דיסטופיות נוספות בהשוואה לפאנם

דיסטופיות נוספות בהשוואה לפאנם

ביקום משחקי הרעב פאנם היא ללא ספק מדינה שלא היינו רוצים לחיות בה. גיהנום, עולם אכזר, דיסטופיה. בזמן האחרון מספרים שקראתי ומסרטים שראיתי, אני גיליתי עוד הרבה יצירות נוספות שבהן מאוזכרת מדינה/עיר/קהילה דיסטופית וגיהנומית כמו פאנם. מקום שבו המנהיג הוא דיקטטור, כולם כפופים לו והמתנגדים והפושעים סובלים כפי שאף אחד אחר לא סבל בעבר. עכשיו, האם גם אתם שמתם לב לדיקטטורות כאלה? שתפו איתנו על מקומות אחרים ששמתם לב אליהם שמזכירים במקצת את פאנם. בהצלחה!

גיני1998

New member
הבית ספר שלי

N o R i K o

New member
דיון ממש טוב

אני אמנם לא בקיאה בדיסטופיה כמו הרבה גולשים בפורום שיתנו כדוגמה את '1984' או את 'חוות החיות' (הגיע הזמן לקרוא אותם
), אבל אני כן אספר, שוב, על ספר בשם 'ההצהרה', שבדיוק יש עליו המלצה בפורום מד"ב ופנטזיה- http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=161&MessageId=158868794 אין לי הרבה להוסיף על מה שנכתב שם, אבל לאלו מביניכן שאין להם כוח לקרוא את הכל, אני אספר על כך שמדובר בעולם עתידני ובו אנה בת ה-15 היא ילדת 'נטל', כלומר נולדה להורים שחתמו על הצהרה לפיה יוכלו לחיות חיי נצח בתנאי שלא יביאו ילדים לעולם. היא גדלה במוסד לילדי נטל ובו מתעללים בה כראוי כדי להכשיר אותה להיות 'נטל בעל ערך', כלומר משרתת של האנשים 'החוקיים', והיא מקבלת את רוע הגזרה עד שמגיע למוסד נער משונה והופך את כל התמונה. הספר מאוד מזכיר את המשחקים בעיניי. הדיסטופיה שם גם מוצגת מעיניים של נערה. והדמות הגברית היא השילוב המושלם בין פיטה לגייל
(גם קוראים לו פיטר
) הסוף של הספר די נורא
אבל בדיוק היום נודע לי שהוא חלק מטרילוגיה.

terrapin

New member
האח הגדול עינו פקוחה!

כמה שאני מכירה וממליצה עליהם: בראש ובראשונה באופן טבעי "1984" מאת ג'ורג' אורוול. קשה לי להסביר על מה הספר בלי לספיילר - בגדול מתוארות קורותיו של אזרח במדינה טוטליטרית (דיקטטורה) בה השלטון מעורב בכל פרט קטן של חיי האזרחים, כל מעשיהם מצולמים ומוקלטים. הספר שפורסם ב-1949 (אל תראו אותי ככה, חיפשתי בויקיפדיה) מתאר בדיוק מפחיד את החברה של ימינו. מושגים רבים מהספר נכנסו לשיח שלנו, בראשם כמובן מושג "האח הגדול". עוד ספר חובה מהז'אנר - "עולם חדש נפלא", או באנגלית Brave New World מאת אלדוס האקסלי. (משנת 1932) בעולם הזה בניגוד לדיסטופיה של 1984 עושים הכל כדי שהאזרחים יהיו שמחים ומרוצים! זאת על ידי מוטציות גנטיות, שטיפת מוח, סמים וסקס
נשמע כיף הלא כן?
בספר מתואר מפגש של אותם אנשים "מתקדמים" עם מה שהם מכנים "פרא". אחר כך יש את A Clockwork Orange שמסיבות מעצבנות ולא ברורות נקרא בעברית "התפוז המכני" של אנתוני ברג'ס משנת 1962. בניגוד לספרים האחרים הדגש כאן הוא לא על השלטון והממשלה, אלא על חברה שאיבדה את המוסר שלה, והיא מלאה באלימות.... וקורותיו של אנטי-גיבור חביב שנהנה להרביץ לזקנים, לאנוס ילדות ולשמוע בטהובן. (כן, הסרט מעולה. כן, הספר מדהים ושונה ממנו מאוד). ואני לא יכולה לדבר על דיסטופיות בלי לשלוח את מי שלא ראה (אם קיימים כאלה) לראות את הסרט מטריקס!!! (על ההמשכים - איזה המשכים? - אפשר לדלג)

ellendili

New member
לשלושתם.

ספרים מבריקים. מזעזעים, מחרידים, נוראיים, אבל מבריקים לחלוטין. סחטיין על הטעם!

terrapin

New member
זה לא ממש עניין של טעם, אלא עניין של

אלה הדיסטופיות שאני מכירה >< אבל אני מאוד אוהבת אותם.

The Giver

הספר מספר על מקום בשם "הקהילה" שבה המנהיגים (קבוצה של מועצת זקנים) מנסים להוציא מתושביה כול עומק רגשי, כול ילד שמגיע לגיל 12 מקבל את המקצוע שבו יעסוק למשך כול חייו ולאחר מכן גילו כבר לא חשוב. כול מי שנחשב "זקן" נשלח למקום שמרוחק מהקהילה, יש מערכת חוקים נוקשה מאוד שאם אתה עובר את החוקים שלוש פעמים, זורקים אותך לעזאזל. זוהי הדיסטופיה הכי זוועתית שיצא לי לקרוא עליו.

N o R i K o

New member
וואו, ספר מדהים

רק חבל שלא ציינת את העלילה האמיתית שלו - ילד בשם... ג'ונאס? ככה קראו לו? *קראה את הספר בגיל 13 אז לא זוכרת* זוכה בגיל 12 במקצוע מאוד משונה- The Giver - שרק אדם אחד זוכה בו בכל דור. מה המקצוע? בשביל זה צריך לגלות. אבל זה כזה ספר מדהים. רק חבל שעברו 7 שנים מאז שקראתי אותו, כדאי שאקרא שוב

למעלה