לתמר שלום
קודם כל אני מתנצל על העיכוב בתשובה. מאחר והיה חשוב לי להשיב לך עם נתונים בדוקים, ומאחר ונכנסנו לסופשבוע, חיכיתי עד היום כדי לודא את הנתונים. אכן פיקפקתי ואני עדיין מפקפק בעבודת השטח שלך ובמקורות שהזינו אותך במידע מגמתי, כי הנתונים שבידיי מראים אחרת: עלות בנייתו של ההוסטל היפהפה ברעננה, כולל הצטיידות, הייתה כ-6,500,000 ש"ח עבור 28 דיירים, דהיינו כ-232,000 ש"ח לדייר. רק לשם השוואה, עלות הבנייה של הוסטל אחר שנבנה במקביל ע"י עמותה אחרת עבור 16 דיירים היתה 6,600,000. בחישוב לפי עלות לדייר - העלות היא בערך כפולה. ההוסטל השני נראה, לטעמי, הרבה פחות יפה, כך שככל הנראה היופי אינו תוצאה של עלות מוגזמת, אלא של בחירה נבונה של אנשי מקצוע, משלב התכנון ועד שלב הביצוע. אני מקווה שלא התכוונת שלדיירינו מגיע פחות ממה שמגיע לדיירים בבתים פרטיים באותה סביבה יוקרתית... מקורות המימון: 35% - מימון של הביטוח הלאומי; 10% קרן של"ם; 10% תרומות של תושבי רעננה; השאר (כ-55%) מתרומות של ידידי אקים בארץ ובעולם. יש לציין עוד שבתקופה האחרונה בנתה אקים הוסטל נוסף ברחובות, הוסטל בהרצלייה כרגע בבנייה, ובסוף השנה ייבנה הוסטל באשקלון. בשלב שלאחר מכן צפויה בניית הוסטלים בנתניה וברמת-גן. זוהי תנופת בנייה חסרת תקדים באקים, כך שאם ניסית לרמוז שרעננה זכתה לעדיפות כעירו של יו"ר אקים, טעות מוחלטת בידך... המימון היה בהתאם לנהלים ועל-פי החלטות ההנהלה וועדותיה. עוד חשוב לציין, שעיכובים בבניית הוסטלים של אקים נובעים מבעיות בהשגת אישורים מהרשויות או מההעדר מספיק מועמדים לדיור שיצדיקו את אישור האגף לטיפול באדם המפגר לבניית הוסטל. אף פעם לא קורה שבניית הוסטל של אקים מתעכבת בגלל העדר משאבים כספיים לבנייה, שכן בצד ההתגייסות של הרשויות למימון חלק גדול מהבנייה, אקים מצליחה לגייס מספיק תרומות למימון היתרה. לפיכך גם ההוסטל ברעננה לא נבנה על חשבון מקום אחר כלשהו. בתשובה לשאלתך: יש דיווח ובקורת מטעם כלל הנהלת אקים על המצב הכספי ועל צורת חלוקת המשאבים, ועניין הקרבה לצלחת הוא פשוט השמצה. אשמח אם תפרטי דברים נוספים בצורה ישירה, ללא רמיזות פוגעניות, כדי שניתן יהיה גם להשיב לך ולכל הציבור. ב ב ר כ ה , עמיקם