דינערן און בליצן

דינערן און בליצן

אני ממש מתרגש ממה שקורה כאן. לפני כשעה החל לרדת מבול! בקיבוץ שאני גר בו. להזכירכם, זה ליד מצוקי דרגות, בין נחל חצצון לנחל הדרג´ה. הכל מתמלא מים, כביש הגישה לקיבוץ הפך לנהר שוצף, ואני כבר לא מדבר על הנחלים מסביב… נתקעתי כאן ולא נראה לי שאוכל מחר על הבוקר לצאת מכאן לירושלים. אולי אגיע לאילת מחר בערב. ואצלנו היו שרים: ס´גייט אַ רעגן ס´גייט אַ שניי ס´קאַפּעט אויך די דעכער. יאַכנע דוואָשע שטייט אין וועג מיט אַ זאַק מיט לעכער. כבר מזמן לא נהניתי מפיסת נוסטלגיה כזאת.

fanti

New member
יידישיסט -אַזַא פרעילאַכקַט ../images/Emo183.gif

מיט דעם מוז מען עפעס טַאן נעם אה שירם (מטריה) טו אָן שטיבל (מגפים) און גיי ארויס טַאנְצן אין רעגן

חמוד השיר.

ס´גייט אַ רעגן ס´גייט אַ שניי ס´קאַפּעט אויך די דעכער. יאַכנע דוואָשע שטייט אין וועג מיט אַ זאַק מיט לעכער. יורד לו גשם, ושלגים, מטפטף על הגגות. עומדת יאַכנע דוואָשע על אם הדרך, עם שק מלא חורים.

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo182.gifאצלנו היו שרים...../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

שלום, אצלנו היו שרים בשיר של יידיש מעורב בגרמנים: רייגן רייגן טראפן, יינגלעך מוז מען קלאפן מיידלעך מוז מען שאנען אזוי ווי די גולדענע ציטרונען. * הבנים היו משנים את היינגלעך למיידלעך והריבים בעזרת הכרים התחילו (שאנען - בגרמנית לנצור) יידישסט תורה על הנוסטלגיה ולכולם........... ממש אוהבת להיות פה אתכם יעלי

זהב לימון ../images/Emo67.gif

רייגן רייגן טראפן, יינגלעך מוז מען קלאפן. מיידלעך מוז מען שאנען אזוי ווי די גולדענע ציטרונען. * טיפות של גשם נופלות, בנים צריך להכות. בנות צריך לחון. לשמור, כזהב-לימון.

yaely2

New member
מנהל
תודה בן אהרון,

תודה רבה לך, מקרב לב בפעם הבאה אשתדל לזכור לתרגם בברכה יעלי

fanti

New member
02 - דו בינסט דער זון פון 007 ???

ביז היינט קען איך נַאר צווי נולן (נול = אפס) 1. 007 - ג´ימס בונד 2. 00 - טואלט - שירותים אזוי וי דו קענסט נישט זין - 00 - אה קַארב מוזט דו געהערן(להשתייך) צו 007

נול צוויי

אואואואוא איך געדענק דיר נאָך פֿון "רוטר"ס פֿאָרום. איך פֿלעג דאָרט פֿון מאָל צו מאָל שרײַבן ביז דער שגעון-גדלות האָט דאָרט אַרײַנגעכאַפּט. ברוכה-הבאה צו אונדזער היימישער פֿאָרום

למעלה