דינמיקה יחסותית...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
דינמיקה יחסותית...

יש לי שאלה ביחסות פרטית, חלקיק בעל מסה m נע במהירות u=0.8c ובכוון x ביחס למעבדה ולפתע הוא פולט פוטון בכוון תנועתו. אנרגיית הפוטון במעבדה היא E_p=1/2*mc^2 יש לחשב את מסת החלקיק ומהירותו לאחר פליטת הפוטון. ובכן, g היא פונקצית הגמא (לא המתמטית אלא היחסותית), הגעתי למשוואה הבאה: E'=E-1/2mc^2 כאשר E' היא האנרגיה לאחר הפליטה, E האנרגיה לפני. כעת אם נציב E'=g(v)mc^2 כאשר v היא המהירות לאחר הפליטה, ו-E=g(u)*mc^2 עכשיו הצבתי וחישבתי והגעתי לכך ש-v=sqrt(13)/7*c אבל התשובה בספר היא v=5/7c, האם טעיתי פה במשוואה, ואם זה לא נכון, אז למה? זה די חשוב, הבחינה ביום ראשון... תודה מראש לעוזרים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה עוזר, רק חבל שבספר של אגמון יש כ"כ הרבה

טעויות, גם לאחר המהדורה ה-שמינית.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עוד שאלה באותו נושא:

נתון אטום שמסתו m0 הנמצא במנוחה ולפתע הוא פולט פוטון. כתוצאה מפליטת הפוטון פוחתת האנרגיה הפנימית של האטום בשיעור של dE. יש להראות שאנרגית הפוטון שווה ל-dE(1-dE/2mc^2)zz. בספר קיבלתי כרמז שכתוצאה מפליטת הפוטון נרתע האטום כך שהוא רוכש אנרגיה קינטית, עכשיו נראה לי שהאנרגיה הקינטית הזו שווה ל-dE. (כאשר m=gamma*m0). לכן אם נרשום שוויון בין ה-4 וקטורים, נקבל: P_before=(m0c,0)zz P_after=(E_p/c,E_p/c)+(E/c,p)zz עכשיו התנע ה-3 וקטורי של האטום ניתן ע"י האנרגיה הקינטית שהאטום מקבל, כלומר dE=p^2/2m ו-
(E/c)^2-p^2=(m0c)^2​
אז עכשיו מהצבה נקבל ש-
(E/c)^2=2mdE+(m0c)^2​
ואז צריך להשוות בין הרכיב הימני כלומר:
(E_p/c)+(E/c)=m0c​
ואז להציב במקום E/c ניסיתי את זה, אני מקבל משוואה ריבועית, אבל לא יוצאת לי הנמשוואה הנכונה, מישהו יכול לעזור לי כאן? תודה מראש.

black mind

New member
אתה יכול לתת מספרי שאלות ועמודים?

אני בקשר עם דוד אגמון ככה שאם יהיו לך מספרי עמודים ושאלות שבהם יש טעויות אפשר יהיה לתקן את זה. הודה אם תכתוב את מספר השאלה והעמוד שבו היא נמצאת.

למעלה