דיסקלקוליה

שירי281

New member
דיסקלקוליה

היי, שמי שירי, אני בת 28 וכמו שהבנתי לפני מס' שנים (לא בעזרת ביה"ס, מורים, או עזרה מקצועית אחרת) שיש לי דיסקלקוליה שמקשה עלי ביום יום ומביכה אותי מידי פעם בנוכחות אנשים. אני יכולה לחיות עם זה, זה לא הכי נורא שבעולם, אבל דיי מטריד בנסיבות מסויימות, למשל בעבודה, קשה להסביר לפעמים למה אני לא יודעת לחשב דברים פשוטים. השאלה שלי היא: האם עדיין אפשר לטפל בדיסקלקוליה בגילי והאם יש טעם? אם כן מהן שיטות הטיפול? אודה לתשובה.

שירי 281 ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש מה לטפל בכל גיל. (אמא שלי התחילה ללמוד ציור בגיל 89... וגם מהמיגרנה שסבלה ממנה המוני שנים, בעזרת טיפול מתאים הופסקה אצלה.. כלומר - יש תקווה). מאד מובן התסכול, כשאת רוצה לחשב דברים פשוטים ולא מצליחה לעשות אותם בראש, והלחץ של הסביבה מגביר את אי הנוחות, מה שגורם אולי לדעת עוד פחות.. מעגל סגור... מביך. יחד עם זאת, יש מה לעשות כדי לטפל בדיסקלקוליה, ורצוי לעשות זאת על ידי מומחית ללקויות למידה, ולמתמטיקה. (אגב, לפעמים ההגדרה של דיסקלקוליה אינה מייצגת את מקור הבעיה אלא את הסימפטום, ובעזרת אבחון מעמיק ניתן לגלות אולי יותר טוב את מקור הקושי. ) אם תגידי באיזה אזור את גרה, ננסה למצוא לך מענה הולם.

שירי281

New member
ליונה שלום וסליחה..

קודם כל תודה על התגובה ועל נסיון העזרה. שנית, אני מצטערת שלא הגבתי עד עכשיו, לא נכנסתי לפורום משום מה. חשבתי שאף אחד לא יגיב. אני גרה ביפו, כלומר במרכז. ואשמח לשמוע שיש מענה הולם כמו שאת כותבת. אני תמיד חושבת אם ניתן לטפל בי בגילי ומה זה יעזור לי כבר.. אבל אני מוכנה ללכת לטיפול. אני סובלת ממחלת הנפילה, ד"א ונוטלת תרופות אבל לדעתי הבעיה התחילה עוד לפני. המחלה התפרצה בגיל 12.5 אודה על עזרתך. שירי.

למעלה