דיסלקציה במתמטיקה?

דיסלקציה במתמטיקה?

רציתי לשאול (אם מישהו יודע) אם יש כזה דבר דיסלקציה במתמטיקה? אם כן, איך זה מתבטא? ומה אפשר לעשות בנידון? אני פשוט עולה לכיתה י` וזה ממש חשוב לי אז תודה...ביי....

העצלנית

New member
היי

היי וברוכה הבאה מכיוון שאני בגילך אז אני לא יכולה לתת לך תשובה מקצועית אבל אני אשתדל לעזור. אז דבר ראשון יש ויש דיסלקציה שמתבטאת בבעיה במתמטיקה. אצלי למשל יש דיסקלקוליה שמתבטאת באנגלית ,לשון ומתמטיקה עכשיו זה בא בצורות ביטוי שונות כל פעם ואצל כל אחד זה שונה עד שלא תעברי אבחון לא תוכלי לדעת מה הבעיה בדיוק. הפואנטה היא שיש בעיות במטמתיקה בדיוק כמו בקריאה בכתיבה וצריך לטפל בהם בהתאם נדבר דפנה

sarag

New member
כמובן שיש....

יש לקות למידה שמתבטא בבעיות במתמטיקה. אם יש לך בעיה בסיסית של הבנה ``מספרית`` - המ שנקרא דיסקלקולה טהורה - ואת זה מאבחנים באבחון דידקטי במתמטיקה - את יכולה לקבל פתור מבגרות במתמטיקה, ובמקום זה להבחן במקצוע מדעי נוסף. יש גם בעיות במתמטיקה שנובעות מאותן סיבות של ליקויי הלמידה האחרים - בעיות בכוונים, החלפת סימנים (6 ו-9 ...) ועוד סיבות. אחרי שתעשי אבחון - אפשר לטפל בחלקם ע``י הוראה מתקנת. אפשר גם לקבל התאמות בבחינות - כמו תוספת זמן, שעתוק, שימוש במחשבון (בכיתות נמוכות - בתיכון ,עד כמה שידוע לי כולם משתמשים במחשבון.) (את כל הנ``ל תבדקי עם היועצת בב``ס, כי הכללים של משרד החינוך משתנים מידי פעם...) אני מאחלת לך המון הצלחה בתיכון - במתמטיקה וכל יתר המקצועות. שרה

למעלה