דיסקים ששמעתי

• פותח הנושא OBZ
  • פורסם בתאריך

OBZ

New member
דיסקים ששמעתי

מקווה שמישהו פה בכלל נמצא לקרוא את זה אבל בכל מקרה אני מנהל הפורום אז כדאי שאכתוב משהו. שמעתי שני דיסקים של האנק מובלי TURNAROUND ו NO ROOM FOR SQUARES שני הדיסקים מצוינים זה ג´אז עם סאונד מאד "סטנדרטי" ועם זאת סאונד מודרני גם קיים. הכוונה היא שהסולואים הם מאד יציבים ומאד מאד מלודיים ללא הרבה נגינת "ליקים" מאד מהירים. בקיצור , מי שמחפש ג´אז טוב טוב ועם זאת לא סאונד מיושן יותר מדי אז מומלץ. הקלטות משנות השישים. עוד דיסק ששמעתי זה של הגיטריסט אלן הולדסוורת´. SECRETS מוזזזזזר מאד רוב הקטעים מאד דומים וחסרי גיוון לטעמי הוא משתמש במעיין גיטרת סינת עם סאונד מאד מוזר ועדיין לא קלטתי את סגנון הנגינה שלו בשמיעות ראשונות זה נשמע לי שהוא מנגן בצורה "פסנתרנית" וכל הזמן פורס תוים למעלה ולמטה על כל שיוניי האקורדים וקשה לשמוע ממש "מלודיה". בקיצור , מאד מעניין ושונה אך עם זאת נשמע לי מאד קריר , אשמח לשמוע מה אחרים אומרים על הבחור. עוד דיסק של לארי קורייל- SPACES עם מקלפלין וגם בילי קובהם בתופים דיסק פיוז´ן מצוין עם סאונד משלו מאד אהבתי כמו כן שמעתי כמה קטעים של קליפורד בראון , אני ממש לא מכיר אותו , אשמח לקבל המלצות כמו כן שמעתי איפשהו קטע וחצי של דייב ווקאל - מאאאאד אהבתי גם אשמח לקבל המלצות OBZ

funkbass

New member
john scofield -blue matter

דיסק מצויין .. עם נגנים ענקיייייים דניס צ´אמברס על התופים ...... גרי גראנג´ר על הבס ..... צמד ריתמי קטלני ביותר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jazzit

New member
electrick band 2

chick corea electrick band 2 זה התורה של הפיוז´ן. מי שלא שמע את זה לא שמע פיוז´ן מימיו.

BASS69

New member
ALLAN HOLDSWORTH../images/Emo88.gif

אדון נכבד אל תוציא משפט כלכך מהר על מודרניסטים כמו HOLDSWORTH ברור שמלודית הוא מסובך הוא מודרניסט.חוץ מזה זה לא בדיוק ג´אז .HOLDSWORTH הוא מוסיקאי מענין כי הוא עושה דברים חדשים מבחינה הרמונית אולי זה לא הטעם שלך אבל הוא חשוב.סליחה על הנחרצות שלי אבל בגלל שאני עובד בזה אז אני יודע שלא רק טעם אישי חשוב.

OBZ

New member
טעם אישי

לדעתי טעם אישי זה הדבר הכי חשוב - לא? זו לפחות דעתי בשמיעה ראשונה לא התחברתי והביקורת לי היא רק מהשמיעה הראשונה לא משנה אם הוא חשוב או לא אם אני לא אוהב אז לא אוהב לא אמרתי שאני לא מכבד! כמובן שאמשיך לשמוע ולקלוט בכל זאת אבל עד כה לא התחברתי וזה המצב

BASS69

New member
טעם אישי../images/Emo88.gif

כבודו,טעם זה דבר משתנה התחברות זה דבר לא מוגדר תרומה למוסיקה זה דבר מוגדר.דוגמא:WAYNE SHORTER כשאנשים שלא קלטו אותו אמרו לCOLTRANE שהוא נשמע כמו"ביצים מקושקשות"COLTRANE ענה ש"העיקר שהוא מקשקש את הביצים". הרבה אנשים הקדימו את זמנם ולא אהבו את מה שהם עשו אבל הזמן עשה את שלו. הרשימה ארוכה:BACH,SHUBERT,ERIC DOLPHYֱ תנסה להקשיב הרבה פעמים לפני שאתה שופט משהו.

OBZ

New member
אוקי אוקי

שמע אני שומע משהו אתה רוצה שאשקר ואגיד שאני חושב שזה ענק למרות שאני לא אוהב את זה בכלל? מצידי אני לא אתן פה שום דעה על דבר שאני שומע אלא אם כן אני שומע אותו 10 פעמים לא אמרתי שלא אנסה לשמוע עוד לא אמרתי שלא מעריך לא אמרתי שאני פוסל את האמן לחלוטין בסך הכל אמרתי שמשמיעה ראשונה לא תחברתי או התלהבתי תפסיק להראות אותי כאדם צר אופקים כי אני לא כזה אם הייתי אומר לך שזה חרא ולא רוצה לשמוע עוד אז התגובות שלך היו במקום משמיעה ראשונה לא אהבתי וזה הכל עמך הסליחה

Sir Humphrey

New member
טעם אישי זה אלמנט מאד חשוב...

כי זה האלמנט שבפסוקו של יום קובע כמה אדם יהנא מקטע. ויוהן סבסטיאן באך היה מנצח של המקהלת סנט טומס מלייפציג, היה מורה ידוע למקלדת וקלידן מפורסם, כך שקשה להגיד שהוא לא קיסל קרדיט. וההלחנות שלו הושמעו כל שבוע באחת הכנסיות המכובדות בגרמניה. זה נכון שלפעמים לוקח זמן להתרגל למשהו חדש, אבל אני אישית גם לא התלהבתי מהולדסוורת´. יכול להיות שאני לא מבין משהו, כי הרבה אנשים שיצא לי לדבר איתם כן התלהבו ממנו.

OBZ

New member
וגם

אני חושב שיש להפריד בין שני דברים אפשר להתלהב מיכולות של נגן , טכניות ומוזיקאליות ואפשר להנות פשוט ואפשר כמובן שניהם אבל זה עדיין דברים שונים

BASS69

New member
OK,OK../images/Emo88.gif

מה אתה מתעצבן כל-כך?אם כבר זה לא תורם לך.מה זה שאני "יציג" אותך בכל מיני צורות?אתה מציג את עצמך יפה מאוד כמו שגם אני מציג את עצמי.אל תעשה ממה שאני אומר ענין אישי.

mocko

New member
תודה OBZ

ברור שקוראים את זה , אל תתיאש
מבטיח לנסות את האנק מובלי , נשמע טוב . לגבי אלן הולדסוורת , האיש הוא גיטריסט מורכב ביותר , אולי יותר מדי . תמיד נחשב מעין גאון מוזיקלי מופרע . תמיד חשבתי שג´ז הוא ל"התעסק עם סדרי עולם" , אבל הבחור הזה קצת הגזים . יש לי איפשהו ספר תווים שלו , וזה מוזר לגמרי ( אפשר גם לקרוא לזה מודרני
) . הוא ניגן בזמן האחרון עם הרכב פיוז´ן שנקרא gongzilla , וזה דווקא קיבל ביקורות די טובות. עוד להקת פיוז´ן שיצא לי לשמוע עליה היא Gamalon . מהכמה קטעים ששמעתי נשמע מאוד מבטיח . ולארי קורייל הוא אחל´ה !! אני מבין שאתה גיטריסט , אז מה דעתך על tuck andress ?? הבנאדם השאיר עלי הכי הרבה רושם מכל הגיטרסטים בשנים האחרונות .

OBZ

New member
למוקו!

כן לגבי הולדסוורת´ - ובכלל יש המון דברים מאד מאד מורכבים ומטורפים אבל בסופו של דבר אם לא נהנים מזה אז מה זה שווה? לדעתי מורכבות זה דבר חשוב אבל אסור שזה יעלה על דברים בסיסיים יותר כמו טיים ופיל ונשמה... ואל תיקחו אותי לא נכון - אני מאאאד אוהב מורכבות ואוהב מאד פרי ג´אז ומוזיקה מודרנית אבל אם זה "לא זה" אז זה לא זה. לגבי טאק אנדרס ראיתי במקרה בחפיף קלטת הדרכה שלו הבנתי שהוא אמן בליווי - בהחלט הרשים אותי מאד אבל בינתיים הגיטריסט שהכי אהבתי זה פאט מת´יני אבל בעיקר באלבומי הטריו שלו ואלבומים אחרים שנוטים יותר לכיוון הג´אז מאשר תקליטי הגרופ שלו

mocko

New member
אתה יודע מה

לפעמים אנחנו מודדים קטעים מוזיקליים גם לפי עד כמה קשה לנגן אותם . בין אם זה טכניקה , שינויי זמנים ומקצבים וכדומה . לא תמיד חשוב לי שזה יהיה "יפה" . יש לאלאן הולדסוורת די הרבה דסקים משני העשורים האחרונים , אולי תנסה אחד נוסף שלו ? יש מומלצים יותר ומומלצים פחות , אם תרצה אפשר לזרוק כמה שמות
וזה הזמן להודות שוב שאף פעם לא התחברתי להולדסוורת´ יותר מדי . גם לפט מתיני , דרך אגב . זה תמיד נשמע לי "עמוס מדי" , ויש כאלה שג´ז הוא לא בדיוק כוס התה שלהם
דווקא את קלטת ההדרכה של טאק אנדרס יש לי בבית , וחרשתי עליה די הרבה . הבנאדם הוא לא רק חיית ליווי , הוא מה שנקרא "one man band" , הוא פשוט לוקח קטעי ביגבנד שלמים של כמה כלים ומעבד אותם לגיטרה אחת . זה לא רק ליווי , זה הרבה מעבר . אם יצא לך להתעמק בקלטת יותר , מאוד מומלץ , אפילו סתם בשביל ההשראה

שח_מט

New member
חפשו את הראשון של הדרה לוין-ארדי

יוצרת מוכשרת ולא מוכרת. רציתי לצרף חומר ממומה אבל כנראה שממש סגרו שם את הברז. אני מצרף כתבת ביקורת על הדיסק הופעה שהוציאה. שחר

למעלה