דיקור סיני- מחפשת המלצה

• פותח הנושא NuIi
  • פורסם בתאריך

NuIi

New member
דיקור סיני- מחפשת המלצה

שלום, אני מחפשת מטפלת בדיקור סיני באיזור המרכז לטיפול במחשבות טורדניות, חרדות ודיכאון. אני זקוקה למישהי שמתעסקת עם נושא הנפש. כמו כן יש לי נשירת שיער חריפה ועוד בעיות בריאות משניות שהייתי רוצה לטפל בהן. רצוי מישהי ברמת גן, גבעתיים או ת''א, אבל גם לאיזורים אחרים במרכז אוכל להגיע אם יש מישהי טובה. מישהו מכיר? יכול להמליץ לי? אודה לכם מאוד.

Shivanyi

New member
המלצה בנושא

היי נולי, לפי ההסתכלות הסינית כאשר ישנו חוסר בגוף והלב לא מקבל את האספקה שהוא צריך המצב הנפשי מתחיל לרדת ומופיעים סימנים של דיכאון,חרדות וכו'. הלב בשביל להרגיש מסופק צריך לקבל אספקת דם אשר מזינה ומרגיעה אותו. כאשר ישנו חוסר כל שהוא לפי הפילוסופיה הסינית יכולים להתבטא סימנים כמו שציינת. בנוסף לדיכאון גם נשירת שיער חריפה מקושרת לחוסר בדם שלא מזין את זקיקי השערה.לכן ,יכול להיות שזה שורש הבעיה. הייתי ממליצה שתצרי קשר עם מספר מטפלים ותחשבי למי מהם היית יכולה להתחבר. ישנם מטפלים רבים בפורום זה אשר הנם מקצועיים ביותר.בנוסף את יכולה להסתכל באתרי מטפלים נוספים ולחשוב מי מהם יכול להתאים לך. אני חושבת שמטפל אשר יבצע אבחנה שלמה ויבין מהו השורש של הסימפטומים ויכול להתחבר אלייך ולהבין את הרגשתך יוכל לעזור. על מישהו ספציפי קשה לי לחשוב כרגע....עמך הסליחה. חשוב שתבדקי שהמטפל מחפש אבחנה עמוקה אשר הובילה לסימפטומים ולהרגשתך ולא רק יעלים אותם ללא התייחסות לגורם הפנימי. מקווה שתמצאי את אשר תחפשי.

ינוקא1

New member
היי סיוון

מסכים מאוד מאוד עם תגובתך בכללי - שצריך כאן בעיקר חיזוק דם , ולדעתי גם מערכת עיכול. רק לגבי המשפט האחרון : "חשוב שתבדקי שהמטפל מחפש אבחנה עמוקה אשר הובילה לסימפטומים ולהרגשתך ולא רק יעלים אותם ללא התייחסות לגורם הפנימי." אולי כאשר הסימפטומים נעלמים זה מעיד גם על שיפור ב"גורם הפנימי" ? (במיוחד כאשר הסימפטומים עצמם הם עמוקים ונפשיים כמו במקרה זה). מנסיוני , הכל בנוי כמו שכבות של בצל : יש איזשהו "גורם פנימי" ויש גם גורם פנימי יותר עמוק ממנו וכן הלאה וכן הלאה. כך שאין גורם פנימי אחד. כל מטפל רואה דברים לפי הבנתו וככה זה צריך להיות. לדעתי פעמים רבות צריך להתחיל דווקא בטיפול שטחי (כי כשמקלפים בצל מתחילים מהשכבה החיצונית. . .) ורק אחרי ש"משהו נפתח" אפשר להיכנס יותר פנימה. כל תהליך צריך זמן כדי להבשיל , והכניסה צריכה להיות הדרגתית מבחוץ כלפי פנים.

Shivanyi

New member
תשובה לינוקא1

היי יוסף, אני לא שוללת את הגישה שלך. לכל מטפל יש את הדרך הטיפולית שלו, את הרעיון הטיפולי והגישה שלו. המטרה שלנו שהמטופל ירגיש טוב וכשזה מצליח אין דבר נהדר מזה. הגישה לפיה אני עובדת ניגשת דבר ראשון לאבחנה הכללתי לפי הדופק, הסיפור של המטופל ואבחנת גוף ולשון,ושמה דגש דווקא על עיקרון טיפולי שהוא ראשוני מבחינת השתלשלות הפתולוגיות לפי חמשת האלמנטים ושיטת הגזעים והענפים. אני מאמינה שלסלק סימפטום זה לא מספיק. דווקא טיפול שמתעסק דבר ראשון בשורש ירפא את הפתולוגיה נכון יותר לטעמי. לפעמים אפילו יש צורך בהשארת הסימפטום כי הוא יהווה את הסממן שהבעיה הראשונית נפתרה. אני מכבדת את הדרך הטיפולית שלך, מבינה את הרעיון ומאחלת המון הצלחה בהמשך.

ינוקא1

New member
מכיר את הגישה

ואני ואת למדנו אותה אפילו באותו מקום
לדעתי החוכמה היא לא להיות מקובע על שום גישה , אלא להיות קשוב לתהליך שעובר המטופל ולבחור בהתאם את הכלים בהם תשתמשי. שבת שלום.

NuIi

New member
תודה רבה על התייחסותך

זה מה שאני אעשה כנראה....

למעלה