דיקור מי שפיר בשבוע 30-32

פרח שדה

New member
דיקור מי שפיר בשבוע 30-32

שלום, רציתי לקבל המלצות או הסתייגויות מדיקור בשבוע 30-32. אני שוקלת לדחות את הדיקור מאחר וההריון הושג לאחר טיפולי פריון, אני בת 43 (ולא בטוח שאצליח שוב להרות, FSH די גבוה) ואין לי ילדים. ידוע לי שניתן לבצע בדיקת FISH במקום הפרוצדורה הרגילה, כדי שניתן יהיה לדעת מה לעשות במקרה וכתוצאה מהדיקור מתפתחת לידה מוקדמת. האם במקרה שתוצאת ה- FISH אינה טובה (וכן התפתחה לידה מוקדמת כתוצאה מהדיקור) וצריך להספיק להפסיק את ההריון לפני הלידה (מה שבודאי מכניס ללחץ עצום של זמן) הועדה להפסקת הריון מאשרת מספיק מהר את הפסקת ההריון (או בדיעבד?). תודה

מי שפיר בשבוע מאוחר

דבר ראשון שחשוב לדעת הוא שמשרד הבריאות מאשר דיקור מי שפיר עד שבוע 20,ומעל שבוע 20 רק באישור של גנטיקאי מנהל יחידה גנטית. כדאי שתבררי לפעני כן שיש גנטיקאי שיאשר לך דיקור בשבוע כזה, וישי רופא שיסכים לבצע את הדיקור בשבוע כזה. בדיקת פיש אינה בדיקה מהימנה ב 100% ויכול להיות שתשובת פיש תהיה שונה מתשובה סופית. בדיקת פיש גם בודקת בעיות כרומוזומליות ספציפיות, כמו כרומוזום 21 וכו, או בדיקה ספציפית אחרת, ואינה בודקת בעיות כרומוזומליות כלליות שמתגלות בבדיקה רגילה (ויתגלו רק בתרבית המאוחרת שמתקלבת לאחר שלושה שבועות)כמו שברים בכרומוזום, חיבור של כרומוזומים, חסר חלק מכרומוזום וכו. ועדה בשבוע כזה הינה ועדה שמורכבת ממנהל בית חולים, גנטיקאי, רופא ילדים, עובדת סוציאלית וועדה כזו בדר"כ אינה ועדה שמתכנסת בכל שעה ביום, כך שיתכן שיתחילו צירים ותתפתח לידה לפני כינוס הועדה. אין שום ערובה לכך שהועדה תאשר הפסקת הריון בשבוע כזה בכל מקרה, ובדר"כ הקריטריונים להפסקת הריון בשבוע כזה נוקשים יותר מאשר בשבוע 18-20. אין גם ערובה לכך שטכנית אפשר יהיה לבצע הפסקת הריון בשבוע כזה מאוחר במקרה שיתפתחו צירים ותתחיל לידה. בקיצור - גברת פרח שדה, חשוב שלפני שאת דוחה את הדיקור לשבוע מאוחר תבדקי ותהיי בטוחה שתוכלי להוציא לפועל את התוכניות שלך עד תומן במקרה שצריך. בהצלחה בכל מקרה דר' יוסי הר-טוב

למעלה