דיקט

דיקט

שלום לכל המנגרים, אני קודחת חורים בדיקטים בעובי 1 סמ ו-0.8 סמ, עם מקדח בקוטר 7 ממ. חלק מהחורים נראים מצויין, אבל בחלקם הדיקט מתפוצץ והחור לא יפה. לא הצלחתי להבין מה אני עושה או לא עושה שזה קורה. אתם יכולים אולי לעזור? תודה

yulevi

New member
מקדחים

כדי למנוע את קריעת הדיקט תניחי מתחת לאזור הקידוח עוד שכבת עץ,מומלץ להשתמש במקדח איכותי שמיועד לקידוח בעץ,ולקדוח במהירות איטית יותר

milch

New member
עוד משהו

אם הקריעה היא מלמעלה, נסי לסדביק מסקינג טייפ או סלוטייפ ולהכנס באיטיות. לגבי הצד התחתון, אז כמובן לבצע את הקידוח על מצע עץ אחר ולהצמיד חזק את הדיקט שלא יזוז או יעלה בעת הקידוח. שאריות של לוחיות סיבית עם מלמין מכל נגריה. בכל מיקרה, הכי חשוב, שיהיה מקדח יעודי לעץ ושיהיה חד.

yoavliberman

New member
מקדח פורסטנר יכול להיות לעזר

שימוש במקדח Forstner חד יוכול לעזור לך לפתור את הבעיה של הפרדות סיבים בפתח הכניסה. את יכולה לקנות מקדחים כאילו בסט או כמקדח בודד. מקדח חד לא יקרע את סיבי העץ. הנה קישור לתמונה של מקדחים אילו. http://www.fine-tools.com/s308250a.jpg כמו שכתבו לפני: הדקי מתחת ללוח העץ שלך לוח הקרבה בעזרת כליבה וכך המקדח לא יפרוץ החוצה תוך פציעת הסיבים. מאמר חינמי המכיל טיפים רבים לקידוח נכון: www.finewoodworking.com/FWNPDFfree/011170024.pdf

ואפשר להשיג אותו בטמבוריה הקרובה למקום מגורי?

הבעיה היא ביציאה, לא בכניסה. הכניסה יוצאת בסדר. סליחה על הבורות, אבל מה היתרון שלו על מקדח עץ "רגיל"? ותודה על הקישור. הם באמת צודקים שם, זה לא כזה טריוויאלי, אבל אם קצת הכוונה ואימונים, אני מאמיה שבסוף אני אלמד איך עושים את זה. תודה על הסיוע

yoavliberman

New member
קידוח במקדח עץ רגיל.. המשך

עוד דרך קידוח מוצלחת היא אכן שימוש במקדח עץ כאשר הקידוח נעשה משני צידי הלוח. במרכז מקדח העץ את יכולה להבחין בעוקצץ חופר מרכזי. הוא אמור להיות ארוך יותר מאשר ה"כנפיים" החותכות שמשני צדדיו. מה שעושים הוא: 1. קודחים לעומק ובודקים את הצד השני של הלוח. כאשר העוקץ המרכזי מתחיל לבצבץ מהצד השני מפסיקים את הקידוח. 2. מסובבים את הלוח ונועזים את העוקץ המרכזי בחור הזעיר שזה עתה נפער. מתחילים לקדוח מחדש ומשלימים את הקידוח. יש להזהר לא לדחוף את המקדח (בקידוח המשני) בחוזקה מדי, אחרת הוא יטוס פנימה ויפצע את פני השטח של חור הכניסה הראשון. בהצלחה, יואב

תודה יואב, שכחתי לציין שאני צריכה בכל פעם 50

חורים בבת אחת. כן, פרט שולי. אז תודה, אבל אין מצב שאני משתמשת בפטנט הזה. כי זה אומר 100 קידוחים בכל עריסה. ייקח לי יותר זמן לקדוח מאשר לקלוע. אני מחליפה את המקדח לחדש ומקווה לטוב

milch

New member
צביקה אל תגזים

כוללללו מקדח עץ 7 מ"מ. צריך אבן שתתאים שלא לדבר על מיומנות להשחיז כזה מקדח. זה עסק מסחרי, כ-10 ש"ח למקדח ממש זניח במיקרה הזה. אישית, מעולם לא השחזתי מקדח עץ בעל כל הקטרים, לא כדאי. אל תשכח שלהשחיז מקדח עץ פשוט, יותר מסובך ממקדח למתכת. FORSTNER כמובן שכן.

yoavliberman

New member
להוסיף לקישורים של הפורום... מאמר על קידוחים

יהודה, האם אפשר להוסיף את המאמר החינמי מבית היוצר של FineWoodworking לספרית המאמרים של הפורום? האם יש אפשרות (כדי לדבר על זה עם תפוז) לתת לנו ממשק קישורים למאמרים חינמיים? www.finewoodworking.com/FWNPDFfree/011170024.pdf

yoavliberman

New member
חיפוש מקדח פורסטנר 7 מ"מ

בחיפוש מהיר בגוגל עדיין לא מצאתי פורסטנר של 7 מ"מ אך חיפוש רציני יותר אולי יניב משהו? בכל מקרה קוטר של 1/4 אינטש אפשר למצוא ללא בעיה. כך שאם קוטר החור לא חייב להיות ממש 7 מ"מ ויכול להיות 6.35 מ"מ אין בעיה למצוא מקדחים כאילו.

yoavliberman

New member
קניית מקדח עץ איכותי של 7 מ"מ בLee Valley

המקדחים ש Lee Valley מוכרים זכו לתשבחות במבחן השוואה של Fine Woodworking אילו מקדחים מפלדה מהירה High Speed Steel ויחזיקו מעמד הרבה מאוד זמן. מקדח כזה בקוטר 7 מ"מ קיים, הבעיה היא כתמיד.... המשלוח מקנדה יקר :( http://www.leevalley.com/wood/page.aspx?c=2&p=53403&cat=1,180,42240

למעלה