דיקור סיני וטיפולו בחרדה

דיקור סיני וטיפולו בחרדה

שלום,ביום ראשון האחרון התחלתי טיפול בדיקור סיני לטיפול בחרדה-חברתית חזקה,לאחר הטיפול הרגשתי אותו הדבר
מתי אני אמור להרגיש שיפור בעוצמת החרדה?

צריך סבלנות

היתרון ברפואה הסינית הוא בכך שלאנעשה שימוש בתרופות וחומרים על מנת 'לרפא' את האדם אלה מתבצע גירוי של הגוף לתקן את הנחוץ תיקון. כמו שלגוף לוקח זמן לצאת מאיזון כך צריך לאפשר לו להתארגן מחדש ולחזור לפעילות רצויה. קשה לומר כמה טיפולים צריך לעבור עד לשינוי המיוחל אבל הייתי מחכה 4-5 טיפולים לפחות לפני שהיתי מסיק מסקנות. חוסר אורך רוח יביא אותך לעוד תיסכול, קח אויר ותתמסר. מאחל לך שתצליח

אוקיי

אממ עוד שאלה, האם הדיקור הסיני הוכח כיעיל לטיפול בחרדות ? ואיך בדיוק זה עובד? נורא מסקרן אותי.

חרדות וטיפול סיני

אין מחקרים בנוסך המחקרים הרפואיים עם קבוצות מיקוד והוכחות חותכות מדעיות, לצערי לא שמעתי על כאלה. אבל, אנחנו המטפלים נתקלים המון!!! המטופלים המגיעים עם תלונה זו ובהרבה מקרים מצליחים יפה. נורא קשה להסביר לאדם מהישוב איך זה עובד. הפילוסופיה מאחורי הרפואה הסינית שונה מאוד מכל מה שאתה אולי מכיר ברפואה המערבית והיא לוקחת בחשבון תכונות ואיכויות טבעיות שונות שמאזנות אחת את השניה, מזינות או נוגדות אחת את השניה... כאשר מארג מורכב זה מפסיק לנגן בהרמוניה מוצאים את אותו אלמנט ש׳חרג׳ ומנסים לחזקו/להחלישו על מנת להשיב את ההרמוניה לתפקוד נכון בלי תקיעויות ובלי חסרים. מקוה שלא בלבלתי אותך יותר... אבי

לכמה זמן השפעתו של הדיקור אפקטיבית?

אני מתכוון לאחר טיפול,האם ההשפעה מתחילה מיד? או שלאחר מספר ימים? ולכמה זמן היא נמשכת?

שאלה טובה והתשובה היא ׳תלוי׳

יכול להיות שכלל לא יעזור. יכול להיות שבשני טיפולים תעלם התופעה (כבר ראיתי דברים כאלה) ויכול להיות שהטיפול יוריד את גובה הלהבות ויצריך עבודה רציפה מצידך המטופל בשינוי התנהלות ודפוסי חיים. המחט מעוררת מנגנון שחדל מלהתנהל בצורה תקינה ובכך ׳מזכירה׳ לגוף ולנפש כיצד לפעול במתכונת ׳נכונה׳. אתה והמטפל צריכים לעשות חשיבה מדוע קרה השינוי? מה גרם לאותה ׳תקלה׳ שמתבטאת בהתקפי חרדה. ישנם אנשים שממשיכים בחייהם הלא הגיוניים בעליל ומקווים שטיפול כזה או אחר ׳יסדר׳ אותם ולאורך זמן. זו גישה בעייתית שתוליד תסכול או חוסר שביעות רצון מהטיפול. כך שהנושא בעצם תלוי ביכולתו של המטפל וביכולתך שלך לחולל שינוי. מאוד מקוה שעזרתי, אבי

eyalshpringer

New member
חרדה

לחרדה מרכיבים נפשיים ופיזיים. החלק הפיזי יותר קשור במידה רבה בתפקוד בלוטת יותרת הכליה אשר אמורה לספק הורמונים המסייעים להתמודדות עם לחץ כגון אדרנלין או אנדורפינים. חולשה תפקודית של הבלוטה מהווה בסיס להופעת התקפי חרדה. תפקוד הבלוטה מושפע רבות ממסלולים הורמונליים ועצביים שונים. הדיקור משפיע כניראה על מסלולים אלו וכך יכול לעודד תפקוד משופר של הבלוטה והתייחסות לבסיס היותר פיזי של המצב. שיקום הבלוטה יכול להתעצם על ידי שילוב הנחיות הנוגעות לאורח החיים- דפוסי אכילה ושינה, חשיפה ללאור וגירויים חושיים שונים, מזונות משקאות ושילוב צמחי מרפא בעלי פעילות מתאימה.

למעלה