דיסק לכל יולדת

דיסק לכל יולדת

איזה סוגי דיסקים הייתם ממליצים לחלק לכל יולדת על מנת להעשיר את האוכלוסיה שיש לה פחות. אני ממליצה בשלב ראשון על מוסיקה שקטה לתינוק. משהו כמו בייבי מוצרט. שירי ערש טובים , לא דכאוניים,שעברו בדיקה לשונית מדוקדקת, בבצוע זמרות טובות בעלות דיקציה נכונה וברורה. ומשהו לצפיה, לחינוך ההורים החדשים. אנא הגיבו והוסיפו.

ferdinand

New member
../images/Emo12.gif

באיזו מסגרת זה? אפשר לקבל גם רטרואקטיבית? אם כן - הייתי ממליץ על החדש של י'ודית!...

:) כן. אסביר.

זה רעיון שעלה לי הבוקר, כשחשבתי על היוזמה של פניה עוז להוסיף שעות קריאה חפשית, ומתנות ספרים לילדים בבתי ספר. חשבתי שיש ילדי עולים שחסר להם הבסיס של שפת אם תקנית ועשירה. ואז עלה בדעתי לתת דיסקים לכל יולדת שיכילו שירי ילדים מובחרים. ואחר כך, אמרתי, נראה מה יחשבו על כך אנשים אחרים. ונוספו רעינות נוספים. הכוונה להקים ארגון מתנדבים לקידום הנושא הזה. ארגון שיכלול גם הון של עשירים. גם צבור שזו הדרך המתאימה לו ביותר לתרום לסביבה. בינתיים אני אנחנו מנסים לעורר סיעור מוחות בעניין.

חנול

New member
וואו, הרעיון מקסים בכל מקרה

עלה והצלח, אני כשלעצמי, אין לי שום רעיון..

shani74

New member
לא נראה לי שזה יעזור

פשוט כי לא נראה לי שאפשר ללמוד שפה רק משמיעה - הילד ישמע מילים - אבל אין לו שום מקור נוסף של מידע שיעזור לו לדעת מה המשמעות שלהן (כשאת לומדת מה זה תפוח - זה אחרי שראית תפוח, ואחר כך את גם טועמת אותו, מריחה אותו וכו' - זו המשמעות של תפוח - לא רצף הצלילים המייצג אותו), כך שזה רק יעזור לו לבטא את העיצורים והתנועות ולשנן את מה שהוא שמע כרצף של צלילים (כמו שאת שומעת מוסיקה או שיר בשפה אחרת) - לא יפתח לו את השפה. קלטות טלוויזיה יכולות כן לעזור - אולי תתמקדי בזה.

תודה על התגובה. ומתנה

משחק לזיהוי צפורים גם על פי קולותיהן. בערב מול המחשב בבוקר בחוץ

shani74

New member
בתור מישהי שמקדמת שיטה

שמתיימרת לשפר יחסי אנוש (בחתימה שלך) אני חייבת לציין שנפגעתי מהתגובה שלך, שהתעלמה מתוכן הדברים שכתבתי, והפנתה לפרסומת. נראה לי שאת צריכה לעשות עוד קצת מדיטציה או להחליף מנטרה או משהו.

חנול

New member
??????????

היא דוקא התיחסה לא?.. יחסית לנושא כ"כ חיובי בשרשור..התגובות מתחילות להיות שליליות משהו לא?

shani74

New member
התגובה שלי היא שלילית

כי מהתגובה שלה נראה לי כי המטרה שלה היא פרסומת - או למשחק הזה או לאתרים שבחתימה שלה - ולא באמת מעניינת אותה השאלה המקורית. בי, כאמור, זה פגע וגרם לי להרגיש מנוצלת. אם זו לא הייתה המטרה, טעות שלי.

צר לי שנפגעת

אינני מומחית לכל דבר . הבעת דעה מעניינת. הודיתי לך על כך, וגם נתתי מתנה , משחק יפה לילד.

הרעיון נולד אצלי אתמול

בעקבות המאמר של פניה עוז על עידוד הקריאה בבתי הספר. חשבתי שיש להקים ארגון מתנדבים לנושא זה. ואחר כך, חשבתי שיש להתחיל בגיל 0. אם הצבור יתייחס אל הרעיונות האלה בחיוב, אולי זה גם יתגשם. בסך הכל נחוץ מליונר אחד בין המתנדבים. והרעיונות יכולים להאסף ברשת.

hag70

New member
אנחנו השמענו לילדה דיסקים רגילים

כשהיתה תינוקת. התקלחנו עם ברוס ספינגסטין וקווין, העברנו את שעות הכיף עם סימון וגרפונקל שהם יותר רגועים וכו'. יש כמה שמאד אהבנו: בגלל האנשים - אסתר שמיר. עומד בכל הקריטריונים שהצבת. האוסף של ארט גרפונקל. אבל זה בא לפי הקריזות שלנו. דווקא כשהילדה גדלה יותר עברנו לשירים של ילדים והיום אני יודע להמליץ על שירי הילדים של חוה אלברשטיין (דיסק הבונוס באוסף המשושה שלה לילדים) ושירי מרים ילן שקטליס. אינטליגנטי, חכם עם ביצועים ל"גדולים". חוששני שכבר לא עושים דברים כאלה היום.

:) לא מכירה את מה שאתם אוהבים...

אבל דווקא חוה יצאה עכשיו עם שירי ערש שמסקרנים אותי. שביל החלב. יש ברשת.

למעלה