דיני עבודה

try me1

New member
דיני תעסוקה-שאלות

שלום רב, אני עובד כדייל אוויר. ישנם תנאים שלדעתי מגיעים לי אך אני לא מקבל רציתי לשאול את דעתכם אם יש טעם להעלות את הנושא- אם כן, אני אשמח לשמוע מכם איך נקראים החוקים שמגדירים את תנאי העבודה האלו. יש 3 דברים נוספים שמגיעים לנו ומעוגנים לדעתי בחוקי התעסוקה של מדינת ישראל- 1. תעריף שונה בין עבודה ביום לבין עבודה בלילה- כיום התעריף אחיד. 2. תשלום לפי שעות מרגע האיסוף לעבודה/ מרגע הגעה לשדה התעופה - כיום משולמים מרגע הדלקת מנועים במטוס (אנחנו נאספים לשדה כשעתיים וחצי עד שלוש לפני הטיסה). 3. תשלום שונה על עבודה של מעבר ל8 שעות (שעות נוספות)- כיום התשלום אחיד. שאלה נוספת, ואני יודע שכבר ענו לי עליה בעבר, אך אני לא מוצא את ההודעה בנושא- מהם התנאים לפנות לבג"ץ והאם ניתן לעושת זאת באופן פרטי ועצמי ללא עו"ד. תודה רבה,

sshlomi1

New member
סיפור + שאלות

ערב טוב ! שמי שלומי ורציתי לשאול כמה שאלות בקשר לתנאי העבודה במקום בו אני עובד ואשמח עם תוכלי להיות לי לעזר . תמונת רקע : אני עובד בחברה פרטית כבר יותר משנתיים וחצי לחברה ינם כמה סניפים אשר בהם מועסקים כמות מסויימת של עובדים, לאחרונה צצו לי לי כל מיני שאלות לגביי תנאי ההעסקה שלי בחברה לעומת שאר העובדים בחברה והייתי רוצה לדעת האם יש בדברים הללו צדק או שלא . אז הנושאים הם : 1. האם יכול המעסיק להעניק רק לחלק מן העובדים ביטוח מנהלים או קרן פנסייה ולשאר העובדים לא ? 2. האם לאחר שנתיים של עבודה מגיע לי העלאה בכמות ימיי החופש השנתיים ? 3. אם מופסקת העבודה באמצע שנת עבודה האם על המעסיק לשם לי דמי הבראה ייחסיים למספר החודשים שעבדתי באותה השנה ? 4. האם ישנה אפשרות לתבוע מהמעסיק החזרת יום חופשה שנלקח ממני , יום זה הורד על פי חישוב של בעל המקום בצריכת ימי חופשה בחול המועד בפסח בשנה שעברה לאחר פנייה למעסיק הוא טעם כי כל חול המועד שהיה החישוב של ימי העבודה או ימי החופשה היה לפי יום עבודה מלא בחול המועד , לאחר פניות חוזרות ונישנות ולאחר שהוכח לבעל המקום כי טענתו לא נכונה וכי כל ימי חול המועד במקום חושבו תמיד לפי חצי יום הוא איננו מוכן להחזיר לי ולשאר העובדים את אותו יום החופשה שנלקח לנו שלא כדין , האם יש מה לעשות בנידון ? אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי , זה יעזור לי בהבנה של הזכויות שלי בעבודה . תודה מראש על העזרה !!!

היי../images/Emo140.gif

תפנה בבקשה לפורום דיני עבודה.

דיני עבודה

לגבי עבודת לילה אין תעריף מיוחד, אך יום עבודה מלא בלילה נחשב לשבע שעות לעומת שמונה שעות ביום

למעלה