דיני

תלושי שכר

עבדתי שנה ו10 חודשים במיסעדה כמלצרית וחודשיים אחרונים כאחראית ,כמו כן פוטרתי מעבודתי ויש לי מיכתב פיטורים. המעביד שלי לא רוצה לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי (רוצה לתת לי רבע) שאלתי היא כזאת:התלושים שהם מוצאים הם שיקריים ,סכומים קטנים ולא הסכומים האמיתיים,ואין בידי את התלושים.,מה אני עושה עם הם מסרבים להביא לי את התלושים? ומה אני יכולה לעושת בנידון עם אני טובעת אותם והתלושים הם לא נכונים למי אני יכולה ליפנות?

damiansup

New member
שביתה כללית במשק

מה ההתחייבות שלי להגיע לעבודה (בחברה פרטית) במידה שיש שביתה ואין תחבורה ציבורית? המעביד יכול להוריד לי יום חופש במידה שאני לא מגיע לעבודה? אני מקבל החזר של נסיעות ומגיע חלק מהימים ואוטובוס וחלק באותו הפרטי שלי תודה!

למלצרית

שלחי לו מכתב בדואר רשום שבו את דורשת לקבל את הפיצויים ואת תלושי השכר עם נתונים אמיתיים, ולא בכוונתך להגיש תביעה כנגדו בבית דין לעבודה.

דיני

עבודה הפורום עוסק ביחסים בעבודה ולא בדיני עבודה. אנא פנו לפורום דיני עבודה.

omri120

New member
אבקש את עזרתכם

יש מקום עבודה שאני אמור לעבוד שם,כל יום 10 שעות-והמשכורת היא משכורת חודשית כמובן. השאלה שלי היא כזו: האם עליי לדרוש בחוזה ,איזשהי פיסקה שמפרטת לי מה זה אומר "10 שעות עבודה"? ז"א,אמרו לי שמדובר מהשעה 6:00 בבוקר עד 16:00 אחר הצהריים. אבל אם אני עושה הפסקת צהריים (נגיד של חצי שעה) זה אומר שאני אצטרך להישאר עד 16:30?? זה די לא הגיוני ש 10 שעות אני אשאר בלי אוכל. והאמת היא שלא ממש בא לי לאכול במשרד או במתחם. מותר לי לצאת לאכול חצי שעה??? זה נכלל ב 10 שעות?? הם יכולים להגיד לי ש" אין דבר כזה"?? תאכל ותעבוד במקביל? האם יש חוק שמגן,עלינו העובדים? אולי חוק שאומר שכל 7 שעות או 10 שעות,מגיעה הפסקה של 10 דקות אפילו?? בקיצור-אשמח להערות בנידון.

בתאבון

יש חוק שאומר שאתה אמור לקבל הפסקה למשך כחצי שעה-45 דקות ביום(על חשבונך). אם מקום העבודה אינו מתיר לך לצאת ממקום העבודה במהלך ההפסקה, כיוון שאתה בכוננות או מפקח על משהו גם תוך כדי הפסקה, מקום העבודה חייב לשלם לך על ההפסקה.

omri120

New member
נו-אבל זו התחמקות.

אם מלכתחילה סגרו איתי על 10 שעות עבודה,כל יום.....וסגרו איתי על ******* כסף. אז לפי מה סגרו איתי?? לא הבנתי כלום. מצד אחד,יכולים להגיד ש 10 שעות האלה,לא כלול בכלל הפסקה. ומצד שני,יכולים להגיד שה 10 שעות האלה,כלול בהם גם הפסקה. לפי מה שאתה אומר--אז מגיע לי הפסקה של 30 דקות,אבל היא תהיה על חשבוני??? ז"א,שמהסכום המקורי שסגרו איתי ,יורידו לי כל יום שיצאתי ל"הפסקת אוכל" סכום מסויים?? לא הבנתי. מה הכוונה "מקום העבודה חייב לשלם לי על ההפסקה". או "ההפסקה היא על חשבונך".?? הסכום שסגרו איתי הוא חודשי.קבוע.גלובלי. נקודה. בלי חריגה לכאן או לכאן. מקווה שהבנת עכשיו יותר המון תודה

הבהרות

זה אומר שאתה חייב לתת 10 שעות מבלי להחשיב בהן את ההפסקה שלך, אלא אם יסכימו ללכת לקראתך. אם אסור לך לעזוב את מקום העבודה בהפסקה, חייבים להכליל ב10 שעות הפסקה

Sea Urchin

New member
אבל האם שבוע העבודה אינו מוגדר

כ-43 שעות? במקרה זה נראה שהגדירו את השבוע כ-50, ולכן סביר כי ה-10 שעות כוללות הפסקה.

omri120

New member
וואלה יופי

אז במקום ללכת הביתה ב 20:00 בערב ביום שאני לא אוכל כלום. אני אמור ללכת הביתה בכל יום שאני "אוכל" (באמת תודה רבה) ב 20:30?? מה קרה? מי מת? איזה מדינה דפוקה.אלוהים!

אני צריכה עזרה בבקשה

אני והבוס שלי בסיכסוך רציני ונראה לי שהוא הולך לפטר אותי. אני עובדת במשרד כבר שנה וחצי שמתוכם אחד השותפים הוציא לי תלוש וכעבור שנה עזב כי גם הוא לא יכל לסבול את הבוס שלי כרגע אני עובדת חצי שנה עם התלוש הנוכחי. מגיע לי פיצויים על השנה ההיא שעבדתי או שהוא פטור מזה או שמגיע לי מהשותף שעזב אולי? וגם אני רוצה לדעת כמה זמן מגיעה לי הפסקה על 8 שעות עבודה? והכי חשוב אנחנו סיכמנו על שכר מסויים כשעבדתי 7 שעות ביום באיזה שהוא שלב הבוס החליט להוסיף עוד שעה כלומר 8 שעות ובדרך כלל הוא היה נותן לי בונוס על שעות נוספות עכשיו, אחרי שהסתכסכנו הוא רוצה להוריד לי את השכר חזרה לשכר שקיבלתי כשעבדתי 7 שעות כאילו להוריד את הבונוס אבל מצד שני הוא הוסיף לי שעה מה עושים? ועוד שאלה: במשך השנה וחצי נתתי המון שעות נוספות המון המון שעות נוספות אבל בגלל שקיבלתי גלובלי וגם אהבתי את העבודה אז לא היה אכפת לי השאלה שלי היא אם הוא מפטר אותי אני יכולה לתבוע את השעות האלה אפילו שלא ערכתי רישום שלהם?

yahoo2006

New member
התנהלות נכונה לאחר פיטורין

פוטרתי ממקום עבודתי. בכדי להגיד תביעה לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה, על מחלקת השכר במקום עבודתי (מקום העבודה הוא מוסד פיננסי גדול ומכובד) למלא טופס מעסיק שבו פירוט שלח הפרשות שונות וכן מכתב המעיד על מועד ניתוק יחסי עובד-מעביד. בכל פעם שאני פונה למחלקת השכר טלפונית, הם אומרים שזה ייקח עוד שבוע וכו'... בינתיים חול המועד סוכות מקרב ביטוח לאומי יהיה סגור וכן לשכות העבודה... כל נושא דמי האבטלה עלול להתעכב בשל כך. העיניין הוא שממחלקת השכר אמרו במפורש שייעשו את זה אבל מתוך תחושה שלי, הם מושכות את הזמן ומתעצלות. הן עסוקות במתן מענה לעובדים ומתייחסים למפוטרים ביחס צונן וקצת "מתנשא". העיניין הוא שאני כעת מתלבט... אני יכול לפנות אליהם בקטע של איום מרומז, כי קראתי שעל פי החוקים הם מחוייבים לספק לי את האישורים תוך 7 ימים ממועד קבלת בקשתי בכתב, אבל, מאידך, אני חושש שאני עלול לקבל יחס אנטי של "לעשות לי דווקא".... מה אתם אומרים?

noa1996

New member
עזרה בבקשה

ערב טוב אנא עזרתכם אני עובדת כבר שנה וחצי במקום עבודה פרטי חצי משרה 4.5-5 שעות ביום, רק הבוס שלי ואני. הוא עורך דין שלא עוסק במקצוע אבל הבהיר לי מההתחלה שהוא לא מעוניין בחוזה. מה מגיע לי ממנו מה אני יכולה לדרוש? לא קיבלתי הבראה האם מגיע לי? אין לי ביטוח מנהלים לא קרן השתלמות אני מרוויחה את אותה המשכורת מהיום הראשון הוא מאוד נחמד הכל טוב ויפה היחסים ביננו בסדר גמור. היו לו כבר שתי התקלויות עם שתי עובדות לשעבר שהגיעו לבתי משפט. נחמד לי אני לא רוצה לעזוב אבל מרגישה מנוצלת מה עושים??? המון תודה נועה

למעלה