעתי שלא מדובר במסגרת ובמקום שעליו רציתי מידע.בכל אופן אינני רואה כל בושה בבקשה למתן מידע.אני תמיד מוכנה לעזור ולייעץ בכל שאתבקש.חבל שאתה כועס ומנסה לתבוע את עלבונה של אקים,הרי אנחנו באותה סירה.הגיע הזמן שתתחילו לשמוע גם את ההורים מהשטח ולתת להם לפחות את הזכות להתבטא .

עמיקםרז

New member
לתמר...

שלום תמר, כמי שמעורב מאוד באקים, תרשי לי לפקפק בעומק עבודת השטח שעשית. נכון שאקים הוא ארגון תוסס שיש בו גם הרבה חילוקי דעות. בארגון דמוקרטי זה לגיטימי ואפילו תורם להתפתחותו ולחוסנו של הארגון. גם שגיאות נעשות באקים, וגם זה לגיטימי כשיש עשייה כל-כך מרובה. אקים הוא קודם כל ארגון של הורים כמוך וכמוני (או יותר נכון: שלך ושלי)וחבל שאת מנסה לפגוע בו. אקים הוא ארגון ציבורי, ואם יש לך ביקורת למתוח עליו, את מוזמנת לעשות זאת בפומבי כאן בפורום, ולא לשלוח רמזים מיסתוריים. על הכל אפשר לדבר כאן. אם אכן ניסית להתנדב ונדחית, יש לבדוק למה זה קרה. אם את מעוניינת להשתלב בפעילות למען אנשים עם פיגור במסגרת אקים, אשמח לסייע לך בכך, כי יש הרבה מה לעשות... נכון שאנחנו באותה סירה, אבל גם כל ההורים שהקימו את אקים ופעילים בה נמצאים יחד איתנו באותה סירה. לא אני נתתי לך מספר טלפון. האיש בעצמו העמיד לרשותך את מספר הטלפון שלו בעקבות בקשתי. היה יכול להיות הרבה יותר נחמד אם היית מתקשרת אליו, מודה לו ומסבירה שאינך זקוקה לשיחה איתו, תוך התנצלות קלה על כך שהוא הוטרד לשוא. אכן את רשאית לבקש כל מידע בפורום הזה, ואשמח גם לסייע לך להשיג תשובות. אני רק מבקש שהבקשות תהיינה רציניות וכנות (וגם אם לא תהיינה כאלה, אצא מתוך ההנחה שהן כאלה ואמשיך לסייע לך, כי זה היעד של הפורום הזה). האם אני אי-פעם שללתי ממך או מכל הורה אחר "מהשטח" (לא ברור לי למה הכוונה בביטוי הזה. איזה הורה איננו "מהשטח"?) את הזכות להתבטא? אם עשיתי זאת, אני מתנצל, כי לא הייתי מודע לכך ואשמח אם תזכירי לי ותסבי את תשומת ליבי... ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לעמיקם שלום

תודה רבה על התייחסותך המהירה והנעימה.היות והרגשתי פקפוק בדבריך לגבי עבודת השטח שלי,והיות ובקשת שלא אסתפק ברמיזות, העלה מספר נקודות שעוררו בי תמיהה וגרמו לי לרדת לעומקם של דברים.במסגרת חיפוש וברור אחר דיור הגעתי גם להוסטל החדש ברעננה.נדהמתי מיופיו ובעיקר מהפאר הרב שאין דומה לו בארץ.לשאלתי על המימון נענתי שהמימון נעשה ע"י אקים ישראל.ובמה זכתה רעננה?נאמר לי זכתה...אין לי בעיה להמשיך ולפרט אבל אתה בטח יודע את ההמשך.האם המימון היה בהתאם לנהלים?האם אי אפשר היה לחלקו לעוד מקום?האם ישנו דיווח ובקורת מטעם כלל הנהלת אקים על המצב הכספי וצורת חלוקתו?האם יש קשר למידת הקירבה לצלחת?יש עוד הרבה באמתחתי ומכאן נובע כעסי.אם תרצה אמשיך לפרט. יום טוב

עמיקםרז

New member
לתמר שלום

קודם כל אני מתנצל על העיכוב בתשובה. מאחר והיה חשוב לי להשיב לך עם נתונים בדוקים, ומאחר ונכנסנו לסופשבוע, חיכיתי עד היום כדי לודא את הנתונים. אכן פיקפקתי ואני עדיין מפקפק בעבודת השטח שלך ובמקורות שהזינו אותך במידע מגמתי, כי הנתונים שבידיי מראים אחרת: עלות בנייתו של ההוסטל היפהפה ברעננה, כולל הצטיידות, הייתה כ-6,500,000 ש"ח עבור 28 דיירים, דהיינו כ-232,000 ש"ח לדייר. רק לשם השוואה, עלות הבנייה של הוסטל אחר שנבנה במקביל ע"י עמותה אחרת עבור 16 דיירים היתה 6,600,000. בחישוב לפי עלות לדייר - העלות היא בערך כפולה. ההוסטל השני נראה, לטעמי, הרבה פחות יפה, כך שככל הנראה היופי אינו תוצאה של עלות מוגזמת, אלא של בחירה נבונה של אנשי מקצוע, משלב התכנון ועד שלב הביצוע. אני מקווה שלא התכוונת שלדיירינו מגיע פחות ממה שמגיע לדיירים בבתים פרטיים באותה סביבה יוקרתית... מקורות המימון: 35% - מימון של הביטוח הלאומי; 10% קרן של"ם; 10% תרומות של תושבי רעננה; השאר (כ-55%) מתרומות של ידידי אקים בארץ ובעולם. יש לציין עוד שבתקופה האחרונה בנתה אקים הוסטל נוסף ברחובות, הוסטל בהרצלייה כרגע בבנייה, ובסוף השנה ייבנה הוסטל באשקלון. בשלב שלאחר מכן צפויה בניית הוסטלים בנתניה וברמת-גן. זוהי תנופת בנייה חסרת תקדים באקים, כך שאם ניסית לרמוז שרעננה זכתה לעדיפות כעירו של יו"ר אקים, טעות מוחלטת בידך... המימון היה בהתאם לנהלים ועל-פי החלטות ההנהלה וועדותיה. עוד חשוב לציין, שעיכובים בבניית הוסטלים של אקים נובעים מבעיות בהשגת אישורים מהרשויות או מההעדר מספיק מועמדים לדיור שיצדיקו את אישור האגף לטיפול באדם המפגר לבניית הוסטל. אף פעם לא קורה שבניית הוסטל של אקים מתעכבת בגלל העדר משאבים כספיים לבנייה, שכן בצד ההתגייסות של הרשויות למימון חלק גדול מהבנייה, אקים מצליחה לגייס מספיק תרומות למימון היתרה. לפיכך גם ההוסטל ברעננה לא נבנה על חשבון מקום אחר כלשהו. בתשובה לשאלתך: יש דיווח ובקורת מטעם כלל הנהלת אקים על המצב הכספי ועל צורת חלוקת המשאבים, ועניין הקרבה לצלחת הוא פשוט השמצה. אשמח אם תפרטי דברים נוספים בצורה ישירה, ללא רמיזות פוגעניות, כדי שניתן יהיה גם להשיב לך ולכל הציבור. ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
תיקון

במקורות המימון החלק של ידידי אקים בארץ ובעולם ("השאר") הוא כמובן 45% (ולא 55%).

tamar13

New member
עמיקם שלום

סליחה על העיכוב לא הייתי ליד המחשב.תודה על התשובה המפורטת והמיתממת מעט.האם אותו כסף שניתרם מידידי אקים נועד למטרת הקמת הוסטל?או נועד להקמת מרכז לאומנויות עבור כלל אוכלוסיית המפגרים.והאם הסבת הייעוד היתה מתבצעת לולא ההוסטל היה מיועד לרעננה עירו של היו"ר.זה מסוג הדברים הכמעט לא כשרים שקוברים אותם בחדרי חדרים ואתם שיושבים בהנהלה תפקידכם לשמור עלינו מדברים כגון אלו ולא לפחוד להוקיעם מתוככם..

עמיקםרז

New member
אולי די כבר להכפיש?!

תמר שלום, אני חייב לומר שאני מרגיש את עצמי נפגע מכך שאת מטילה דופי ביושר האישי שלי ושלאחר תשובה כל כך מפורטת, שאת פרטיה את מוזמנת לבדוק במסמכים באקים, את טוענת שאני מיתמם... אני חייב גם לומר שאני כבר מצליח לנחש מי עומד מאחורי השם התמים "תמר13"... אבל טוב שאת שואלת, כי זה מאפשר להוציא את האמת לאור: הכסף שניתרם מידידי אקים בארץ הוא ברובו כסף שנאסף בזמנו ממבצע המסכות המוצלח מאוד, שבו ידידי אקים בישראל מכרו מסכות שנצבעו ע"י ידוענים מהארץ ומהעולם. לאחר המבצע, אכן הוחלט ליעד את הכסף שנאסף לבניית מרכז לאומנויות מעל לבניין המשרדים של אקים. הוחל בהליכים לקראת בניית המרכז הנ"ל, אך ככל שחלף הזמן התעוררו יותר ויותר ספקות לגבי הכדאיות של בניית מרכז אומנויות ארצי, שאמור לשרת את כל אולוסיית האנשים עם פיגור בארץ, ועלה החשש שזה יהפוך ל"פיל לבן" שלכל היותר ישרת מספר קטן של אנשים עם פיגור מהסביבה הקרובה ולא יוכל לתפקד ברמה ארצית, ואפילו לא איזורית. משנכנס היו"ר הנוכחי של אקים לתפקידו, הוא העלה את ההסתיגויות האלה בפני נציגי אגודת הידידים, שתבעו בתוקף למצוא באופן דחוף אלטרנטיבה שבמסגרתה יושקע הכסף בפרוייקט בנייה תוך שנה, כי אחרת הם מתבזים ולכן ייאלצו להחזיר את הכסף לתורמים. נעשה ניסיון למצוא פרוייקט חליפי בתחום האמנות ונבדקו אפשרויות להשקיע את הכספים במוזיאונים שונים במרכז הארץ ובפריפריה לטובת שיתוף-פעולה בין אמנים "רגילים" לאמנים עם פיגור, אך נענינו בשלילה. ואז הציעו נציגי אגודת הידידים להשקיע את הכסף בבניית הוסטל. הצעתם נתקבלה בברכה ואושרה בהנהלת אקים ישראל. ההוסטל היחיד שהיה אותו זמן כבר בבנייה הוא אותו הוסטל ברעננה, ולכן אישרה הנהלת אקים להשקיע את הכסף בו, מתוך כוונה לשחרר כספים אחרים שנועדו לבנייתו לטובת בניית הוסטלים נוספים בעתיד, וזה אכן מה שנעשה. הפניית הכסף הזה למימון הוסטל רעננה לא גרמה לשינוי כלשהו בתכנון ההוסטל ברעננה שייקר אותו. הכספים שנחסכו מושקעים עכשיו בהוסטל שנבנה כרגע בהרצליה. הנושא הועלה בפני מבקר הפנים של אקים, ומסקנותיו תוגשנה בקרוב. הניסיון שלך לטעון שבתהליכי קבלת ההחלטות היה דבר-מה לא כשר הוא הכפשה לשמה. גם הניסיון שלך לטעון שבהנהלת אקים שורר טרור ושאנשים מצביעים בה על החלטות מתוך פחד שיבולע להם אם יצביעו כך או אחרת הוא נסיון נלוז ומכוער לפגוע בגוף שפועל כשהשיקול היחידי לנגד עיני האנשים היושבים בו, כולם כמתנדבים, הוא טובת האנשים עם פיגור במקומותיהם ובארץ כולה. מי שעומד מאחורי ההכפשה הוא מי שאקים דחתה בהליך דמוקרטי מובהק ובהצבעה חשאית את נסיונותיו לכפות על הארגון החלטות כראות עיניו. ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
עמיקם שלום

מלכתחילה לא רציתי להעלות בפורום את כל מה שנודע לי ממקור מאד מוסמך.אך אתה בקשת עובדות ולא רמיזות.מתוך התרשמותי ממך דרך הפורום,סברתי כתמימותי שאוכל לקבל תשובות לכל התמיהות שעלו אך נתבדתי.כי תמיד תצדיק את הגוף אליו אתה שייך.באשר לשמי אני נושאת אותו בגאוה 52 שנה ולא סולקתי מעולם משום מקום שיש בו נגיעה לפיגור כי זוהי ראשית דרכי בתחום הפיגור.אני מצרה על כך שבראשית דרכי נתקלתי בדברים מסוג זה ועוד.איני מזדהה גם בשם משפחתי עד אשר אצליח לסדר את בתי בדיור.לאחר מכן אזדהה בשמי המלא שאני גאה בו ותעמוד על זהותי.אני מתנצלת בפני אותה אחת שאתה מאשימה על לא עוול בכפה. ולמרות הכל אני מרשה לעצמי להכנס מידי פעם לפורום ומבטיחה בלי הכפשות ובלי גילויים מרעישים אלה אם כן אתה תבקש שוב. ולמרות תשובתך הפוגעת אני מודה על התיחסותך.

תמר שלום

הפורום הזה נועד להיות מקור של תמיכה וייעוץ למשפחות, ואין בו לדעתי מקום לפוליטיקה תוך אירגונית ולהאשמות מן הסוג שהעלית (וממש לא חשוב עד כמה את חושבת שהצדק עימך). אני באופן אישי- כחברת הנהלת אקים ישראל לצידו של עמיקם, נפגעתי מאוד כשבחרת להעלות את הנושא כאן בפורום. ביקורת היא דבר לגיטימי, אך יכולת לדעתי לבחור להעביר אותה במסר אישי לעמיקם ולא כאן.אני בטוחה שעמיקם היה מגיב עניינית לכל טיעונייך. אבל לצד הביקורת היה נחמד מאוד לו היית מוצאת כמה מילים טובות לומר על אקים. מה, הכל לא כשר אצלינו? כל הפעילות העניפה המתנהלת בסניפי אקים ברחבי הארץ לא שווה איזו מילה טובה? בל תשכחי תמר שעמיקם, אנוכי ושכמותינו, עוסקים ימים כלילות בפעילותינו בהתנדבות כדי שהורים כמותך יוכלו לישון בשקט בלילה. חשוב לי להדגיש- אנו לא עושים זאת בשביל המילה הטובה אלא מתוך אמונה שלילדינו מגיע הטוב ביותר ואף אחד לא יגיש להם שירותים על מגש של כסף. תפקידינו כהנהלה הוא לדאוג לסינגור ולשירותים עבור כלל האנשים בעלי הפיגור ואני בפירוש מאמינה שללא תמיכת המשפחות לא היינו יכולים להתפאר בהשגיו של הארגון היקר הזה- אקים. אנא תמר- אם יש לך איזושהי תגובה לדבריי,אשמח לקבל אותה במסר אישי על מנת להשאיר את הפורום בצביונו הנכחי והמיוחד, ועל מנת שלא לפתח פולמוס נוסף בנושא בברכה, אורית

עמיקםרז

New member
תמר שלום

את צריכה להבין שרמזים חלקיים עושים לפעמים הרבה יותר גרוע מהאשמות ברורות שאפשר להגיב עליהן, ולכן ביקשתי ממך לפרט. בצורה שבה יצאת בהאשמות כלליות כלפי אקים גם לא היה לי ספק שתסרבי לקבל את ההסברים שלי, כי נראה היה לי שהיית נחושה לתקוף, אבל חשוב היה לי להגיב. אני יכול לומר לך רק דבר אחד: גם אם נניח שיש ליקויים באקים, רק מי שלא עושה לא טועה. גם אני מכיר ליקויים באקים (לא אלה שאת דיברת עליהם) אבל אני זוכר דבר אחד: השירותים שמקבלים אנשים עם פיגור שכלי בישראל הם מהמתקדמים ביותר בעולם, גם יחסית למדינות מתקדמות ועתירות משאבים, ולא היה שום סיכוי שזה יהיה כך אלמלא עמד מאחוריהם ארגון כמו אקים. לא רק אני ומשפחתי שייכים לאקים, אלא גם את וביתך, אם תרצי ואם לא תרצי, שכן את הסטנדרטים של איכות החיים של ביתך יגדירו בסופו של דבר לפי ההישגים של אקים, ולכן כולנו צריכים לעמוד לצידה של אקים כארגון הורים. לא היתה לי כוונה לפגוע בשמך ובוודאי שלא לסלק אותך מהפורום. את גם זכאית שלא להזדהות בשמך, זאת זכותו הבסיסית של כל מי שמשתתף בפורום. אבל אשמח מאוד, כפי שאורית כתבה, אם את הפוליטיקה הפנים-ארגונית באקים (שקיימת בו כמו בכל ארגון בסדר גודל כזה) תשאירי מחוץ לפורום הזה, לטובת הפורום, שהרבה אנשים מוצאים בו עידוד ותמיכה. אין לי גם כוונה להתחמק מלענות על שאלות גם בתחום הפוליטיקה הפנים-ארגונית, אבל אני מעדיף לקבל שאלות מסוג זה במסרים אישיים ולא כחלק מהתכנים של הפורום. אז כפי שאמרתי: אשמח אם תישארי איתנו בפורום, עמיקם

AZRAK

New member
היי תמר

ברצוני להצטרף ולחזק את דברי עמיקם ואורית. לא הבנתי את המשפט " תמיד תצדיק את הגוף אליו אתה שייך" מדברייך אני מבין שאת גם משתייכת לאותו הגוף. לא תמיד הדברים פועלים לפי ראות עינינווכמו בכל גוף או ארגון יש דעות שונות "דברים שרואים מכאן לא רואים משם". כאחד שגאה להשתייך לארגון ומכיר מקרוב את עבודת הקודש שנעשית באקים אני רוצה להגיד לך שיש הרבה אנשים טובים דוגמת עמיקם ואורית שיעשו הכל על מנת לפתור לך את הבעיה. לסיום אני רוצה לאחל לך ולמשפחתך הרבה בריאות ושתמצאי סידור הולם לבתך. איציק אזרק יהוד

tamar13

New member
לאורית עמיקם ואזרק

ברצוני להעמידכם על טעותכם.הוזמנתי ע"י עמיקם לפרט את טענותי ופרטתי.על זה שאקים הגיע להישגים יפים במשך כל שנות קיומו ,על זה אין עוררין זה יעודו של הארגון ואם לא כך אין לו זכות קיום.ואם הפורום נועד רק כדי להלל ולשבח הרי שטעיתי.נכון כפי שאמרתם מי שלא עושה לא טועה השאלה היא איזה טעויות ?האם נעשו בלב נקי ללא כל אינטרסים אישיים .על ה"טעויות" האלה צריך להצביע להוציאם לאור ולתקנם.להוקיע את אלו שעושים באקים כבתוך שלהם מתוך זה שיודעים שלאף אחד לא יהיה את האומץ להתריע .הרבה יותר נח לשתוק כדי לא לזעזע את אמות הסיפים ולשמור על הכסא. אי אפשר לפתור את הבעיות במיילים פרטיים.צריכה להיות שקיפות,שכולם ידעו וישפטו. ואם לא כך הרי שיהיו דברים רקובים בממלכה.אנשים חביבים אורית עמיקם ואזרק לא אמשיך להעלות נושאים אלו אלא אם אתבקש.אין אתם צריכים לדעת ממני מה קורה אצלכם .

עמיקםרז

New member
לתמר...

תמר שלום, 1) קודם כל אני שמח שיש לך גם מילה טובה להגיד על אקים. בכל ההודעות שלך עד לפני זו האחרונה קראתי רק דברים שליליים על אקים בצורה מקוממת. אפשר לחזור אחורה ולראות את ההודעות שהביאו לויכוח בינינו. 2) הפורום לא נועד בכלל לעסוק בניהול אקים. זהו איננו פורום של אקים, אלא פורום שאני הקמתי ביוזמתי הפרטית כהורה כמוך, וכל יעודו תמיכה ועזרה לאנשים כמונו (לשמחתי הרבה אני מקבל הרבה עזרה מאנשי המקצוע של אקים) ולא התעסקות בניהול אקים. כדי לנהל את אקים קיימים מוסדותיה, ובראשם האסיפה הכללית, וכל הורה מוזמן להיות פעיל וע"י כך גם להיות שותף בבחירת נציגיו לניהול הארגון, אבל גם לקבל את החלטותיו הדמוקרטיות. 3) שוב את רומזת למצב של טרור באקים, וזה ממש בלתי נסבל. כל חבר באקים יכול להצביע כראות עיניו בהליכי קבלת ההחלטות, ולא יבולע לו או למשפחתו או לפרנסתו (שכן הוא מתנדב), ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהצבעה חשאית. 4) הכרזתי הרבה פעמים, ואני חוזר ומכריז, שאני מוכן לוותר בכל רגע על כסאי באקים ברגע שאתבקש לעשות זאת לטובת מי שייבחר לכך וירצה בתפקיד. בינתיים עוד לא ראיתי שיש אנשים שמחכים בתור... האמת היא שזאת עבודה די מפרכת שלעיתים סופה מפח נפש וחוסר הערכה מצד אלה שנהנים ממנה... 5) כעמותה ציבורית, השקיפות באקים מלאה, וכל אחד יכול לבקש לראות את כל המסמכים הנוגעים לפעילותה של אקים כאשר יש לו חשד לדברים שנעשו בדרך לא כשרה. חבל רק שאלה שהעלו חשדות ועשו עבודה מפרכת כדי לבסס אותם ולא הצליחו מפצים את עצמם בטפטוף רעל בכל מקום אפשרי, כדי לנסות לפצות את עצמם ע"י גרימת נזק לארגון שלא התרצה לגחמותיהם ולחשבונות האישיים שלהם. 6) מצידי החלטתי שאינני מגיב יותר להודעותייך בנושאים הקשורים לניהול אקים, אלא אם כן תהיינה עובדות בדוקות להגיב עליהן, אבל כפי שאמרתי אשמח מאוד אם תהיי שותפה לפעילות בפורות בתחומים שלשמם הוא נועד: תמיכה הדדית וסיוע הדדי בקבלת מידע ע"י בני משפחה של אנשים עם פיגור ואחרים שמגלים עניין בתחום. ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לעמיקם

כפי שכתבתי לך לא צברתי הרבה שעות אקים ולכן עדיו לא הצטברו אצלי כל גחמות ושום חשבונות אישיים.הכל אצלי טהור ואני כתבתי ממקום של להתריע ולתקן ולא כדי לטפטף ארס.בנתיים הייה שלום. תמר

למעלה