דיקור

astar soly

New member
דיקור

שלום לכולם אני קוראת כבר מספר חודשים ורק עכשיו עזרתי עוז ואני פונה בשאלה. האם יש למישהו ניסיון , בעיקר טוב, בטיפול בדיקור סיני? האם טרם ואיך? ואם כן האם יש המלצות למדקרים מסויימים? תודה ובריאות

xלה קxרי

New member
יש לי ניסיון טוב עם דיקור סיני

אבל חשוב מבחינתי להדגיש שני דברים: א. הניסיון הטוב שיש לי עם דיקור סיני לא קשור ישירות לטרשת נפוצה. הדיקור עזר לי להתמודד עם כאבי גב קשים שנובעים מפריצת דיסק, ללא שום קשר לטרשת. לדיקור סיני יש הצלחות רבות בהקלה על כאבים. הרופאה שטיפלה בי הדגישה מראש שלמרות שטיפלה בחולי טרשת בעבר, אין לה בהכרח מסקנות שהדיקור שיפר את מהלך המחלה, אלא רק בהקלה על סימפטומים שונים (וגם זה לא מובטח). במהלך הטיפול שלי אצלה, עשינו מדי פעם ניסיונות לראות איך הדיקור משפיע על שיווי משקל, כוח שרירים וכו'. לא הרגשתי שיש השפעה משמעותית. ב. אני מאמינה שבגלל העובדה שמגיעים לטיפול עם מחלה כמו טרשת נפוצה, כדאי מאוד לוודא שהמטפל הוא בראש ובראשונה רופא ולא איזה שרלטן/ית שסיים קורס של שבועיים במתנ"ס בכרכור (לא שיש לי משהו נגד כרכור. ההיפך), ושבנוסף להכשרה הרפואית המלאה יש לו גם הכשרה רצינית ברפואה סינית (אין צורך להתבייש לשאול בדיוק מה ההכשרה של המטפל. מדובר בבריאותנו וכספנו). בנוסף, חשוב לוודא שהמטפל/ת כבר טיפל בחולי טרשת נפוצה ויודע במה מדובר. (זה יהיה קצת אבסורדי אם תמצאי את עצמך מסבירה למי שאמור לטפל בך מה זו בדיוק טרשת נפוצה). המלצות ממטופלים הן עוד נדבך בתחקיר שלך על המטפל. שיהיה בהצלחה!

פילונה

New member
תגובה לשאלה על הדיקור

לי יש ניסיון מצויין עם דיקור בהקשר של המחלה. אני חושבת שזה עוזר לי בעניין העייפות (תחושה של חוסר אנרגיה לאות) ובתחושת הקלה לכאב גב (שקשור לדלקת שהיתה לי בזמן ההתקף). לדעתי זה מומלץ. כמובן שזה חשוב שיהיה מישהו עם המלצות (אני מכירה מישהו טוב בצפון) או דרך קופ"ח. מקווה שזה יעזור גם לך.

למעלה