דיני עבודה

sapirst

New member
להמשיך ליסינג במקום חדש?!

הי כולם, אני עוברת לעבוד בחברה חדשה בה קונסים עובד במידה והחזיר רכב ליסינג לפני שמלאו לרכב 3 שנים. אם האיומים להעלאת המס על רכבי ליסינג יתממשו בינואר, אחזיר את הרכב החדש שיתנו לי ואחטוף קנס! פעם אחת ולתמיד - מה הסיכויים שהמיסים יעלו? והאם זה באמת יהפוך אתזה ללא-משתלם? מישהו יודע מה צפוי?! מה כדאי לי לעשות במקרה זה? תודה!

נירנירש

New member
שאלה לגבי חופשה כפויה

אני עובד במפעל במרכז הארץ. נהוג במפעל להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת פעמיים בשנה. אנחנו מקבלים התראה זמן רב מראש, כך שמהבחינה הזאת המעסיק "מכוסה". האם המעסיק יכול לכפות את החופשה גם אם אין לרשותי ימי חופשה? (כלומר - אם אצא לחופשה השנתית המתוכננת אהיה "במינוס" מבחינת ימי חופשה). אציין גם שתפקידי הוא כזה שאוכל לעבוד כרגיל גם אם המפעל סגור (אני לא עובד ייצור). תודה רבה לכן העונים! ניר

Sea Urchin

New member
גש למעסיק וסכם איתו לגבי החופשה.

לגבי ה"מינוס" - זה כבר נושא לפורום דיני עבודה.

ZZofeR

New member
אהלן..

שלום לכולם ארצה לדעת איפה אוכל לקרוא חומר על זכויות עובד חברת כח אדם.. בעקרון פוטרתי ממקום עבודתי(אחרי שנתיים) והבנתי שהסיכוי שיחסלו את נאסראללה גבוה יותר מהסיכויים שאני אראה פיצויים... לדברי חברת כח האדם ,המקום בו עבדתי פיטר אותי ולא הם..ועל מנת לקבל פיצויים על החברת כח אדם לפטר אותי..כמובן עכשיו הם מציעים לי עבודות וכו..ואם אני מסרב אז אני למעשה מתפטר והם לא חייבים לי כלום.. מה אומרים ?יש משהו שניתן לעשות? בטוח נתקלתם במקרים כאלה מעצבנים שמדרבנים לא לרצות לעבוד בחברות כח האדם האלה... תודה לכולם. יום טוב עופר (אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה שכזו..העלתי אותה הודעה גם בפורום דיני עבודה)

Sea Urchin

New member
הגעת לפורום שמפנה שאלות

מסוג זה לפורום דיני עבודה. לדעתי, אם חברת ההשמה אינה משלמת לך פיצויים בגין פיטוריך מהמקום בו עבדת, עליה להמשיך לשלם לך שכר. אבל שוב, לא ידוע לי מתי, אם בכלל, יגיע לפורום זה מישהו המתמצא בדיני עבודה.

yael2221

New member
תאונת עבודה

לפני חודש מעדתי במקום העבודה (מוסד גדול ומוכר) ,קיבלתי חבטה במצח וברקה, (מכות יבשות),לאחר 15 דקות התעשתתי וחזרתי לעבוד,נכחו 2 אנשים בחדר כשקרה, יום לאחר המקרה היו כאבים ונפיחות הלכתי לרופא משפחה וזה נירשם בתיק,רשמתי את פירוט המיקרה על מכתב ושלחתי לכוח אדם, הם שלחו לי חזרה טפסים למלא כולל טופס 250, האמת שבגין המיקרה נעדרתי יום אחד,היום לאחר חודש יש שרידים של כאב באיזור המכה, לא הבנתי לשם מה הטפסים שעליי למלא, האם מגיע לי כסף בגלל המכה שקיבלתי? האם הטפסים מועברים לביטוח לאומי בשביל שקבל החזר על יום מחלה אחד שנעדרתי? אין לי ניסיון עם תאונות עבודה ואנני יודעת מה החשיבות של מילוי הטפסים ,יש לדעתכם מקום להמשיך את התהליך?

בודאי. המשיכי למלא את הטפסים.

ביטוח לאומי אמור לכסות את תשלום יום העבודה שהפסדת, ואולי תפסידי בגין אותה תאונה בעתיד. חודש עבר ועדיין יש לך שרידי כאבים.
המון בריאות

latino1302

New member
האם אני זכאי לקבלת פיצויים ??

ערב טוב סליחה על השעה.. רציתי לדעת האם אני זכאי לפיצויים אם אני מבקש להתפטר..? אני כעיקרון עובד שלוש וחצי שנים בחברת גדולה מאוד,ואני רוצה להתפטר ולקבל או לבקש פיטרים, רובם אומרים שכן ,אני זכאי ואחרים אומרים שלא תמיד נותנים..יש לי הבה דאגות לגבי זה,תוך כמה זמן אני יכול לתת התראה,האם ישלמו לי במשכורת הבא,האם לא עשו לי בעיות? אף פעם לא הייתי מעורב בכול שהיא בעיה והייתי בעבודה בסה"כ בסדר גמור.. מחר על הבוקר אני אמור להודיע למנהל אנוש שלי.(חברת ביפר) ואני די תלוי בפיצויים הנ"ל. סליחה אבל לא מצאתי פורום אחר יותר מתאים לגבי הנושא הזה.. מודה לכן מאוד..

סרוב המעסיק לשלם דמי הבראה

בהתחלה ניסה המעסיק להתחמק בטענה שהחוק לא חל על המגזר הפרטי, הראיתי למעסיק את נוסח החוק, שכולל את ההרחבה לגבי כלל המשק. המעסיק מסרב לשלם דמי הבאה או בלשונו "מצדי תתבעי אותי". אוקי, אני מוכנה לתבוע, מה עושים ולמי פונים כדי לחייב את המעסיק לשלם על-פי החוק? עכשיו כמובן קיים החשש שאם אתבע אותו, אאבד את עבודתי. תודה

latino1302

New member
שלום אביב קסום

די מעצבן לשמוע את זה,אבל מה לעשות ככה זה עובד כאן.. תנסי לפנות ל" ש.י.ל " שרות יעוץ והם ישמכו לעזור.. לפי מה שאני יודע הם תמיד עוזרים.. ד"א לגבי הפיצויים, תודה רבה לאל! אני מבסוט להאלה.מסתבר שככול חודש היום מורידים ממני מהשכר חלק לביטוח מנהלים וחלק לפיצויים עתידים,וזה עכשיו עובד יופי.. בכל מיקרה הנא הקישור..

אל דאגה,המס לא יעלה

מכיוון שהלובי בכנסת של חברות הליסנג חזק כל כך, שאף חבר כנסת לא יעלה את המס. מה גם שחברי הכנסת עצמם נהנים מהטבת המס

למעלה