דיסקרטיות

tlingit

New member
דיסקרטיות

איך אתם מגדירים דיסקרטיות? באילו מקומות והקשרים אתם רואים צורך בה, ובאילו מקומות היא פחות נחוצה? מה אתם כוללים בתפישה של "התנהגות דיסקטית" ומה אינו כלול בה? מה, או איזו התנהלות, בעיניכם אינו דיסקרטי? האם קרה לכם ואיך אתם מתמודדים עם הפרת דיסקרטיות? והייתי רוצה שנתייחס גם באופן ספציפי לפורום שלנו: מה נראה לכם סביר, מה עלול לעבור את הקווים? המון שאלות
מאד אשמח לדעותיכם

Y A R A

New member
../images/Emo6.gifושוב את באה לי בזמן

לאחרונה התחלתי לאמן לקוח שמי שמממן לו את האימון הוא קרוב משפחה שלו. ברור היה לי שזה מקום רגיש משום שבעל המאה הוא אינו בעל הדעה בהקשר הזה. לכן, ראיתי מחובתי להסדיר את עניין הדיסקרטיות לפני תחילת האימון. קרוב המשפחה קיבל מאד יפה את העובדה שהוא משלם אבל אין לו את הזכות לדעת את תוכן הפגישות או ההתקדמות, אלא אם המאומן יבחר לספר לו.זה מצב אחד ומיוחד שבו נתקלתי בעניין הדיסקרטיות וכיצד להתמודד איתו באופן מקצועי ואתי. כפי שכרגע הדברים נראים, הסידור הזה עובד טוב לכל הצדדים. עוד מצב הוא לקוח שכל החברים טובים שלי מאזור מסוים מכירים אך אף אחד מהם אינו יודע שהוא מתאמן איתי. היו אתגרים בעניין זה, בהם נדרשתי להתנהג בצורה מקצועית ולכבד את המקצוע שלי ואת האנשים שבוחרים לעבוד איתי. בעיניי, זו קדושה לשמור על פרטיותו של אדם שבחר לפתוח את ספר חייו ולהגיש לי אותו בשתי ידיים.

Yin

New member
אחד המתאמנים שלי

הוא ג'ודוקא, אני עובד איתו על הפן המנטלי. אחרי הפסקה מסוימת הוא חזר להתאמן, למרות השגיו בעבר היה לו מאוד קשה. היום המאמן שלו מדבר על פוטנציאל לאולימפיאדת לונדון. באימון הזה הוגדר שיש העברת מידע מלאה ביני לבין מאמן הג'ודו, למעט דברים שהג'ודוקא יבקש במפורש שישארו בינינו - זה כלל שאני קבעתי ונראה לי מאוד חשוב לאימון. באימונים אחרים שאני מעביר - כל אימון הוא קפסולה סגורה! כך גם אמרתי למתאמנת שרוצה שגם בעלה יתאמן אצלי. עדי-סקרטי

דיסקרטיות

המשמעות העיקרית של הדיסקרטיות היא עצם האמון ההדדי המתחייב מהסכם שמירה על דיסקרטיות. מתאמן שיתן אמון במאמן שלו בנוגע לשמירה על דיסקרטיות יהיה משוחרר מספיק מהגנות והתגוננויות באופן שיאפשר לו ללכת רחוק עם מה שהאימון מאפשר. הוא יהיה משוחרר מלעצור או לסנן את מה שעולה מתוכו ויהיה משוחרר מלנתח האם המאמן לטובתו או לא. המאמן מצידו בעצם שמירה על הדיסקרטיות יותר משהו שומר על המידע שלא יגיע לאזניים לא רצויות הוא שומר על האמון שמאפשר לאימון להתרחש. גם אם המתאמן לא ידע שהמאמן סיפר משהו למישהו, ולכאורה האמון לא אמור להפגע, המאמן ידע שהוא מעל באמון וברמה זו או אחרת זה יעלה מתוך ההויה שלו וישתקף בפעולות שלו (גוף, דיבור ותודעה) באופן שעלול לשבש את האימון. לי עצמי אין כל בעיה עם שמירה על דיסקרטיות, בעיני אימונים הם אינם נושא לשיחת חולין, כל שימוש שאני עושה מתוך הנאמר באימון יהיה כמובן לאחר שוידאתי שאין שום אפשרות שבעולם שמשהו יבין ולו ברמז במי מדובר וכמובן רק אם אני רואה בכך תועלת, כגון דוגמא ממקרה לצורך דיון מקצועי, התייעצות, או שיתוף כאמצעי. יום מבורך

isaacm

New member
עברית קשה שפה

טלינגיט
דיסקרטיות: מילה שמקורה מהמילה discretion באנגלית והפכה מזמן למילה נרדפת לסודיות בעברית (עד כדי דוגמא מצורפת). משמאות המילה במקור שיקול דעת. איכשהו השימוש בעברית הפך שיקול דעת לסודיות. ובכן כיוון שאם התכוונת לעניין הסודיות זה "נורא" "משעמם" כי הכל ברור ומוגדר בכל מקום אפשרי, בחרתי להתייחס דווקא למשמעות האמיתית של המילה (אפרופו איזשהו דיון אחר שהיה בנושא אמת אחת
) והוא נושא שיקול הדעת. אני לא אשתמש בביטוי דיסקרטיות אלא בביטוי שיקול דעת וזאת כדי למנוע אפשרות של אי הבנה. אחד הכלים היותר משמעותיים בידיו של מאמן הוא כלי שיקול הדעת. הכלי הזה אינו מוזכר הרבה בתורה (תורת האימון), ואקבל בתודה כל תיקון בעניין, אבל הוא מהותי מאד בעבודתו של המאמן. שיקול הדעת מאפשר למאמן לבחור מהו הכיוון להמשך, מהי השאלה הבאה, באיזה סדר לשתף את הלקוח במחשבות העוברות בראשו של המאמן, ועוד ועוד - כל אחד מהדברים משמעותי מאד בפני עצמו. מעבר להפעלת שיקול הדעת בזמן האימון, לדעתי משתקפות יכולותיו של המאמן בתוצאות שיקולי הדעת שהוא מפעיל בהתנהלותו השוטפת בחיים, ואם תרשו לי לומר, גם אצלינו בפורום כחלק מהחיים שלו. איציק

אוריק3

New member
אמת ויציב, שיקול דעת הוא לחם חוקו של המאמן

משתי סיבות עקריות: לטעמי, המתודה לאימון מוגבלת כאבן דרך בלבד. ולכן לחם חוקו של המאמן הוא שיקול דעת בבחירת הדרך. והנובע מכך, מכיוון שלטעמי האימון הוא אינטראקטיבי, מתקיים הצורך להגיב כל הזמן לדינמיות של האימון. וכאן מופעל שיקול דעת. יפה דרשת ידידי המלומד. רצית להרחיב קצת בנושא הפורום? (-:

אוריק3

New member
נראה לי שהכוונה ל DISCREET שזה אכן לשמור

סודיות וחסיון חוץ מעוד כמה פרושים. כך שהמלה נכונה..

tlingit

New member
דסקרטיות - המשך

חלק מהתגובות לשאלה התייחסו לדיסקרטיות מול המתאמנים והעלו נקודות חשובות בהקשר זה - האמינות, הביטחון שנוצר למתאמן ועוד דברים שאני מאד מתחברת אליהם אני רוצה להמשיך את הכיוון שהתחיל אבי ולשאול אתכם בנושא הדיסקרטיות (במובן הישראלי של סודיות) במעגלים האחרים שלנו כמאמנים מקצועיים: בשיחות עם מאמנים אחרים, במפגשי מאמנים, בשיעורי/סדנאות אימון אישי, וגם כאן, בפורום שלנו אילו חוויות ומחשבות יש לכם בהקשרים האלה?

אוריק3

New member
כל זמן , כפי שציין אבי. שלא יהייה שמץ של מצב

שהמאומן יזוהה, כשר למהדרין. ואייך נשכיל ונלמד ללא "פתולוגיה" וקנאת סופרים?

isaacm

New member
מכל מקום דיסקרטיות, בסיכומו של דבר

אינה מכוונת לסודיות. אולי יותר לשמירה על כבודה ופרטיותה של המתאמנת. שהרי כל עוד אין המתאמנת מזוהה - אנחנו מרשים לעצמינו לחלוק דברים שאילולי האנונימיות - ראוי היה שלא לחלוק אותם. אז מה דעתכם בהקשר של שמירת הפרטיות של המתאמנת? אני באופו אישי מרגיש שראוי הדבר לחלוק מידע בצורה אנוינימית כאשר הדבר הוא באופן מוחלט לטובת המתאמנת, ודעתי אומרת שמדובר במקרה שאני מתייעץ עם מאמנת אחרת או בעלת מקצוע אחרת לגבי העניין. אשמור על כבודה ופרטיותה של המתאמנת, ואשפר את יכולתי לתרום לה בהתייעצויותי. אולי, כשארצה לכתוב ספר ולתרום לחברה מהכיוון הזה - אשקול דברים נוספים . . . איציק

למעלה