דיפרוסאליק

inbi nitzi

New member
דיפרוסאליק

לפני חצי שנה התחיל לי פסוריאזיס. בכפות הרגליים והידיים. ניסינו איזה 3 תרופות, כולם עם סטרואידים, עכשיו היא נתנה דיפוסאליק, אמרה לי לשים שבועיים (והוסיפה: "עד שירפא") ואז סליקרן להסרת חומר קרני מיותר... בלה בלה. עברו שבועיים זה עוזר אבל לא לגמרי, נותרו נגעים והמשכתי ככה עוד כמעט שבוע, נראה לי שזה לא טוב, כי כולם כאן מדברים על כמה שהתרופות עם הסטרואידים לא טובות ואני אפילו לא יודעת למה. וזו בעצם השאלה שלי, מה הבעיה עם התרופה הזאת? בטח כדאי לי, כמ ושהרופאה אמרה לעבור לסליקרן, לפני שזה יהיה שלושה שבועות עם הדיפרוסאליק., מהיום.

שבוע טוב../images/Emo24.gif

יש בעיות עם שימוש יתר בתרופות המכילות סטרואידים.ראשית הגוף מתרגל,מפסיק להגיב, וכל פעם צריך סטרואיד חזק יותר. עד מתי? עד ששום טיפול לא יגיב יותר? באזור שנמרח העור נעשה דק ופגיע לחבלות. סטרואידים מצטברים ועלולים לפגוע בכבד. יש עוד בעיות כמו תופעות של ריבאונד, הפסקת השימוש גורמת להתפרצות של המחלה. לכן צריך להשתמש בסטרואידים בצורה מושכלתתוך הקפדה על בטיחות ולא בהגזמה.

inbi nitzi

New member
תודה רבה!!

אגב, מה זה אומר הקפדה על בטיחות? זה פשוט לא גמר לרפא את זה! ועכשיו אני צריכה להפסיק עם זה. זה טירוף. אני שמחה שהצטרפתי פה לפורום, מרגיש טוב לא להיות לבד עם המחלה המאעפנה הזאת. שוב תודה.

למעלה