דיספרקציה אוראלית

דיספרקציה אוראלית

הנכדה שלנו בת 3.5 ועדיין כמעט ולא מדברת. ישנן מספר מעט של מילים (בעלי צלילים מסויימים) אשר היא משמיעה. היא מטופלת אצל קלינאיות תקשורת מגיל 2.2 – בהתחלה במסגרת פרטית מיוזמתינו ולאחר מכן במימון קופ"ח. לאחרונה קיבלנו אבחון של דיספרקציה אוראלית וורבלית והמלצה לשיבוץ בגן שפתי לשנה שהבאה (אשר אני מקווה שיתממש). מה הן השיטות המועדפות לטפל בבעיה זו? האם יש סטיסטיקה על שכיחות הבעיה בישראל? אשמח לשמוע מעוד הורים אשר מתמודדים עם הבעיה. בנוסף אני רוצה את היחס המזלזל (לפי דעתי) של קופ"ח. לאחר המתנה של חצי שנה לתור למכון להתפתחות הילד, ולמרות חומרת הבעיה, קיבלנו מימון של רק 18 תורים עם הקלינאית וכרגע אנו נאלצים שוב לחפש מסגרת פרטית!

איזו קופת חולים זו?

אולי מדובר באישור זמני של מספר טיפולים, שיתחדש אוטומטית אם הקלינאית תמליץ על כך? לגבי הדיסרפקסיה, במקרה שאוצר המילים לא מפותח, נהוג להשתמש בתקשורת תומכת- לוח תקשורת, ג'סטות,וכו' ובמקביל לתרגל חיקוי צלילים ודיבור- כדי להמשיך לפתח את התקשורת המילולית. גן שפתי בהחלט יוכל לקדם את הילדה באופן משמעותי. בהצלחה!

טיפולים במימון קופ"ח

מדובר בקופת חולים כללית. בפירוש נאמר להם שההקצבה המקסימלית היא של 27 פגישות בשנה -- ומכיוון שהיא השתמשה בחלק מההפגישות בשנה שעברה, היא כבר גמרה את התקציב לשנה הנוכחית! הקלינאית המליצה להמשיך טיפול במכון אחר במסגרת פרטית ולנסות לקבל החזר חלקי מהביטוח המשלים. לגבי גן שפתי -- יש להם הזמנה לתור לועדה בעוד כשבועיים -- בתקוה שתתקבל.

הבדלים בין הקופות לגבי טיפולים

כמו שציינתי, קופת חולים כללית אמרה שההקצבה המקסימלית היא של 27 פגישות קלינאית תקשורת בשנה -- למרות חומרת המצב. האם המצב זהה אצל קופות חולים אחרות?

Navva

New member
זה סל הבריאות מ3-6

בחלק מהקופות יש תוספת ע"י הביטוח המשלים.

כדאי להיעזר בביטוח המשלים

כי הוא נותן כיסוי לרוב השנה, אם לא לכולה. שימו לב, שהסל הוא לשנה אחת, ולאחר שנה הילד זכאי לכמות הטיפולים-מהתחלה.

לא רק בעית מימון

לפני יותר מחודש, הקלינאית הודיעה לבת שלי שהיא גמרה את המכסה לשנה הנוכחית ולכן היא לא יכולה להמשיך טיפול אצלה. היא המליצה על מכון אחר, והבת שלי התקשרה אליהם, העבירה מסמכים (פעמיים!), ובינתיים הילדה לא מטופלת... היא נרשמת לגן שפתי לשנה הבאה אבל בינתיים אנחנו מרגישים מתוסכלים ולא יודעים איך להגיע לעזרה הכל כך נחוצה!

למעלה