דיסקית פלסטיק למניעת נפילת שרשרת

יוסי ר1

Active member
דיסקית פלסטיק למניעת נפילת שרשרת

בוקר טוב. אתמול הכנסתי את האופניים לטיפול בגלגל האחורי (החלפת סילקים שבורים). המכנופן טען באזני שיש להוריד ולהשליך את דיסקית הפלסטיק שממוקמת בין הגלגלשים לנאבה האחורית, זו שמגינה מפני גלישת השרשרת לכיבון הגלגל עצמו. הוא טוען שאחרי זמן, הדיסקית מתרופפת, מרעישה ומיותר. הוא אינו מציע להחליפה, אלא להסירה לגמרי, וכיוון שההילוכים מכוונים היטב, הדיסקית מיותרת. האם הוא צודק? האם יש באמת יתרון כלשהו בלרכב ללא דיסקית, למרות הסיכון שכיוון ההילוכים ישתבש ויביא את השרשרת לגלגל?

oferbic

New member
כשהיא תתרופף ותרעיש, אולי אז תעיף

אותה, אבל רצוי להחליף ולשים חדש. יצרני האופניים יודעים מספיק טוב איזה חלקים לשים ואיזה לא. מזכיר לי את המוסכניק שלי (לשעבר) שכל פעם שהוא התעצל להרכיב חזרה חלקים הוא טען שהם מיותרים. אני לא הייתי רוצה להתקל במצב שבו השרשרת נופלת ישר על השפיצים. זה לא היה עושה לי (ולגלגל) טוב. אגב האופניים שלי בנות 6 שנים והדיסקית המקורית עדיין במקום עושה את עבודתה נאמנה.

nintense

New member
העדפה אישית...

אני מעולם לא השארתי אותה אפילו לשניה, ואם האופניים יוזנחו כך שתיפול לי השרשרת לתוך השפיצים (לא קרה 10 שנים) כנראה שזה יגיע לי.

dyego

New member
תומך נלהב.....

אין דבר יותר מעצבן מאופניים של 10-20 אלף ש"ח שמרעישות כמו פרה משתינה על פח בגלל חתיכת פלסטיק שלא עושה כלום. הגובל של המעביר גובל את המעביר ואין מצב שהשרשרת נופלת פנימה.........
עד שהיא כן....אני מוריד אבל איש הישר בעיניו יעשה. בכל מקרה אם אתם רוכבים במהירות והשרשרת נופלת פנימה יש סיכוי טוב שתשברו איזה 7-8 שפיצים. קרה לי פעם באופניים שקניתי אצל מצמן, אציין כי החנות קיבלה אחריות על כך שכן המעביר לא היה ממש מכוון ותיקנו לי את הגלגל......

יש לל ברקסים דיסק?

תשאיר את הדיסקית. במידה ויצטבר קצת שמן ו/או ג'יפה מכל סוג על הגלגשים, הדיסקית מונעת מהשמן/ג'יפה לעוף לעבר הרוטור. לרוב, הדיסקית לא תמנע נפילה של השרשרת מעבר לגלגל השיניים הגדול ביותר. קרוב לוודאי, השרשרת תקרע/תשבור את הדיסקית... תקפיד על כיוון מגבילי המעבירים כמו שצריך. במאוויק קרוס מקס, למשל, אתה מקבל 2 דיסקיות (ובוחר מה שבא לך): אחת גדולה במיוחד למניעת הגעה של שמן/ג'יפה מהקסטה לרוטור, ואחת שמעוצבת כמו גלגל שיניים ללא השיניים, כך שבמקרה והשרשרת עוברת את הגלג"ש הגדול ביותר, היא מתלבשת על דיסקית הפלסטיק כאילו על גלגל"ש נוסף (אבל מסתובבת על ריק) - ובכך לא נופלת לעבר השפיצים...

andnem

New member
פיתרון פשוט - בלי הדיסקית

דיסקית עצמה נותה להתפס בין קסטה לשפיצים ולגרום לשרשרת ליפול. פיתרון פשוט - 8 אזיקונים. אצלי זה עובד, בדוק.

למעלה